Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!




Ένα σούπερ ματς σήμερα για τη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γερμανία και Αγγλία διασταυρώνονται σε μία παραδοσιακή μάχη. Η παράδοση κρατάει χρόνια και οι δύο ομάδες μετράνε από 4 νίκες! Όσες φορές το ματς πήγε στα πέναλτι νικήτρια ήταν η Γερμανία (2 φορές)! Η σύγχρονη προϊστορία δείχνει Γερμανία! Όχι για κάποιο συγκεκριμένο και ποδοσφαιρικό λόγο, αλλά λόγο ...σειράς. Την τελευταία δεκαετία οι νίκες πάνε εναλλάξ. Από την "Καθημερινή" η μίνι προϊστορία:

Αγγλία-Γερμανία 0-1…Λονδίνο 2000

Και τώρα γκρεμίστε το…Αυτά ήταν τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου, μια ημέρα μετά τη μεγάλη νίκη της Γερμανίας επί της Αγγλίας στο τελευταίο παιχνίδι που φιλοξένησε το Γούμπλεϊ πριν την ανακατασκευή. Το τέρμα του Ντίτμαρ Χάμαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έστειλε στην παραίτηση τον Κέβιν Κίγκαν, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα.



Γερμανία-Αγγλία 1-5…Μόναχο 2001

11 μήνες μετά, οι Άγγλοι ισοπέδωσαν τους Γερμανούς μέσα στο σπίτι τους. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε αναλάβει να στείλει την Αγγλία στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής και ο Μάικλ Όουεν τον βοήθησε όσο καλύτερα μπορούσε. Ο Κάρστεν Γιάνκερ άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς αλλά το χατ-τρικ του Όουεν και τα γκολ των Τζέραρντ, Χέσκεϊ, έφεραν τη μεγαλύτερη νίκη των Άγγλων, στις μάχες των δυο ομάδων.


Αγγλία-Γερμανία 1-2…Λονδίνο 2007

Η Γερμανία ήταν η τελευταία νικήτρια στο παλιό Γουέμπλεϊ και η πρώτη στο νέο…Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τέρμα του Φρανκ Λάμπαρντ όμως ένα λάθος του Πολ Ρόμπινσον σε σουτ του Μπερντ Σνάιντερ και το επιτυχημένο ντεμπούτο του Κρίστιαν Πάντερ, έφεραν την ανατροπή για τα «πάντσερ» και το τελικό 2-1.


Γερμανία-Αγγλία 1-2…Βερολίνο 2008

Στην πιο πρόσφατη μάχη των δυο ομάδων, η Αγγλία πήρε τη νίκη 2-1 στο Βερολίνο, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζον Τέρι και Μάθιου Άπσον. Ο τελευταίος, σημείωσε το ένα και μοναδικό του τέρμα με την εθνική ομάδα, ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης του αγώνα και η Αγγλία επικράτησε 2-1.


Πέρα από τις παραδόσεις και τις προϊστορίες, σήμερα στις 5 το απόγευμα ένα κλασικό ντέρμπι ετοιμάζεται να μας προσφέρει συγκινήσεις και -ελπίζουμε- θέαμα. Πάντως τα -κλασικά γραφικά αγγλικά ΜΜΕ- έχουν ήδη δώσει το έναυσμα. "Έρχεται ο Ρούνεϊ, ο Τζέραρντ προειδοποιεί τους Γερμανούς", "Ξεχάστε τα πέναλτι, θα νικήσουμε στην κανονική διάρκεια τους Γερμανούς" λέει ο Τζέιμς, "Γερμανικά φοβισμένα γατάκια, κοιτάξτε ποιος φοβάται τα 3 λιοντάρια" κτλ. Δεν ξέρουμε αν θα βγει σε καλό αυτή η υπεροψία και ο "τσαμπουκάς" από την Αγγλική μεριά, αλλά σίγουρα θα δούμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.




3 σχόλια: