Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τον «τούμπαρε» αλλά και του χαρίστηκε!



Το Ελληνικό «Κλάσικο» έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και τα είχε όλα. Γκολ, τρία, πέναλτι, κόκκινη κάρτα, δοκάρι (Σπυρόπουλος), παρουσία των δύο ισχυρών αντρών των ομάδων στα επίσημα και φυσικά ένα γεμάτο Στάδιο με θερμή ατμόσφαιρα. Μεγάλος νικητής του derby ο Παναθηναϊκός του Τζιμπρίλ Σισέ. Μεγάλος ηττημένος και κατώτερος των προσδοκιών σε σχέση με αυτά που παρουσίαζαν οι άνθρωποι του όλη την εβδομάδα, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε.

Οι πράσινοι κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, αν μπορούμε να πούμε, έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη δείχνοντας πως ήθελαν περισσότερο το τρίποντο. Κόντρα σε όλα τα προβλήματα τους, με τους τραυματισμούς και την κακή κατά γενική ομολογία αγωνιστική τους και φυσική κατάσταση, έκαναν χαρούμενους τους οπαδούς τους, οι οποίοι επίσης κόντρα στις προβλέψεις γέμισαν το Στάδιο.

Αλλά ας τα πάρουμε απ΄την αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο το υπέροχο γκολ του Μιραλάς έκανε τη διαφορά, διότι αμφότερες οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ουσιαστικά τους Τζόρβα και Πάρντο. Περισσότερα σουτ οι ερυθρόλευκοι τα οποία συνήθως κατέληγαν αρκετά μακριά από τα δοκάρια των πρασίνων. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με αρκετή απόσταση στις γραμμές του έψαχνε τον Σισέ και τον βρήκε κάποιες φορές αλλά ο Γάλλος σούπερ σταρ του Τριφυλλιού δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση βολής. Όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι μπήκαν με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία καθώς μπροστά στο κοινό τους έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το 0-1 στην πλάτη. Επίσης οι λύσεις από τον πάγκο ήταν ελάχιστες αφού Νίνης και Λέτο παραμένουν τραυματίες. Παρόλα αυτά η ομάδα του Παναθηναϊκού μπήκε πιο ψυχωμένα, ευτύχισε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Χριστοδουλόπουλο και από κοντά οι Μπουμσόνγκ Σπυρόπουλος, Γκαρσία και φυσικά ο killer Σισέ. Μέσα σε 5 λεπτά γύρισε το παιχνίδι και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Αδύναμος κρίκος για το Τριφύλλι στο πρώτο μέρος η δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Βύντρα να παλεύει μόνος του με 2 και 3 παίκτες του Ολυμπιακού, αφού δεν έπαιρνε καμία βοήθεια από τον «μπροστινό του» Γκοβού. Από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Στέργος Μαρίνος ο δεξιός οπισθοφύλακας πήρε αρκετά ντουμπλαρίσματα και στάθηκε στο ύψος του. Αν και έχει δικαιολογημένα πολλά παράπονα από τον Τάσο Κάκο για το παιχνίδι του Άλμπερτ Ριέρα. Πολλά τα νεύρα του Ισπανού ο οποίος προέβει σε πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στον Βύντρα. Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκαν οι Ιμπαγάσα και Φετφατζίδης για τους Πειραιώτες. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στον Μάτε Σιμάο. Ο νεαρός Μοζαμβικανός παίκτης του Παναθηναϊκού πριν 2 μέρες έμαθε τα κάκιστα νέα του θανάτου του αδερφού του. Κι όμως ο αμυντικός μέσος έμεινε στην Αθήνα και μάλιστα είχε και χρόνο συμμετοχής στο αποψινό ντέρμπι συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟ μετά το 2-1. Αν και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα οι πράσινοι. Ο πρωτάρης στα ντέρμπι τερματοφύλακας Ούγκο Πάρντο εκτέθηκε αρκετές φορές από την άμυνα του, αλλά στα γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη.

Στα τελευταία 15-20 λεπτά οι Πράσινοι είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσανε, εκτός από το «τουμπάρισμα» του σκορ να έχουν τελειώσει το παιχνίδι αρκετά νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου.

Τα ξένα Μέσα για το ντέρμπι:

Eurosport: «Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη στο ντέρμπι».


As: «Ο Τζιμπρίλ Σισέ έθαψε τον Ολυμπιακό του Βαλέρδε».


Yahoo: «Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός επικράτησε του πρωτοπόρου Ολυμπιακού 2-1 σε ένα δυνατό ματς, μειώνοντας τη διαφορά στον έναν πόντο».


L' Equipe: «Ο Τζιμπρίλ Σισέ χτύπησε ξανά. Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού σκόραρε δύο φορές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».


Associated Press: «Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον πρώτο Ολυμπιακό με 2-1, μειώνοντας το κενό στον έναν βαθμό»


Le Figaro: «Ο Σισέ έλαμψε στο ντέρμπι. Ήταν ο άνθρωπος του Παναθηναϊκού το βράδυ του Σαββάτου, δίνοντας τη νίκη με τον Ολυμπιακό».


Football.fr: «Ο Παναθηναϊκός ήταν ο κυρίαρχος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χάρη στα δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ».


4 σχόλια:

  1. 1)SSSSSSSSSSSS KANTE HSUXIA AGAPAEI H 13!!!!!
    2)ATHLITIKOS EISAGELEAS UPARXEI G TA AISXH TOU NIKOPOLIDH KAI TOU PORDOU???
    3)O KAKOS GT SFURIZE 35-65???
    4)EPITREPETAI NA EINAI PROEDROS THS LIGKAS O MARIDAKIS??
    5)POSO THN EXEI THN... EUSTOXIA O CISSE???
    6)O CISSE SKORAREI KAI ME TIS MIKRES OMADES TELIKA(ME TOUS 5ous KAI KATW)!!!!
    7)POU SAI, MARIDAKI, 'POIO DERBY' EH????ARE KAKOMOIRH!!!ME THN PARAGKA SOU OLH HSASTAN EKEI RE KAIMENE!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. catmar oute ena ntermpi den exete paiksei akoma re kai exete 2 httes hdh. giati oi nikes htan me ta pararthmata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai oi mpales mesa ex8es, gia polu lyphsh to gayraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή