Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Έτσι εξηγούνται όλα!



Η συμπεριφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη ως άνθρωπος φρέσκος στο ποδόσφαιρο, νέος ιδιοκτήτης «μαγαζιού γωνία» και πρόεδρος της Λίγκας προκαλεί εδώ και καιρό πολλά ερωτηματικά. Η εικόνα ενός ανθρώπου σε πλήρη σύγχυση δεν περνά απαρατήρητη και προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα ακόμα και σε φίλους που υποστηρίζουν την ομάδα που εκπροσωπεί ο κύριος Μαρινάκης. Δηλώσεις επί δηλώσεων, κριτικές, τηλεοπτικές παρεμβάσεις για αγώνα του αντίπαλου, ανακοινώσεις εντελώς άστοχες περιλαμβάνει η δραστηριότητα του μεγαλομετόχου των Πειραιωτών.

Όμως όπως κάθε πράγμα σχεδόν στη ζωή, έτσι και αυτή η συμπεριφορά φαίνεται να εξηγείται απόλυτα μετά τα τελευταία ρεπορτάζ και τις ειδήσεις παρασκηνίου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η αλλαγή σκυτάλης και ιδιοκτησίας που πραγματοποιείται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι η αιτία της σύγχυσης του ισχυρού άντρα των ερυθρόλευκων. Και μάλιστα η τροπή που πήρε το θέμα μετά το καλοκαίρι. Πηγές και άρθρα αναφέρουν την έντονη δυσαρέσκεια, άγχος και προβληματισμό του Β. Μαρινάκη για το γεγονός της επανόδου των Πατέρα και Βγενόπουλου στα πράσινα κοινά. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.

Στις αρχές του καλοκαιριού και πριν γίνει το πολυδάπανο deal ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη, ο πρώτος είχε προσπαθήσει να αποσπάσει τις διαβεβαιώσεις από την μεριά Πατέρα πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά με τα διοικητικά του Τριφυλλιού και πως ο μοναδικός αντίπαλος στο έργο που αναλαμβάνει θα είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Αν και η πρόσφατη ιστορία της οικογένειας Βαρδινογιάννη κατά τη γνώμη μας έχριζε αυτομάτως ισχυρό αντίπαλο του Μαρινάκη, τον Ζαγοράκη και τον Αδαμίδη. Αλλά λίγη σημασία έχει αυτό πλέον. Πάμε παρακάτω. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ιδέα πως θα παίζει μόνος του, αλώνοντας θεσμούς και γήπεδα γλύκανε τον ίδιο αλλά αύξησε και τις απαιτήσεις του Σ. Κόκκαλη για τα ανταλλάγματα που ζητούσε πριν 4 μήνες για την ΠΑΕ ΟΣΦΠ. Με άλλο χαρτί θα πήγαινε ο Μαρινάκης να παίξει τον ρόλο του Σωτήρα για τον Ολυμπιακό, αν απέναντι στον Σωκράτη Κόκκαλη βρίσκονταν οι Πατέρας Βγενόπουλος. Με άλλα επιχειρήματα και πολύ πιο συμφέρουσες για τον ίδιο προτάσεις θα έμπαινε στις διαπραγματεύσεις ο κ. Μαρινάκης αν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε να αντιμετωπίσει ακόμα ένα καλοκαίρι και την επερχόμενη σεζόν ισχυρούς αντιπάλους. Αυτούς που τον έκαναν με λίγα λόγια να φτάσει στο σημείο να αναζητήσει επιτακτικά συμπαίκτες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και εντέλει ο Μαρινάκης σε μία προσπάθεια να κάνει μεγάλο μπάσιμο ίσως και να πλήρωσε αρκετά παραπάνω για να πάρει την ΠΑΕ, έχοντας στο νου ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πως θα παίξει χωρίς αντίπαλο. Δεν είχε καν το διαπραγματευτικό χαρτί του «δεν μπαίνω», ώστε να ωθήσει τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε άτακτη υποχώρηση.

Μετά το καλοκαίρι τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αφού πέταξε στα σκουπίδια 2 ολόκληρους μήνες, αποφάσισε να μεταβιβάσει το ποσοστό του μπροστά στον κίνδυνο να διαλύσει ολοκληρωτικά μία ομάδα που προερχόταν από νταμπλ και στόχευε ακόμα πιο ψηλά. Η αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε και όπως όλα δείχνουν προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η αλλαγή ιδιοκτησίας στην πράσινη ΠΑΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπόρεσε να κρύψει τη σύγχυση του, προσπαθώντας να παρουσιάσει ένα επιθετικό προφίλ το οποίο όμως πρόδιδε πως απλά «δεν το έχει» . Όμως αναρωτιόμαστε. Τι ήθελε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις αρχές του καλοκαιριού; Να του υπογράψει ένα χαρτί ο καλός του φίλος, Ν. Πατέρας με το οποίο θα διαβεβαιώνει πως δεν έχει σκοπό να επανέλθει στο τιμόνι του Παναθηναϊκού; Ή μήπως –για να το τραβήξουμε- ήθελε κάτι αντίστοιχο να κάνει και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για να τον καθησυχάσει πως …δεν θα έχει αντίπαλο; Όλα τώρα εξηγούνται λοιπόν. Η πίκρα και η τσαντίλα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και για τη χασούρα του Ιουνίου αλλά και για τα βαθιά νερά που καλείται να κολυμπήσει. Άσχετα αν έχει ήδη προβάδισμα από την πράσινη διοικητική ανυπαρξία του καλοκαιριού…


6 σχόλια:

  1. katmar gelaei o kosmos mazi sou reeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓαυροπιδικουλαςΤρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

    Μαριδακη την πουτσισες!
    Μεσα στο 2010 θα παρουν ο Βγενοπουλος και ο Πατερας το 51% του Παναθηναικου!!!
    Παλεψε με τον Αδαμιδη και τον Κοντη για την 2η θεση που οδηγει στους προκριματικους του Τσαμπιονς Λιγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα το κλεισιμο του Βοθρογκειτ θα κάνει παρέλαση το Nτέρτι ;

    Πόσο δίνει ο ΟΠΑΠ ;

    Τικ τακ τικ τακ τικ τακ ...

    Κωστάκη είσαι σπίτι ; Ετοιμάσου για Χαβάη ...

    Τικ τακ τικ τακ τικ τακ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΚΛΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλουμπα ΟΑΕΔ!
    Τραβατε ΠΕΙΡΑΙΑ που σας αγαπανε ΠΕΛΑΤΕΣ!
    Απο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!
    Game Over

    ΞΥΔΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΜΑΡ ΡΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή