Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

2 Ιουνίου 1971. Γήπεδο: Wembley. Τελικός!










Σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου του 1971, ο "Μεγάλος Σύλλογος" έγραφε την πρώτη, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή του σελίδα σε ένα βιβλίο που οι φίλαθλοί του δεν θα σταματήσουν ποτέ να αναζητούν τη νέα έκδοση! Ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας με τους: Οικονομόπουλο, Τομαρά, Σούρπη, Καμάρα, Βλάχο, Ελευθεράκη, Καψή, Δομάζο, Φυλακούρη, Γραμμό και Αντωνιάδη πάτησε το χορτάρι του θρυλικού Γουέμπλεϊ, σε έναν τελικό που μπορεί να χάθηκε όμως ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις όπως αναφέρει και ο ξένος Τύπος της εποχής. Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στον ναό του ποδοσφαίρου για να συμπαρασταθούν στους παίκτες του αείμνηστου Φέρενς Πούσκας, περίπου 25.000.

Η ταυτότητα του Τελικού

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ
Εισιτήρια: 83.179
Εισπράξεις: 183.000 λίρες
Σκόρερ: 5΄ Bαν Nτάικ, 87΄ αυτ. Kαψής
Διαιτητής: Τζακ Τέιλορ (Αγγλία)
Επόπτες: Κιθ Χόοθλι, Πατ Πάρτριτζ (Αγγλία)
Τηλεοπτική αναμετάδοση: Μέσω Γιουροβίζιον σε 100.000.000 τηλεθεατές παγκοσμίως
Τηλεοπτική μετάδοση σε Ελλάδα: ΕΙΡΤ (21:45 ώρα Ελλάδος)
Περιγραφή: Γιάννης Διακογιάννης


Πώς είδε το ματς ο διεθνής Τύπος

EKIΠ: «Xωρίς να λάμψει στέφθηκε Πρωταθλητής Eυρώπης ο Άγιαξ. Tο ελληνικό θαύμα δεν έγινε, όμως οι Έλληνες δημιούργησαν προβλήματα στους Oλλανδούς. O Δομάζος θα μείνει με τη βεβαιότητα ότι γοήτευσε τους πάντες στο ναό του ποδοσφαίρου».

KOPIEPE NTEΛO ΣΠOPT: «Συνεχίστηκε η κυριαρχία των Oλλανδών. Δεν άντεξαν οι πεισματάρηδες Έλληνες στην ανωτερότητα του Άγιαξ».

NTEΪΛI MEΪΛ: «O Άγιαξ σκαρφάλωσε στην κορυφή της Eυρώπης, αλλά ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα μείνει στη μνήμη μας».


1 σχόλιο: