Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Αλαζονεία, Απληστία, Λαγνεία, Λαιμαργία, Οργή, Τεμπελιά, Φθόνος είναι τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα σύμφωνα με ττην Καθολική Εκκλησία. Όλα τρομερά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και δυστυχώς στις μέρες μας τα συναντάμε αρκετά συχνά. Συνεχώς θα έλεγα και παντού. Η Αλαζονεία είναι ίσως το μοναδικό απο τα επτά αμαρτήματα που έχει και μια ηθική πλευρά. Την Υπερηφάνεια. Εξηγούμαι, είναι θεμιτό να είσαι υπερήφανος για την ομάδα σου, την οικογένεια σου, τους φίλους σου, την πατρίδα σου. Ξεπερνώντας όμως τα φυσιολογικά όρια της υπερηφάνειας και διαβαίνωντας το κατώφλι της υπερβολής, τότε η αρετή μεταμορφώνεται σε θανάσιμο αμάρτημα.
Κατά τον Πλούταρχο τα επτά κακά που δεν πρέπει να έχεις είναι τα εξής : Πλούτο χωρίς μόχθο, Πολιτική χωρίς αρχές, Ηδονή χωρίς συναίσθημα, Γνώση χωρίς χαρακτήρα, Εμπόριο χωρίς ήθος, Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά και Αγάπη χωρίς θυσία. Αναλογιστείτε το κενό που υπάρχει σε όσα χαρακτηρίζουν τις αρχές που έχουμε διδαχθεί και όσα ιδεώδη έχουμε αποδεχτεί. Ένα μεγάλο κενό δημιουργείται ανάμεσα στο κίτρινο και στο μαύρο.
Μπορείς να καταπατάς τόσο εύκολα όσα κύρηττες μετα βδελυγμίας και λυσσαλέα πολεμούσες? Μιλούσες για ακύρωση όποιας μεταγραφής έβγαινε στον τύπο και τους κακούς και μοχθηρούς δημοσιογράφους που καπηλεύνταν τον ΑΡΗ για να πολλαπλασιάουν τα κέρδη τους.
Στο κατώφλι της αλαζωνείας είναι ηπόρτα της πολιτικής χωρίς αρχές. Αυτή κυρήσσεις τώρα και προσπαθείς με κάθε τρόπο, μπηχτές, σπόντες να αποπροσανατολίσεις τον απλό οπαδό του ΑΡΗ. Να κερδίσεις έστω και ένα μικρό υποστηρικτή που θα σου δώσει το παραμικρό συγχωροχάρτι. Προσπαθώντας να επουλώσεις τον πληγωμένου εγωϊσμό, άναρχε επιτίθεσαι σε ότι ήσουν υποστηρικτής και συνεργάτης.
Το εμπόριο που κάνεις είναι ανήθικο. Θυσιάζωντας στο βωμό του κέρδους όλα αυτά που πίστευες, έτσι τουλάχιστον υποστήριζες στους πιστούς σου. Σαν τυφλωμένος απο σκοτεινές δυνάμεις προσπαθείς να κάνεις και τον τελευταίο πιστό σου, να σε απαρνηθεί πολλάκις και να σου γυρίσει μια και καλή την πλάτη. Πλέον έχεις συνηθίσει στο να ατενίζεις πλάτες και να απολαμβάνεις την απόλυτη ησυχία που έχει η ερημιά της μεριάς σου. Το μέλλον σου επιφυλλάσσει περισσότερες μοναχικές και γεμάτες πίκρα βραδιές μα και πρωϊνά γεμάτα ξινίλες και πολλαπλά αναπάντητα ερωτήματα.
Το φάντασμα της επιτυχίας των ανθρώπων που κρατάνε τα ηνία στο άρμα του ΑΡΗ, σε επισκέπτονται συνεχώς. Σε τρομάζει η ιδέα ότι κάποιος ξεπέρασε αυτά που με το δικό σου σκεπτικό είχες καταφέρει. Γιατί κανένας δε καταφέρνει τίποτα μόνος του. Όλοι μαζί κάναμε την επανάσταση μας και όλοι μαζί πολεμήσαμε. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Όλοι βάλανε πλάτη για να μπορεί ο ΑΡΗΣ να πορεύεται περήφανα και τίμια. Έτσι όπως ονειρευόμασταν όλοι μας δηλαδή. Εμείς συνεχίζουμε να πολεμάμε και να ματώνουμε για τον ΑΡΗ. Είτε απο την κερκίδα, απο τα πούλμαν, απο τους δρόμους της αρετής και τα δύσβατα μονοπάτια της τήρησης των ιδανικών μας. Το σαράκι του φθόνου είναι ύπουλο, κατατρώει τις σάρκες σου αθόρυβα. Με τέτοιο τρόπο που δεν έχεις αντιληφθεί ακόμα και όταν ξυπνήσεις θα είναι πολύ αργά.
ΑΓΑΠΗ χωρίς θυσία. Λατρεία προς το ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Χώρια απο τα ιδία συμφέροντα και τις προσωπικές φιλοδοξίες. Οφείλεις να θυσιάσεις τα δικά σου θέλω μπροστά στο βωμό του ΑΡΗ. Στα πόδια του ΘΕΟΥ να αφήσεις όλα όσα άσχημα και κακά έχεις σκεφτεί και πράξει. Παραμέρισε τους εγωϊσμούς και τις ζήλιες και απέδειξε πόσο αγαπάς τον ΑΡΗ πρώτα και όχι τον εαυτό σου. Ένας ΑΡΗΣ που για εμάς είναι λόγος ύπαρξης και όχι μέσο ύπαρξης. Αναλογίσου και μόνο έτσι θα βρείς την ψυχική ηρεμία.

ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΔΕ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΡΕ

http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/06/18/%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CF%8C%CF%82/