Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πρόσωπα πιο πάνω από συλλόγους..;


Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού μετά και τα λόγια του Σωκράτη Κόκκαλη στο χθεσινό δ.σ. μας δείχνουν ένα πράγμα. Ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του ελληνικού πρωταθλήματος για αρκετά χρόνια αλλά ο πρόεδρος του κατάφερε να ανέβει πιο ψηλά από την ίδια την ομάδα στην συνείδηση του κόσμου. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι εκφράσεις απαισιοδοξίας που ακούγονται σήμερα από τους φίλους του ΟΣΦΠ σχετικά με το μέλλον του Συνδέσμου. Σε όλα αυτά τα χρόνια πολύ περισσότερα σίγουρα ήταν τα κολακευτικά λόγια για τον πρόεδρο παρα για την ομάδα. "Αμα βήξει ο πρόεδρος...", "τους κάνει πλάκα", "πρόεδρε πάρε μέτρα" και πολλά άλλα τέτοια. Αποτέλεσμα;; Όταν σταματήσει ο Κόκκαλης να σταματήσει και ο Ολυμπιακός;; Θα το δούμε αυτό σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα.

Με την μέχρι στιγμής παραίτηση του Νικόλα Πατέρα από πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις δηλώσεις του περί βρώμικου πολέμου που δέχτηκε έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα, το οποίο μπορεί και να γίνει ακόμα μεγαλύτερο τις επόμενες μέρες. Εκτός από την εφημερίδα Ντέρμπι και τον διευθυντή της Κώστα Γκόντζο που ανέκαθεν πολεμούσε το Ν. Πατέρα αφού πρόσκειται στην πλευρα του Γιάννη Βαρδινογιάννη ο κόσμος της ομάδας τοποθετείται πλέον και κατά του γιου του Παυλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη, που έχει την εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" και έχει πολεμήσει και αυτή με τη σειρά της τον πρόεδρο του ΠΑΟ, χώρις προφανείς λόγους ακόμα. Αποτέλεσμα αυτής της κόντρας Πατέρα-υιού Γιαννακόπουλου είναι να βγαίνει προς τα έξω ένα πόλεμος Πατέρα-Παύλου. Σκόπιμο ίσως για όσους θέλουν να πλήξουν το τριφύλλι, οι οποίοι όμως βρίσκουν πάτημα στην σιγή του Παύλου, θεωρώντας ότι η εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" εκπροσωπεί του αφούς. Λάθος; Mάλλον ναι. Αφού ο αδερφός του Παύλου, Θανάσης, διαχώρισε τη στάση του και δήλωσε πως στηρίζει τον Νικόλά Πατέρα. Απομένει λοιπόν να μάθουμε και τις προθέσεις του αδερφού του!

Φυσικό επακόλουθο αυτής κόντρας λοιπόν Πατέρα-Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αφού ο Ν. Πατέρας έχει την στήριξη του κόσμου είναι να δέχεται πυρά ο γιός του Παύλου ως κύριος υπεύθυνος της παραίτησης Πατέρα. Εδώ και πολύ καιρό λόγω αυτής της κατάστασης στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ έχουν διαρρεύσει φήμες ότι μπορεί οι Αφοί κάποια στιγμή να αφήσουν το τμήμα του μπάσκετ αν δουν ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται για ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Φήμες που ανήκουν μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας αφού ο μεγαλομέτοχος του μπάσκετ Παυλος Γιαννακόπουλος ποτέ δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για τετοιου είδους σενάρια. Το θέμα λοιπόν είναι ότι αν κάποτε συμβεί κατι τέτοιο, δηλαδή αποχώρηση Γιαννακόπουλων από το μπάσκετ, που έιναι οι άνθρωποι που το έχουν οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης εδώ και 15 χρόνια, τι θα συμβεί στον μπασκετικό ΠΑΟ. Σιγουρα ομοιότητες υπάρχουν με την περίπτωση του ΟΣΦΠ. Αλλά υπάρχουν και τρανταχτές διαφορές. Οτί στον Παναθηναϊκό κατάφεραν να ξεφύγουν από τα στενά όρια της χώρας χωρίς να λογαριάζουν το κόστος, ενώ οι ερυθρόλευκοι αναλώθηκαν σε μια συνεχή ανάγκη επιβεβαίωσης των ελληνικών σκίπτρων κάθε χρόνο χωρίς να γίνεται ποτέ το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Άλλα τα μεγέθη φυσικά αλλά και αναλογικά να το πάρει κανείς ο ΟΣΦΠ δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη με την ποδοσφαιρική του ομάδα.

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι δείχνουν με τις πράξεις τους ότι βάζουν το σύλλογο παραπάνω από τους εαυτούς τους φυσικά και οι φίλοι του ΠΑΟ ελπίζουν να παραμείνει έτσι και όχι μόνο. Να είναι αρωγοί τόσο με χρήματα όσο και με τη στάση τους ώστε να μεγαλουργήσει με τη συνεισφορά τους και το τμήμα του ποδοσφαίρου.

5 σχόλια:

  1. mia xara ta lete.paulo sustrateusou epitelous me to ugies kommati kai dhmiourgiste dynasteia.parte ton panathinaiko mas apo ton p...sth ton rallista.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xupna pavlo!!!!an exeis thema steile sto exwteriko ton gio sou gt mesa se 3 mhnes exei skotwthei me tous misous sthn omada basket kai paraligo na fugei o zots kai twra diwxnei alla kai esu diwxeis auton ston opoio sthrizetai to mellon tou PAO ws proedro!!!!wrimase ligo opws o adelfos sou!!!kai tis koupes tis shkwnoun prwta oloi oi paiktes kai meta oi proedroi!!!oi paiktes paizoun kai oi proedroi kinoun ola ta alla!!!!!!xupnhste!!!!!!!!!!!oloi mazi me ton N. D. PATERA!!!!!babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paylo trabikse to autaki tou dimitraki...dn paei allo,auto to paliopaido mas dimiourgei polla problimata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.roulalades.gr/article/%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΛΑΛΑΔΕΣ.ΧΟΡΤΑΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Κ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ρουλαλάδς οι ψεύτες.
    Αρχισαν τα ψεματα
    Οτι θα φύγει ο ΣΙΣΕ.
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή