Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινάει όπως πέρσι



Ίδιο ξεκίνημα με αυτό του περσινού πρωταθλήματος πραγματοποιεί η ομάδα του Ολυμπιακού. Μετά από πέντε αγωνιστικές και την επερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής θα επιχειρήσουμε να δούμε πως τα πήγαν οι ερυθρόλευκοι τις πρώτες αγωνιστικές της Super League. Όπως και πέρσι, τέτοια εποχή, ο ΟΣΦΠ έχει ξεκινήσει καλά από βαθμολογική άποψη, αλλά αρκετά μέτρια από άποψη θεάματος και ποδοσφαίρου. Η κακή απόδοση κυρίως στα δεύτερα μισά των αγώνων του μπορεί να κόστισε βαθμούς μόνο στην πρεμιέρα του Καυταντζογλείου, αλλά δεν περνά απαρατήρητη. Οι ερυθρόλευκοι ευτύχισαν να έχουν στα δύσκολα της αρχής, τρία παιχνίδια στην έδρα τους με αντίπαλους την Κέρκυρα, τον Αστέρα Τρίπολης και την ομώνυμη ομάδα από τον Βόλο.


Εκτός από το εύκολο πρόγραμμα στην εκκίνηση, ο Ολυμπιακός είχε την τύχη των υπερβολικά καλών διαιτησιών υπέρ του, κυρίως στα παιχνίδια με τον Ηρακλή, τις Σέρρες και τον Ολυμπιακός Βόλου στο Καραϊσκάκη, ενώ το κακώς ακυρωθέν γκολ του Αστέρα Τρίπολης ευτυχώς δεν επηρέασε το αποτέλεσμα! Κάτι τέτοιο δε συνέβη στις άλλες περιπτώσεις. Καθώς στο παιχνίδι των Σερρών το γκολ που πετυχαίνει ο Μάρκο Πάντελιτς προέρχεται από αμφισβητούμενη φάση όπου κακώς συνεχίστηκε το παιχνίδι, αλλά και δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού σε χέρι του Τοροσίδη. Μάλιστα εχθές στο παιχνίδι Εργοτέλης – ΠΑΟ είδαμε μία παρόμοια φάση (με το γκολ στις Σέρρες) και ακόμα μία διαιτητική ολιγωρία όταν παίκτης του Παναθηναϊκού έχει χτυπήσει στο κεφάλι είναι πεσμένος στο χορτάρι αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. Με τον Ολυμπιακό Βόλου ο Βασίλης Τοροσίδης έπρεπε κατά γενική αλλά και δική του ομολογία να έχει αποβληθεί, όμως και το πέναλτι –που τελικά δεν αξιοποίησε ο Ριέρα- ήταν πρώτον τραβηγμένο και δεύτερον δόθηκε με πολύ ευκολία από τον ρέφερι τη χρονική περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί μείωση στο σκορ και πιεζόταν από την ομάδα του Βόλου.


Ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνει τα πατήματά του. Ψάχνει να δέσει μία ομάδα. Αρνητικό μέχρι στιγμής πως οι μεταγραφές των Ρόμενταλ και Ριέρα δεν έχουν δώσει κάτι παραπάνω και οι οδηγοί των Πειραιωτών είναι πάλι όπως και πέρσι τέτοια εποχή οι πιτσιρικάδες του. Βέβαια είπαμε υπάρχει η δικαιολογία του «να δέσει η ομάδα» καθώς μεταγραφές γίνονταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αλλά να μην ξεχνάμε πως ο ΟΣΦΠ έχει ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του από τις αρχές Ιουλίου.


1 σχόλιο:

  1. στους 4 απ'τους 5 αγωνες σας εχει σπρωξει η διαιτησια και οι 3 ηταν με τα παραρτηματα στην εδρα σας. και μιλατε κιολας ρε κλεφτες για να βελαζουν τα προβατακια σας. αντε ολοι μαζι λοιπον, συντονιστειτε! μπεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή