Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

MUNDIAL 2010: Οι φίλαθλοι!!!













Παγκόσμιο κύπελλο χωρίς το χρώμα που δίνουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες δεν υπάρχει! Ποδόσφαιρο χωρίς την ένταση και το χρώμα της εξέδρας δεν υπάρχει. Και το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η ομάδα που θα έχει τη μερίδα του λέοντος σχετικά με την υποστήριξη της κερκίδας θα είναι σίγουρα η διοργανώτρια χώρα Νότιος Αφρίκή. Σαφώς και άλλες Αφρικανικές Εθνικές Ομάδες θα έχουν μεγάλη υποστήριξη αλλά η αμέσως επόμενη ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη από τους ντόπιους ποδοσφαιρόφιλους θα είναι το δίχως άλλο η Βραζιλία. Πανικός επικρατεί σε κάθε βήμα κυριολεκτικά της Σελεσάο (βλ. φωτογραφία με το πούλμαν των Βραζιλιάνων).


Παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις όπως η Αργεντινή και η Γερμανία αναμένεται να έχουν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους. Με ενδιαφέρον περιμένουμε και την παρουσία των πιστών ακόλουθων της Εθνικής Αγγλίας οι οποίοι πάντα κάνουν αισθητή (όχι με την καλή έννοια κάποιες φορές) την παρουσία τους. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες σχετικά με την άφιξη των ξένων φιλάθλων για λόγους ασφαλείας.


Όσον αφορά την παρουσία των Ελλήνων, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα υπολογίζονται στους 2.000 ενώ θα υπάρχουν και ομογενείς υποστηρικτές καθώς η ελληνική κοινότητα ανέρχεται στις 50.000!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου