Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Διάχυτος ο φόβος, έντονες οι μνήμες, απρόβλεπτες οι αντιδράσεις.


Στον κόσμο του Τριφυλλιού, από εχθές επικρατεί πανικός. Μία βόλτα σε sites, forums, ραδιόφωνα αλλά και σε ποδοσφαιρικά στέκια, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού τρέμουν στην ιδέα επιστροφής σε μία αυταρχική διοίκηση όπως η προηγούμενη. Μία διοίκηση η οποία έχει ως κύριο μέλημά της τον αποκλεισμό της ευρείας μάζας του κόσμου από το γήπεδο, την αυστηρή λιτότητα στις μεταγραφές, τον παθητικό ρόλο στο παρασκήνιο και εκπρόσωπο τύπου την εφημερίδα "derby"!


Όσο και να μην το θέλουν αυτό οι πράσινοι οπαδοί, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευτκες. Η εικόνα της ΜΗ γεμάτης Λεωφόρου σε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ με τον μέσο όρο των 30.000 εισιτηρίων και των πολλαπλών sold out στο ΟΑΚΑ. Τα αστέρια της ομάδας, Ζιλμπέρτο, Σισέ, Λέτο, Νίνης, Κατσουράνης σε αντιπαράθεση με μία ενδεκάδα που ξεκινούσε από τον Ραγκουέλ και τελείωνε στον Σκάτσελ, ο στιβαρός εξωαγωνιστικά Παναθηναϊκός που πολέμησε την παράγκα και πέτυχε το 50-50 απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε γίνει έρμαιο και παθητικός παρατηρητής των διαιτητικών οργίων εις βάρος του. Οι συγκρίσεις όμως δε σταματούν εδώ για τους πράσινους φιλάθλους. Συγκρίνουν ακόμα και την διοίκηση του ΠΑΟ, που με ένα μαγικό ραβδάκι έφερε τόσο κοντά τον κόσμο της ομάδας με την ομάδα την ίδια. Που για να σοβαρολογούμε αυτό το ραβδάκι, μόνο μαγικό δεν ήταν. Ήταν οι κόποι και τα έξοδα μίας ομάδας ανθρώπων που θέλησαν να πάνε τον Παναθηναϊκό ένα βήμα παραπάνω, αφού επιστρέψουν στην κορυφή.


Το χειρότερο σενάριο που βλέπει να έρχεται, ένας εξωτερικός παρατηρητής των γεγονότων στο Τριφύλλι, είναι οι αντιδράσεις του κόσμου. Δεν πάνε παρά 2 χρόνια από το μεγάλο συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού. Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας διαδήλωσαν ειρηνικά τον πόθο τους να δούνε τον Παναθηναϊκό ελεύθερο και όχι δέσμιο ενός γόνου, ενός δημοσιογράφου και ενός μάνατζερ... Εκείνο το συλλαλητήριο ήταν και το μεγαλύτερο πλήγμα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Για μία οικογένεια που κρατά αν όχι τα κλειδιά, αλλά σίγουρα τα πορτοφόλια αυτού του τόπου, ο χλευασμός και οι ύβρεις από έναν όχλο χιλιάδων ανθρώπων ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχτεί ποτέ. Για την ώρα ο κόσμος του Τριφυλλιού οργανώνει μέσω μηνυμάτων μία συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, την Παρασκευή. Κανείς όμως πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρος, τι θα επακολουθήσει -όχι την Παρασκευή απαραίτητα- αν τα πράγματα δεν βγούνε απο το αδιέξοδο και μπροστά στον φόβο η αγαπημένη τους ομάδα να γυρίσει στην εποχή της ...σφαλιάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου