Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ζητείται ουσία

Όπως και στο παιχνίδι του Χαριλάου έτσι και σήμερα εναντίον ενός ακόμα δύσκολου αντιπάλου, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος αλλά δεν νίκησε.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο ψυχωμένα στο γήπεδο, προηγήθηκε στο 9’ με τον συνήθη ύποπτο Σκόκο, και επί 27 λεπτά δεν είχε επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν σχεδόν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε η ισοφάριση του Σαλπιγγίδη και από τότε άρχισε ένας μονόλογος του Τριφυλλιού που περιελάμβανε ευκαιρίες, δοκάρι, φλυαρία αρκετά λάθη στο κέντρο (από ένα τέτοιο του κάκιστου Κατσουράνη προήλθε και το γκολ της ΑΕΚ) αλλά κυρίως οι πράσινοι έπεσαν πάνω και σε έναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τερματοφύλακα, τον Γιάννη Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ στο διάστημα μετά το 30’ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποιες κόντρες και εντέλει το άστρο του Αραμπατζή καθώς και η αστοχία αλλά και η ανικανότητα του Παναθηναϊκού να επιτεθεί ουσιαστικά και να πετύχει κι άλλο γκολ της άφησαν τη γλυκιά γεύση της ισοπαλίας. Σε μεγάλο βράδυ εκτός από τον έλληνα keeper ήταν και ο Μαϊστόροβιτς.

Καλό κοουτσάρισμα από τον Μπάγιεβιτς ο οποίος έκανε ότι ακριβώς και στο Καραϊσκάκη εγκλωβίζοντας τον Νίκο Νιόπλια. Προαναφέραμε το λάθος του Κώστα Κατσουράνη, ίσως του χειρότερου παίκτη του γηπέδου από το οποίο προήλθε το γκολ του Σκόκο. Ο Καραγκούνης ήταν επίσης σε μέτρια βραδιά αλλά μετά την έξοδο του καθώς και με την αποχώρηση του Λέτο από το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έχασε οποιοδήποτε αβαντάζ του έδινε η φαντασία και το πάθος των δύο παικτών στον αγώνα.

Τώρα είναι το μεγάλο στοίχημα για τους πράσινους καθώς μετράνε 2 αγώνες χωρίς νίκη και η συνέχεια μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τη σπίθα που του λείπει εδώ και 2-3 εβδομάδες και φυσικά να δείξει πόσο θέλει τον φετινό τίτλο. Από την άλλη η ΑΕΚ είναι πλέον πέμπτη και θα παλέψει μέχρι τέλους για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφς.

5 σχόλια: