Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

And so it begins! NBA FINALS


Ξεκινάνε απόψε οι τελικοί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μπόστον Σέλτικς. Ο πολυνίκης και κορυφαίος κατά πολλούς προπονητής Φιλ Τζάκσον των Λέικερς απέναντι στον Γκλεν Ρίβερς, τον προπονητή της Βοστόνης που έχει καταφέρει να βρει ρόλο και χρόνο για όλα τα αστέρια της ομάδα δημιουργώντας ένα καλό κλίμα στους Σέλτικς.

Ο εργάτης Ντέρεκ Φίσερ καλός αμυντικός απέναντι στον εκτελεστή Ράζον Ρόντο. Ο σούπερ σταρ Κόμπι Μπράιαντ απέναντι στον αναγεννημένο -παλιό πιστόλι- Ρέι Άλεν. Ο 31άχρονος Ρον Αρτέστ πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ παράλληλα δίνει και πολλές βοήθειες στο επιθετικό παιχνίδι των "Λιμνανθρώπων". Το τριάρι των Σέλτικς είναι ο Πολ Πιρς, κόντρα στους Καβαλίερς αλλά και τους Μάτζικ το πάθος τους έφερε τα πάνω κάτω. Είναι ο ηγέτης των "πράσινων". Στη θέση του small forward οι Λέικερς έχουν τον "δικό μας" -ευρωπαίος γαρ- Πάου Γκαζόλ. Έναν παίκτη που έχει χίλιους δύο τρόπους για να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με πόντους, αν και απέναντι σε δυνατότερους παίκτες έχει κάποιο θέμα. Ένας δυνατότερος παίκτης λοιπόν είναι το "4άρι" των "Σελτς", ο Κέβιν Γκαρνέτ. Αν και σωματικά δε γεμίζει το μάτι για παίκτη ρακέτας, έχει τεράστια δύναμη και εκρηκτικότητα. Καλός επιθετικά κάτω από το καλάθι αλλά και από τη γραμμή των 7.25. Χρήσιμο εργαλείο ο νεαρός σέντερ, Α. Μπάινουμ για το Λος Άντζελες και άλλο τόσο χρήσιμος ο 25άχρονος Κέντρικ Πέρκινς, εξαιρετικός αμυντικά για τη Βοστόνη.

Αυτή είναι η ταυτότητα των δύο ομάδων που αρχής γενομένης από απόψε αργά το βράδυ ρίχνονται στη μάχη για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ και υπόσχονται σούπερ θέαμα.

Οι Celtics με έτος ίδρυσης το 1946 έχουν 17 πρωταθλήματα, ενώ οι Lakers με το ίδιο έτος ίδρυσης (μπήκαν στο ΝΒΑ το 1948) μετρούν 16 δαχτυλίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου