Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Puma AG: Κατηγορεί για ατασθαλίες τους αδελφούς Γλου



Ο κ. Γ. Γλου με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς



Σε διαγραφές ζημιών ύψους 115 εκατ. ευρώ θα προβεί η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma στα αποτελέσματα του 2009, λόγω παράνομων ενεργειών που διαπράχθηκαν στην Puma Hellas και για τις οποίες η διοίκηση του πολυεθνικού ομίλου υποψιάζεται ότι διέπραξαν οι εταίροι της στην Ελλάδα που είναι οι αδελφοί Γλου. Στις 22 Αυγούστου η πολιτική εφημερίδα "Το Βήμα" είχε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:


Πέρυσι, το 2009, ο κ. Γ. Γλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και εκ των μετόχων της ΠΑΕ, προσέφερε περί το 1,5 εκατ. ευρώ στις διάφορες δραστηριότητες της πειραϊκής ομάδας. Εφέτος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, απ΄ ό,τι λέγεται. Αλλά για αυτό υπάρχει εξήγηση. Η επιχείρηση Γλου είναι μία από τις λίγες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες της ελληνικής αγοράς που βρίσκονται στη «νεκρή ζώνη». Η επιβίωσή της δεν είναι εξασφαλισμένη. Η εταιρεία βρίσκεται στον «Τειρεσία», αφού έχουν «σκάσει» δεκάδες ακάλυπτες επιταγές, και όχι μόνο (απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτοι προμηθευτές κλ.π.).


Τα προβλήματα ρευστότητας ήταν τεράστια και η εταιρεία ήταν ένα βήμα πριν από το να «κατεβάσει ρολά». Οι τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονταν επί σειρά ετών αρνήθηκαν την επαναδιαπραγμάτευση των δανείων της- όπως λέγεται μάλιστα, η εταιρεία έχει σημαντική ακίνητη περιουσία, αλλά είναι προσημειωμένη. Την τελευταία στιγμή, όμως, τους αδελφούς Γιώργο και Α. Γλου έσωσε ο επίσης πειραιώτης φίλος τους, επιχειρηματίας αλλά και τραπεζίτης πλέον, κ. Λ. Λαυρεντιάδης.


Η Ρroton Βank τους εξασφάλισε δάνειο περίπου 12 εκατ. ευρώ- κατ΄ άλλους 18 εκατ. ευρώ, προσημειώνοντας όμως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα της οικογενειακής τους περιουσίας, ένα παλιό αρχοντικό, ανακαινισμένο, που σχεδίασε ο Τσίλλερ και απ΄ ό,τι λέγεται, ανήκε στη μητέρα τους. Είναι γνωστό στον Πειραιά το πάθος της οικογενείας Γλου με την αγορά ακινήτων- η μονοκατοικία του κ. Α. Γλου στην Καστέλα αποτελεί σημείο αναφοράς στους επιχειρηματικούς κύκλους της πόλης, όπως και οι 3-4 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας που βρίσκονται κάθε βράδυ στην εξώπορτα του κτιρίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=349831&dt=22/08/2010#ixzz13RZpmgBb


Εχθές ξέσπασε το θέμα και η είδηση έσκασε σαν βόμβα:


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Puma εκτιμά ότι υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες και στον ισολογισμό του 2010, οι οποίες θα στοιχίσουν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, οι Έλληνες εταίροι της είναι υπεύθυνοι και γι' αυτές τις ατασθαλίες. Συνολικά, οι ζημίες της Puma εκτιμώνται στα 130 εκατ. ευρώ και η γερμανική πολυεθνική σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα κατά των συνεταίρων της στην ελληνική κοινοπραξία, διεκδικώντας το σύνολο των απαιτήσεών τους κατά του μειοψηφικού συνεταίρου στην ελληνική κοινοπραξία και κατά των στελεχών του ελληνικού μάνατζμεντ, σύμφωνα με το αστικό και το ποινικό δίκαιο. Ο διευθύνων Σύμβουλος της Puma AG, ο Jochen Zeitz, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει καθορίσει το ύψος των απαιτήσεών της. «Η υπόθεση αφορά «συστηματική αποφυγή και υπεξαίρεση από συνεταίρους της κοινοπραξίας σε συνεργασία με μέλη του ελληνικού μάντατζμεντ», τόνισε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters.


Η Puma AG κατέχει το 70% στην Puma Hellas και το υπόλοιπο 30% ανήκει εξ ημισείας στους αδελφούς Αντώνιο και Γεώργιο Γλου. Ο κ. Γ. Γλου, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά μέσα, δεν ήταν ενήμερος για την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική Puma. Ερωτηθείς εάν αληθεύουν όσα αναφέρει η Puma AG περί παρατυπιών στην ελληνική κοινοπραξία και υποψιών τέλεσης σειράς εγκληματικών πράξεων απάντησε: «Στο βαθμό που αναφέρει η ανακοίνωση, όχι», επιφυλάχθηκε, ωστόσο, να τοποθετηθεί επισήμως μόλις αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του ζητήματος. (imerisia.gr 26-10-2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου