Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

"...Γιάννη μου τα κάναμε σαλάτα..."


...όπως περίπου λέει και το τραγούδι.

Μετά τα τερτίπια του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τα "πουλάω μέχρι αύριο" -λες και πουλάει κινητό στο ebay- εις διπλούν, υπάρχει έντονο παρασκήνιο ΜΕΣΑ στην οικογένεια Βαρδινογιάννη πλέον. Στην οικογένεια, όπως βγήκε και από τα ρεπορτάζ, υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία που λέει "πούλα να τελειώνουμε και να γλυτώσουμε από αυτό το μαρτύριο" και η άλλη που λέει "δεν πουλάμε, ειδικά στον Βγενόπουλο, επιχείρησή μας, πόσο μάλλον την ΠΑΕ ΠΑΟ". Βέβαια η "τάση" που παίρνει τις αποφάσεις μέχρι τώρα είναι η πρώτη. Αλλά ο Τζίγγερ σαν άλλος Φρόντο έχει αναλάβει οικειοθελώς (;;;) να κουβαλήσει το δαχτυλίδι μέχρι το Τέλος.


Για να αφήσουμε όμως τα καλλιτεχνικά κατά μέρος, η ουσία είναι πως οι χειρισμοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη έχουν φέρει σε ένα αδιέξοδο διάφορες ομάδες ανθρώπων. Η πρώτη ομάδα είναι η οικογένειά του αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Το γεγονός πως μετά από τρεις δεκαετίες η οικογένεια είπε "πουλάω" καθώς και το γεγονός πως έπειτα από 31 χρόνια βρέθηκε κάποιος να πει "αγοράζω", μπορούμε να πούμε πως έβαλε το νερό στο αυλάκι, κάτι που δύσκολα θα αλλάξει. Από την άλλη μεριά, και επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία που αφορά 5 ανθρώπους, αλλά για έναν Σύλλογο με εκατομμύρια υποστηρικτές, οι τελευταίοι πλέον ασκούν τεράστια πίεση από εχθές στην οικογένεια του μεγαλομετόχου να πουλήσει, χωρίς να δέχονται καμία άλλη στροφή προς το μαύρο παρελθόν. Οι αντιδράσεις λοιπόν του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι έντονες και η πίεση προς τον Τζίγγερ αφόρητη. Αν κάποιος έκανε τον κόπο από εχθές και αφιέρωσε έστω μία ημέρα να παρακολουθήσει τα ραδιοφωνικά αλλά και διαδικτυακά "καφενεία των φιλάθλων" μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως οι φίλοι του Τριφυλλιού έχουν φτάσει στο "αμήν" βλέποντας ακόμα μία επιτυχημένη ομάδα (αυτή του φετινού νταμπλ) να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.


Η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου ήταν "έλα να τα βρούμε χωρίς τελεσίγραφα και μέσω της οδού που ακολουθείται παγκοσμίως και χωρίς εξαιρέσεις στις Α.Ε.".

11 σχόλια:

  1. Πρέπει να καταλάβουμε πως ότι γίνεται από την Π.Ε.Κ. τον τελευταίο καιρό και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι προσχεδιασμένο. Σκάκι παιδιά.
    Η familia έχει δώσει διαπιστευτήρια. Μην μπάινουμε στην λογική να ερμηνεύσουμε τη λογική του Βαρδινογιανέικου. Δεν υπάρχουν κρυφά χαρτιά από την πλευρά τους. Ειναι ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ. Αποφασίζουμε, διατάζουμε κοιτώντας την τσέπη μας και μετρώντας πόσο μάυρο χρήμα μπορούμε να ξεπλύνουμε μέσα σε 30 χρόνια μέσα απο τον πιό ιστορικό σύλλογο της Ελλάδας. Και δεν αναφέρομαι στον Τζίγκερ που είναι Π.Ε.Κ. δικής του κατηγορίας αυτός (Περιορισμένης Ευθύνης Καθυστερημένος). Οι παλιότεροι γνωρίζουν γιατί μιλάω. Ξεπλένουμε το πολύ το μαύρο μέσα από τον Π.Α.Ο. και τα υπολλείματα μέσα από τον Ο.Φ.Η ενώ ο καπετάνιος με το έτσι θέλω "κλείνει" την πιο ιστορική οπαδική οργάνωση στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου (και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο λίγες μόνο πιάσανε το ΕΠΙΠΕΔΟ φιλάθλων της ΘΥΡΑΣ 13). Αυτό που όλοι πρέπει να κυνηγήσουμε, όντας είτε μέσα είτε έξω από τα πράγματα, είναι ο οπαδός της Ομάδας μας να παραμείνει άξιος συνεχιστής εκείνης της πάστας οπαδού. Σκεπτόμενος, υψηλής ποδοσφαιρικής αισθητικής και περήφανος για το Τριφύλλι, την ιστορία του και το μέλλον του. Κάνω αυτή την παρένθεση γιατί δυστυχώς βλέπω πανικό και κάποιες φορές λογική Lynch και όχλου που παραπέμπουν στους πιθηκισμούς των οπαδών του Κορνέ και της κρατικοδίαιτης Π.Α.Ε. Πολλοί ας πούμε λένε γιατί πριν ένα μήνα έκανε πίσω ο Βγενόπουλος. Κάποιες φορές πρέπει να χάσεις μία μάχη για να κερδίσεις τον πόλεμο. Ήθελε χρόνο! Χρόνο για να οδηγήσει την ρευστότητα του έκει που ήθελε, χρόνο για να κάνει τις συνενοήσεις με τους υπόλοιπους της Π.Ε.Κ. και χρόνο γιατί στο κάτω κάτω ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, που θα θέτει τόσο πιεστικά τα θέματα (Αν θυμάστε τότε αντί για 48h είχαμε 5 μέρες...). ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.
    Επιστρέφει λοιπόν η Π.Ε.Κ. μετά από ένα μήνα, όταν όλες οι περιστάσεις συμπίπτουν και τυλίγει τον Βαρδή σε μια κόλλα χαρτί που μάλιστα έχει πάνω μια φαρδιά πλατιά υπογραφή της Deloitte.
    1)Για πείτε μας παπαγαλάκια και παρατρεχάμενοι τελικά. Η Π.Α.Ε. είναι χρεωμένη, θα είναι χρεωμένη σε πλάνο τριετίας και τι τέλος πάντων γίνεται; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ αστειέυεσαι κύριε Καθυστερημένε ότι θα διαπραγμευτούμε χωρίς να λάβουμε τις ζημίες του ισολογισμού υπόψιν. Εκτός κι αν τελικά ΔΕΝ ΗΤΑΝ έτσι και παραμυθιάζατε τον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσα από τους γνωστούς αρχιπαπάρες για να χτυπήσουμε τον Πατέρα και την πολυμετοχικότητα. Δηλαδή ή θα πληρώσουμε λιγότερα λόγω χρέους ή πουλήσατε παραμύθι για να χτυπήσετε τον Πρόεδρο. Η ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ.
    2)Κύριε Καθυστερημένε θες να διαπραγματευτείς επί της εκτιμόμενης τιμής από την Deloitte που ΕΣΥ προμήθευσες με το υλικό προς διερεύνησιν κατά το δοκούν; ΩΡΑΙΑ. Η ίδια λοιπόν η Deloitte αναφέρει ότι η όλη μελέτη είναι δική της ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη στα παραληφθέντα στοιχεία ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και οι όποιες πλευρές θέλουν να προβούν σε πράξεις αγοραπωλησίας, πρέπει να κάνουν δίκη τους ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ. ΟΧΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

    Είναι άρα φανερό ότι ο Καθυστερημένος αυτή τη στιγμή έχει πέσει στην παγίδα που ο ίδιος και το σόι του πήγαν να στήσουν δύο μήνες σχεδόν πριν για να ξεφορτωθούν την υγεία της ομάδας που τους δηλητηρίαζε τη ζωή. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ, ΓΕΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ. Άλλοι λένε οτι γίνεται επειδή ειναι φιλόγαυροι εγώ λέω ότι γινεται απλά επειδή ειναι σκατόσογο και αμοραλιστές μισάνθρωποι.

    Όπως και να έχει ας κάνουμε αυτό που προτείνει ο Π.Ε.Κ. Υπομονή και να μη βγάζουμε βιαστικά συμεράσματα. Με μια ψύχραιμη ματιά μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων που λέει κι ο ποιητής. ΣΚΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τι ισχυρίζεται η Deloitte

    Για να θυμίσουμε λίγο στον κόσμο τι συμβαίνει, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζητά να μπουν ορκωτοί λογιστές στην ΠΑΕ και η διαπραγμάτευση να γίνει στην «καθαρή θέση». Από την άλλη, πλευρά ο Βαρδινογιάννης ισχυρίζεται ότι η πρόταση που πρέπει να έρθει, πρέπει να «πατήσει» πάνω στην αποτίμηση της Deloitte.

    Όπως θα διαβάσετε στο έγγραφο, το οποίο είναι από την έκθεση της Deloite. Η ίδια η εταιρεία τονίζει ότι «δεν πραγματοποίησε διεξοδική, ανεξάρτητη έρευνα αγοράς για την αγορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία και τις προοπτικές της, αλλά στηρίχθηκε σε διάφορα δημοσιευμένα στοιχεία, καθώς και σε στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας, τα οποία διευκρινίζεται και πάλι ότι δεν επαληθεύτηκαν από τη Deloitte».

    Όπως, επίσης, λέει η ίδια η εταιρία: «Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με την εταιρία»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ektimhseis kane tziggerako gia to an mpaineis kala stis strofes.

    gia na poulhseis fere logistes.pragmatikous.

    itheles kai kolpakia me thn deloitte e? tromara sou.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DE THELEI NA POULHSEI O LAKAMAS O GIANNAKHS REEEEEE

    OLO PSEMATA LEEI KAI VLAKEIES GIA NA EKNEYRISEI TO VGENO KAI NA TON ANAGKASEI NA TOY PEI EISAI ASXETOS KAI ILITHIOS KAI DEN ASXOLOUMAI MAZI SOU

    ELA OMWS POU THN PATHSES GIANNAKH TWRA

    KOLPAKIA ITHELES?

    POULA TWRA MPAS KAI GLYTWSEIS TH LAILAPA

    POULA TWRA
    POULA POULA POULA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για κοιταξτε ενα πονηρο ρε

    ο τζιγγερ ρε

    αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα

    ντελοιτ τζιγγερ? μα η ντελοιτ αλλα λεει....

    τι εγινε τζιγγερ σου κοπηκε η λαλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kseftilistike pali to bardinogianneiko oloklhro. re tous kahmenous xaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΕ?

    ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ?

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΕΤΣΙ?
    ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΡΟ ΟΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
    ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ.
    ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ Η ΦΩΝΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
    Ο ΤΖΙΓΚΕΡ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν πουλάω ένα volkswagen που έχω 300.000 ευρώ γιατί έτσι γουστάρω. η εκτίμηση έγινε σύμφωνα με το φιλαράκι μου το μπομπ το μάστορα που λέει οτι το αμάξι είναι πύραυλος επειδή έτσι του πα εγώ να πει.
    Όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει θα πρέπει να μου σκάσει 300 χιλιάρικα εντός δεκαλέπτου χωρίς να το πάρει μια βόλτα, χωρίς να το πάει σε ένα μηχανικό και χωρίς να θέλει να δει τα χαρτιά γιατί είπαμε οτι το αυτοκίνητο είναι πύραυλος και κομπλέ.
    Τι είπατε? Δε θα δώσει κανείς όσα ζητάω? Ε τότε είναι λαοπλάνος και άδικα λέει πως θέλει να αγοράσει αμάξι... μάλλον θολώνει τα νερά.

    ΡΕ ΤΖΙΓΚΕΡ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    FUGE APO DW!!!!!!!!!!
    KANEIS DEN SE THELEI ALLO!!!!!!
    PERA APO TA TSIRAKIA POU EXEIS GIA NA KANOUN TIS VRWMIES SOU!!!!!!!!!!
    DEN ANTEXOUME ALLO NA YPARXEIS STHN OMADA POU EINAI H ALLH MAS MISH ZWH!!!!!!!!!!!
    EISAI O HITLER THS KATHIMERHNOTHTAS MAS!!!!
    APOMAKRINSOU ME AXIOPREPEIA ALLIWS THA SE APOMAKRINOUN!!!!
    SE EVGALE APO TO KAVOUKI SOU O VGENO!!!!
    SE EFERE STO SHMEIO NA MHN MPOREIS NA ARNHTHEIS!!!
    EXAFANISOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    T E L E I W N E KAI P A R E TON P...(kai ton gkotzo mazi sou!!!!!!!!!!!)

    babis 13

    YG ta nea erxontai avrio paraskevi opws zhthses kai den tha mporeis na to apofugeis!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή