Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η έδρα και το κίνητρο





Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τις δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του φετινού τίτλου. Τα αποτελέσματα και οι πιθανότητες είναι γνωστά γι αυτό δε θα αναφερθούμε ιδιαίτερα. Με νίκη στο Κλ. Βικελίδης ο Παναθηναϊκός, ότι και να κάνει ο αιώνιος συνεχίζει στο +7 (τουλάχιστον) και τα χρονικά αλλά και ψυχολογικά περιθώρια στενεύουν για τους πειραιώτες. Με ισοπαλία στο «Χαριλάου» ή νίκη του Άρη, και νίκη του ΟΣΦΠ τότε οι πράσινοι δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες για στραβοπάτημα στο μέλλον, και θα έχουν να επισκεφτούν Τούμπα και Τρίπολη. Το ντέρμπυ του ΟΑΚΑ σε αυτή την περίπτωση θα κρίνει πολλά. Από την άλλη αν ο ΠΑΟΚ πάρει βαθμό-ούς στο Καραϊσκάκη τότε ρίχνει τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν έρθει στο Βικελίδης.


Οι έδρες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των γηπεδούχων απόψε καθώς αμφότεροι αντιμετωπίζουν έναν πολύ δυνατό αντίπαλο ο οποίος όμως έχει το κίνητρο με το μέρος του. Φυσικά οι Άρης και Ολυμπιακός έχουν κίνητρο και θέληση να κερδίσουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ απόψε. Δεν μπορούμε καν να συζητάμε για το αντίθετο. Ο Άρης κάνει μία σούπερ πορεία και μετά από μία προσπάθεια που κρατάει 3-4 χρόνια έχει φτάσει η στιγμή να πιει νερό διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα για τα πλέι-οφ και την παρουσία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, χορτασμένος από πρωταθλήματα βλέπει το φετινό να μην κρίνεται από τη δική του απόδοση αλλά από του αντιπάλου. Και σίγουρα αυτό του έχει στοιχίσει. Θέλει τη νίκη απόψε για να διατηρήσει τις ελπίδες του.


Όμως οι δύο φιλοξενούμενοι έχουν να αποδείξουν πολλά απόψε. Αρχίζοντας από το πρώτο ματς. Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα, είναι 7 βαθμούς μπροστά, προβάδισμα που τελευταία φορά είχε πριν 16 χρόνια, και θέλει όσο τίποτε άλλο τον φετινό τίτλο, ως μία αγωνιστική, ψυχολογική αλλά και φίλαθλη ανάσταση. Στο στρατόπεδο των πρασίνων υπάρχει πείσμα και πάθος για τον αποψινό αγώνα σε μία καυτή έδρα για να δείξουν πως μπορούν να παραμείνουν και γιατί όχι να αυξήσουν το +7 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ο άλλος φιλοξενούμενος, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει τις 17 από τις 18 τελευταίες αναμετρήσεις στο Καραϊσκάκης όπως διαβάζουμε στο «ΦΩΣ». Ο Σάντος μετράει 11 ήττες σε 11 παιχνίδια απέναντι στο πρώην ΠΟΚ και από τότε που ήρθε στην Ελλάδα έχει μόνο ήττες και ένα «χ» εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Το να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης θα δώσει στην ομάδα την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 2ης θέσης και της διεκδίκησης από πλεονεκτική θέση εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του!


Λίγες ώρες μείνανε για να δούμε αν θα μιλήσει η έδρα ή το κίνητρο των φιλοξενούμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου