Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...

...και ο Παναθηναϊκός των αστέρων, των πολλά υποσχόμενων παικτών, του κυρίου Νιόπλια, του κυρίου Πατέρα και των πολλών χιλιάδων διαρκείας τα ΞΕΠΕΡΑΣΕ!! Κατάφερε να χάσει βαθμούς ΚΑΙ από την ΑΕΚ (ηττήθηκε με σκορ 1-0) που απαρτίζεται από μαζώματα και παίκτες γυρωλόγους. Για τον Παναθηναϊκό και για τα χίλια-μοίρια αγωνιστικά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ακούσει ουκ ολίγα σχόλια και κριτικές και αν αρχίσει κάποιος να τα απαριθμεί ένας Θεός ξέρει πότε θα τελειώσει. Κάποια πράγματα όμως σήμερα ήταν τόσο ''κραχτά'' που δεν χρείαζεται να κατέχει κανείς τεράστιες γνώσεις ποδοσφαίρου για να τα επισημάνει, ούτε να έχει τελειώσει κάποια σχολή προπονητικής.

Σημερινή εμφάνιση

Ο ΠΑΟ φέτος είναι ολοφάνερο ότι δεν πείθει ούτε τον εαυτό του ότι παίζει μπάλα, αλλά αυτό το ''πράγμα'' σήμερα δεν ήταν Παναθηναϊκός... δεν είναι αυτός ο Παναθηναϊκός των ονείρων μας. Η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αποκαρδιωτική, δεν ήταν τραγική, ήταν κάτι πολύ χειρότερο από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ένα σύνολο χωρίς στόχους, χωρίς πλάνο, χωρίς ψυχή, νεύρο, τσαμπουκά πήγε να διεκδικήσει τι σήμερα??... τη ΝΙΚΗ?? αμ δε...!! έτσι τα ματς δεν κερδίζονται! Πιστεύατε ότι η ΑΕΚ ήταν τελειωμένη και ότι θα ξεγελάσετε με μία μέτρια, εώς χάλια εμφάνιση και θα παίρνατε αποτέλεσμα?... Έτσι θα μπει η ομάδα και στο ερχόμενο derby??

Το κακό ψιλο-φάνηκε με την Ξάνθη, δεν λέω αρχή πρωταθλήματος τι να περιμένει κανείς η ομάδα να πετάει, ΟΧΙ φυσικά... ακολούθησαν κάποιες μέτριες εμφανίσεις και νίκες με τα βίας και μετά ήρθε η ''μπάρτσα'' βγαλμένη από το playstation καθώς και το μεγάλο άλλοθι για την εμφάνιση... Οκ λες δεν παίζεται η ομάδα αυτή πάμε παρακάτω ''Πρέσβη γερά''. Ύστερα έρχεται το μεγάλο σοκ της Κοπενχάγης μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την ομάδα και την πορεία της, αλλά με αισιοδοξία για τη συνέχεια ξεπεράστηκε και αυτό χωρίς να βρεθεί η αιτία της απρόσμενης ήττας. Το μεγαλύτερο σε ευρεία σκορ πέτυχε ο ΠΑΟ απέναντι στον Εργοτέλη και σκόρπισε χαμόγελα στους φιλάθλους, όπου ελπίζαμε ότι τα προηγούμενα ήταν αποτέλεσμα ενός παρατετταμένου ντεφορμαρίσματος. Παίρνει τους ''3'' βαθμούς με τον ΠΑΟΚ και μετά να σου πάλι η γκέλα στο champions league με την Ρουμπίν Καζάν, σε αγώνα όπου ο Παναθηναϊκος δεν έκανε ούτε ευκαιρίες, η επιθετική δυστοκία σε όλο της το μεγαλείο, η ανάπτυξη της ομάδας πήγαινε περίπατο και το επιθετικό πλάνο του Νιόπλια (αν υπήρχε) στα κουτουρού. Αισίως φτάσαμε στο σημερινό ναυάγιο και το ψαλίδισμα των ελπίδων μας για έναν Παναθηναϊκό διαφορετικό. Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την σημερινή μας ανυπαρξία είναι πολλές και κάθε μία τους έχει και ξεχωριστό αποδέκτη...

Σύνθεση

Τι είναι αυτό??... Έλα ντε! Ομάδα που πρωταγωνιστεί ή αλλιώς μας τη διαφήμισαν ότι πρωταγωνιστεί είναι δυνατόν να κατεβαίνει με τέτοια σύνθεση στον αγώνα?? Σύνθεση-> Μπείτε μέσα πιέστε (έλα μωρέ ξέρετε εσείς) και το goal θα έρθει! Φεεεεεέτα... άντε να περιμένεις εσύ τώρα να θυμηθούν ότι αν δεν σκοράρεις δεν νικάς...Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή... Σαν απλός φίλαθλος του Παναθηναϊκού αναρωτιέμαι... άραγε τι δουλειά είχαν τα 3 αμυντικά χαφ μέσα?... Μα ναι είχαμε τραυματίες! Ας φρόντιζαν οι αρμόδιοι να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για αποφυγή τέτοιων περιστάσεων, είτε με μετεγγραφές, είτε με παραμονή παικτών όπως Cleyton... Ο οποίος θα έδινε κάποια (ας πούμε) λύση... αντ'αυτού πήραν Πλεσίς (??)... Ποιος από αυτούς περιμένε ο προπονητής ότι θα φτιάξει παιχνίδι ο Κατσουράνης? (εντάξει ένα αστείο είπα!) ή ο Σιμάο? που το παιδί είναι φιλότιμο, αλλά είναι ότι πρέπει για το ανασταλτικό κομμάτι... για τον ''αόρατο τοίχο'' δεν θα πω κάτι γιατί δεν φαίνεται, άρα δεν βλέπουμε πως παίζει... Δεν θα πούμε ποιοι έπρεπε να παίξουν γιατί η συζήτηση θα πάει πολύ μακριά και ο καθένας θα βγάλει μια δικιά του 11άδα... Απλά επισημαίνουμε τα ΛΑΘΗ που βγάζουν μάτι... και κάτι άλλο... 3 αμυντικά χαφ για την ΑΕΚ?? δηλαδή με την Manchester που αυτή είναι βγαλμένη από το x-Box τι θα κάνεις? θα βάλεις 5 ή παραπάνω?? Εκτός αν η ομάδα πριν το derby με τους παρατράγουδους ήθελε να παίξει χαλαρά για να μας φυλάξει το ''καλό'') ή να πήγαινε για το Χ... άλλη εξήγηση-δικαιολογία δεν υπάρχει...

Μετεγγραφές

Το κομμάτι που πονάει πολύ σε θέση άμυνας και λιγότερο σε θέση επίθεσης. Για την άμυνα λίγο πολύ τα ξέρουμε, η ομάδα είναι ανίκανη να βρει ένα center back της προκοπής (θα υποθέσω ότι φταίει το σκάουτινγκ)... Η φυγή Κυριάκου και Henriksen ας βάλω και Γκούμα, έχει στοιχειώσει ρε παιδί μου τα μετόπισθεν και όποιος παίκτης αποκτηθεί θα βγει ώμας, hammer με καρούλια ή killer της πλάκας... Όσο για την επίθεση μεγάλη ανοησία αποτελεί η μη στήριξη του Cisse στην επίθεση από έναν ισάξιο επιθετικό... Το σύστημα με τον Cisse να ψίνει καφέ (τι να κάνει ο έρμος!!) μόνος του στην επίθεση δεν τραβάει... και ποιος δεν έχει βαρεθεί τις καμινάδες του ΠΑΟ από τον Βύντρα έως και τον Τζόρβα, λες και η ομάδα αποτελείται από τον τερματοφύλακα, την άμυνα και την επίθεση, κέντρο δεν υπάρχει... να κουβαληθεί η μπάλα από τους μεσαίους και να τροφοδοτηθεί από αυτούς η επίθεση?? τι λε ρε?? πολλά ζητάμε...

Leto-Σειταρίδης-Govou-Νίνης

Ο Leto ρε παιδιά που χάθηκε? Παίζει κάτι ύπουλο και υποχθόνιο που δεν έχουμε αντιληφθεί ή απλά είναι τραυματίας...για το derby άγνωστη η συμμετοχή του... Σειταρίδης... Όποιος μάθει νέα του ή τον βρει κερδίζει διακοπές (θα πάρει την θέση του στην ομάδα) καθώς και τον παχυλό μισθό του... Τον Govou ψάξτε τον στην Πειραιώς... κρίμα γιατί πιστεύαμε ότι θα ταιριάξει με τον Cisse... Ο Νίνης θέλει πολλά καρβέλια ακόμη για να γίνει ο ''Νίνης των εφημερίδων'' γιατί μέχρι τώρα θυμάμαι τον Νίνη της Ρώμης... λίγα πράγματα φέτος από το νεαρό αστέρι της ομάδας... μακάρι να αναρρώσει και να επανέλθει πλήρως... στο derby μάλλον δεν θα παίξει.

Προπονητής

Νιόπλιας ΤΕΛΟΣ! Ο άνθρωπος είναι ήδη τελειωμένος... ήταν από τότε που παραιτήθηκε και μετά αναίρεσε τα λεγόμενά του. Έχουν πέσει όλοι πάνω στο κουφάρι του (παίκτες) και τον κατατρώνε κερδίζοντας χρόνο και παρουσιάζοντας μελλοντικά κάποιες δικαιολογίες για τις τωρινές εμφανίσεις τους... Παρατηρήστε λεγόμενα παικτών κατά την άφιξη νέου προπονητή στην ομάδα... ΟΛΑ θα βγουν στη φόρα δίχως ενδιασμό πια και με πολλά ''κατηγορώ''... Δεν τον υπερασπίζομαι... πέρσι ήταν οι παίκτες του προπονητή και φέτος είναι ο προπονητής των παικτών... λίγος να ελέγξει δύσκολες καταστάσεις και τις προσωπικότητες των παικτών του... Όλο τον καιρό κρύβεται πίσω από τον Πατέρα, μετά το επερχόμενο derby ενδεχομένως να τον βρει μπροστά του.

Πρόεδρος

Ο κ.Πατέρας έχει μεγάλη ευθύνη και αυτό διότι δεν έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμά του στους παίκτες... τον εγωισμό του, την θέληση για διάκριση-τίτλους και γενικότερα τη φιλοσοφία του για το πως φαντάζεται εκείνος τον νέο Παναθηναϊκό, τον δικό του και δικό μας Παναθηναϊκό που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ταυτόχρονα ευθύνεται και για τους ανθρώπους που έχει γύρω του... τους δήθεν γνώστες του αθλήματος που και κάποιος σε ένα καφενείο, κάποιος του καναπέ, βλέπει πράγματα που εκείνοι αγνοούν... Το να είσαι πρόεδρος σε μία ομάδα δεν θέλει μόνο πούρο και καλάρεστες δηλώσεις περί αποκαθήλωσης του αντιπάλου, θέλει προσήλωση, αγάπη και πολύ δουλειά (το χρήμα είναι άλλο καπέλο...) για να διώξεις όλα τα ''ζιζάνια'' που κατά μανίας ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν και αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Όταν ήταν ο Τζίγγερ στην προεδρία μιλούσαμε για ''δημοσίους υπαλλήλους''... τώρα με τον Πατέρα αν το φαινόμενο δεν είναι ανάλογο, τότε σίγουρα οι παίκτες πλησιάζουν στο να καταντήσουν έτσι... Την περασμένη εβδομάδα η ΠΑΕ μοίρασε περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στους παίκτες και τους εξόφλησε... η ανταμοιβή?? Στεναχώρια, θλίψη και προβληματισμός για τη συνέχεια... με τον κ.Μαρινάκη να τρίβει τα χέρια του... Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε πράσινου φιλάθλου-οπαδού-υποστηρικτή, είναι να βλέπει τον Παναθηναϊκό να καταρρέει εκ των έσω... Μην τους κάνετε την χάρη!

Υ.Γ.

1) Εάν ο Παναθηναϊκός δεν αποκτήσει γήπεδο έστω και στο διάστημα, ηρεμία δεν θα επικρατήσει στην ομάδα... Το νέο σπίτι του ΠΑΟ είναι το παν για ουσιαστική αντεπίθεση... η μεγαλύτερη ''βόμβα'' προς όλες τις κατευθύνσεις είναι το γήπεδο και όχι κάποιες νίκες που δίνουν πρωτάθλημα... Επικεντρωθείται και βρείτε τα να τελείωνει το σίριαλ... Κάθε οικογένεια χρειάζεται ένα σπίτι, το ίδιο και ο ΚΟΣΜΟΣ του Παναθηναϊκού που τον στήριζε, τον στηρίζει και θα τον στηρίζει στις χαρές και στις λύπες!

2) Δίλλημα... Να μείνει ο Νιόπλιας μέχρι το derby ή να φύγει κακήν κακώς μπας και ξεμπλοκάρει η ομάδα (λέμε τώρα...) Τώρα ποιος θα πάρει τη θέση του........