Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ο Φρέιτας δείχνει το δρόμο


Αρέσουν και οι δύο. Ο λόγος για τη θέση του Διευθυντή Ποδοσφαίρου για την ΠΑΕ ΠΑΟ. Ο Σαμαράς είναι απαίτηση του Νίοπλια και ο Φρέιτας είναι αυτός που ...δείχνει τον δρόμο. Μάλιστα η εφημερίδα "Εξέδρα" κάνει λόγο ακόμα και για συνεργασία των δύο football manager. Ποιος είναι όμως ο Κάρλος Φρέιτας και γιατί "δείχνει τον δρόμο" σχετικά με την πολιτική της ομάδας στα οικονομικά και τις μεταγραφές;

Ο Φρέιτας επί σειρά ετών ήταν ρεπόρτερ (!) πορτογαλικής εφημερίδας για τα θέματα της Πόρτο. Στα τέλη της περασμένης δεκαετίας αποφασίζει να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του και να ακολουθήσει το επάγγελμα (!) του τεχνικού διευθυντή.

11 χρόνια τώρα έχει περάσει από δύο ομάδες. Την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και την Μπράγκα. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να καταστρέψει τη Σπόρτινγκ όταν μέσα σε δύο μεταγραφικές περιόδους κατάφερε να διώξει από την ομάδα τους (κρατηθείτε): Ούγκο Βιάνα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κουαρέσμα και Ζαρντέλ (2002-2003), βάζοντας στα ταμεία της ομάδας σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ. Την μεθεπόμενη χρονιά αποφασίζει να "ενισχύσει" κι άλλο την Σπόρτινγκ πουλώντας τα αστέρια της ομάδας (Ντάνι και Κιρόγα) και αγοράζοντας τους Ντουαλά και Ενακαρίρε!!!

Μέσα στα 11 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα έχει εξοικονομήσει για τις ομάδες του πάνω από 35 εκ. ευρώ ενώ οι μεταγραφές του στοίχισαν σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ...

4 σχόλια:

  1. paidia osoi thelete mpeite kai tsekarete to basketiko blog http://www.all4basket-gr.blogspot.com/ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kokkine latrh, xrhmatolatrh, stamata epitelous na kaneis xepluma xrhmatos me ton panathinaiko mas!!!!!!!!!!shkw fuge apo dw!!!!!!!!!!!!den einai dikh s etairia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    o pao tha ginei megalos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    eite to thes eite oxi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    N.D.P. GIA MIA ZWH!!!!!!!!!!!!!!!!!
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αι στο διαολο Τζιγγερ! Προτεινω στο 1ο φιλικο μες στο Οακα να μαζευτουμε 50.000 κοσμος και να τον βριζουμε εν χωρω! Αφου θελει να μας χαντακωσει και παλι ας του προσφερουμε μεγαλη ξεφτιλα, ας γινει ρομπα ως ο μοναδικος προεδρος ομαδας πανω στη γη που οι οπαδοι της πανε στο γηπεδο μονο για να τον βρισουν! Παλιοσκουπιδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tzigger to zhtaei o organismos sou e, gia 2o gyro mpinelikiwn se sena k thn oikogeneiea sou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή