Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ανέβα στο τρένο τώρα!!!


Φέτος ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ δεν τα πάει και πολύ καλά. Φυσικά είναι μέσα σε όλα, στην διεκδίκηση της πρόκρισης για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, στο κυνήγι του πρωταθλήματος αλλά και στον τελικό του κυπέλλου. Το να κυνηγά ο Παναθηναϊκός 3 τίτλους είναι το κύριο μέλημα των ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα, αλλά και γι αυτούς η ομάδα που μετρά 30 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 5 ευρωπαϊκά τρόπαια και μέσα σ’όλα 2 τριπλ κράουν, έχει κάνει πετυχημένη σεζόν όταν όχι απλώς είναι μέσα στους στόχους τον Γενάρη αλλά όταν τους έχει κατακτήσει τον Ιούνιο.


Φέτος ο Παναθηναϊκός απειλείται όχι μόνο στο να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και αυτόν του κυρίαρχου στην Ελλάδα. Γιατί; Τα γεγονότα και οι καταστάσεις γνωστές μέχρι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μία σειρά τα πεπραγμένα μέχρι στιγμής.


Ένα από τα θέματα που απασχολούν την ομάδα είναι... τα μέχρι στιγμής άσχημα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να μη στοίχησαν ακόμα όμως το τελευταίο δείγμα με την Παρτίζαν μπορεί να βάλει σε περιπέτειες την ευρωπαϊκή πορεία. Ο Παναθηναϊκός έχασε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη αλλά και στο ΟΑΚΑ. Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να νικήσει την Κίμκι στη Ρωσία πράγμα που πέτυχε χάρη στην έμπνευση των παικτών του στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο (που οδήγησε το ματς στην παράταση). Την ώρα που ο Σκαριόλο (προπονητής της Κίμκι) δήλωνε πως ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης ανίκητος κτλ η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και στο ματς με τους Ρώσους στην Αθήνα για 3 δεκάλεπτα. Δυσκολεύτηκε πολύ να επικρατήσει επί του ΠΑΟΚ ενώ έχασε στο ΣΕΦ σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός έπιασε σούπερ απόδοση. Τελευταία ήττα από την Παρτίζαν στο Στάδιο πριν 2 μέρες. Και όχι τόσο διότι οι Σέρβοι έπαιξαν διαστημικό μπάσκετ αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έπαιξε μπάσκετ. Και αν ακούγεται υπερβολικό αυτό που λέμε παραθέτουμε δύο γεγονότα. Πρώτον ο ΠΑΟ σημείωσε 17 (!!!) πόντους σε ένα ημίχρονο και δεύτερον η Παρτίζαν πέτυχε συνολικά 64! Δηλαδή ο Παναθηναϊκός πέτυχε σε ένα ημίχρονο λιγότερους από όσους πόντους πετυχαίνει συνήθως σε ένα δεκάλεπτο και επιπλέον έχασε στην έδρα του δεχόμενος μόλις 64 πόντους!
Η ήττα αυτή και ο τρόπος που ήρθε πιστεύουμε πως ήταν το κατώτερο σημείο για τη νοοτροπία του πολυνίκη προπονητή Ομπράντοβιτς. Δηλαδή δε νομίζουμε πως στο μυαλό του έμπειρου κόουτς υπάρχει «πιο χαμηλά» για τον Παναθηναϊκό. Πόσο μάλλον όταν πέρσι τέτοια ακριβώς εποχή και μετά από την επικράτηση με 22 πόντους εναντίον της Πρόκομ ο Ζέλικο δήλωνε πως «θα γελάει όλη η Ευρώπη μαζί μας αν πάμε έτσι στο Φ4. Θέλω μόνο στρατιώτες στην ομάδα μου, δε θέλω να μου λένε πως έχω δίκιο, το ξέρω ότι έχω δίκιο». Και όλα αυτά σε έναν αγώνα που οι πράσινοι επικράτησαν με 75-53…


Όπως ξαναγράψαμε πιο πάνω ο ΠΑΟ δεν αποδίδει καλό μπάσκετ. Πολλοί παίκτες είναι εκτός φόρμας. Το τριφύλλι ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς από το φθινόπωρο και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται. Βασικά στελέχη όπως ο Μπατίστ, ο Διαμαντίδης, ο Γιασικεβίτσιους, ο Τσαρτσαρής και ο Πέκοβιτς έλειψαν ή και θα λείψουν αρκετά από προπονήσεις και αγώνες της ομάδας. Πέρα από την έλλειψη των παικτών στους αγώνες ο Ομπράντοβιτς είχε να αντιμετωπίσει και την απουσία τους στις προπονήσεις, πράγμα που δεν επηρέαζε μόνο τους συγκεκριμένους αθλητές αλλά και ολόκληρη την ομάδα.


Κάποιες φορές στο παρελθόν αλλά ειδικά φέτος ο Ομπράντοβιτς άφησε αιχμές σε συνεντεύξεις τύπου για παίχτες που δε δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν αποδίδουν καλό μπάσκετ και έχει έρθει η εποχή των κρίσιμων αγώνων σε ευρωλίγκα αλλά και τελικό κυπέλλου. Ο προπονητής προφανώς γνωρίζει πως αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απ’ όλα γι αυτό με την τελευταία του κίνηση, δηλαδή να αλλάξει τον σούπερ σταρ Γιασικεβίτσιους με τον Χάισλιπ για τους εγχώριους αγώνες δίνει σε όλους να καταλάβουν πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν τώρα! Ή ακόμα καλύτερα …εχθές! Τώρα είναι η ώρα που το τρένο επιταχύνει και απομακρύνεται οπότε βροντοφωνάζει σε όλη την ομάδα «ανέβα στο τρένο τώρα!».


5 σχόλια:

  1. wraio arthro. to 6o asteri thelei douleia gia na erthei.in zots we trust!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειώσατε φέτος και το ξέρετε. Ο Θρύλος είναι πολύ ανεβασμένος. Πελάτες και στο μπάσκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to vrikes pelatako. kane oneira giati otan ksypnhseis ksereis pws tha ksypnhseis! faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

    ΑπάντησηΔιαγραφή