Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Γαύροι... χανούμισες... βαζέλες


Μια νέα εμφάνιση παρουσίασε η Μπόκα Τζούνιορς για το νέο πρωτάθλημα που θα φορεθεί πρώτη φορά στο ντέρμπι με την Ρίβερ Πλέιτ. Η εμφάνιση φέρει ένα κίτρινο σταυρό στο σχέδιο της σημαίας της Σουηδίας και έχει επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από την ιδρυσή της ομάδας. Είναι γνωστό ότι η Μπόκα πήρε τα χρώματά που έχει μέχρι τώρα μετά από ένα αγώνα που έδωσε με μία άλλη ομάδα με την οποία είχε την ίδια εμφάνιση (ασπρό-μαυρες ρίγες). Το στοίχημα ήταν ότι όποιος έχανε θα άλλαζε χρώματα, η Μπόκα έχασε οπότε οι άνθρωποι της αποφάσισαν να υιοθετήσουν τα χρώματα της σημαίας του πρώτου πλοίου που θα έμπαινε στο λιμάνι.



Το αξιοσημείωτο της εμφάνισης είναι ότι φέρει και την επιγραφή "bostero desde 1905", δηλαδή "μποστέρο από το 1905". Μποστέρος είναι ένα παρατσούκλι που έχουν βγάλει αντίπαλοι για την Μπόκα αλλά πλέον οι οπαδοί της το χρησιμοποιούν σαν δικό τους και θεωρούν πως του τιμάει. Προέρχεται από την λέξη "bosta" που σημαίνει κοπριά και σημαίνει κάτι σαν "οι τελευταίοι". Έχει συνδεθεί και με τη γειτονιά που ιδρύθηκε η Μπόκα που υπήρχε και υπάρχει εξαιρετική φτώχεια και παλαιότερα αρκετή βρωμιά. Θα δείτε δηλαδή σε ρεπορτάζ για την αντιπαλότητα Μποκα-Ρίβερ τους οπαδούς της Ρίβερ να λένε αυτούς της Μπόκα "μποστέρος" και να κλείνουν τη μύτη τους, εννοώντας ότι βρωμάνε!



Σαν να οικειοποιηθεί για παράδειγμα μια από της δικίες μας ομάδες εδώ και επίσημα το παρατσούκλι με το οποίο την αποκαλούν οι άλλοι!!! Αδύνατον!

5 σχόλια:

  1. Τι αδύνατον; Το "γαύρος" μια χαρά το έχουν οικειοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λιμανισιοι.... τι περιμενεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala nai oi gauroi den exoun provlima, h pae tous krataei ta prosximata akoma, axaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wraio to arthro.diavasa k allou gia tis emafaniseis alla auto pou lete gia to paratsoukli den to iksera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή