Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί δεν έβαλαν τώρα τα λεφτά


Ένα ερώτημα έχει δημιουργηθεί από το χθεσινό "Deal" των μετόχων του Παναθηναϊκού. Καταρχάς, αλλά και καταρχήν των δύο, η διοίκηση πέρασε από εχθές στους Βγενόπουλο και Πατέρα. Αυτό το ξεκαθάρισαν όλες οι πλευρές. Εντάξει με αυτό. Και σύμφωνα με την συμφωνία, σύμφωνο, μνημόνιο, όπως θέλετε, την 1η Μαίου 2011, όπως ορίζει το καταστατικό της ΠΑΕ, η πλευρά Βγενόπουλου θα αγοράσει μέσω Α.Μ.Κ. το 25% του Βαρδινογιάννη. Τελειώσαμε και με αυτό. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί όχι τώρα.


Θα προσπαθήσουμε να κρίνουμε αυτή την κίνηση με βάση την πρόσφατη ιστορία αλλά και τις προθέσεις του Ν. Πατέρα και του Α. Βγενόπουλου. Η φράση που υπήρχε "στις σημειώσεις" του Ανδρέα Βγενόπουλου, οτι δηλαδή το ίδιο κακό αλλά και το ίδιο καλό μπορεί να κάνει στην ΠΑΕ ο μέτοχος του 5 αλλά και του 50%, είναι το ζουμί. Εάν οι Βγενόπουλος και Πατέρας γίνονταν από εχθές κύριοι του 51% της ΠΑΕ κανείς δεν τους διασφάλιζε μία ήσυχη ζωή. Παρά τις καλές προθέσεις όλων. Πέρα δηλαδή από το ηθικό του θέματος και της βασικής πρόθεσης "αγοράζουμε, δεν θέλουμε δώρα", υπάρχει και το ουσιαστικό. Πρώτον εάν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης "έκανε δώρο" την ΠΑΕ στους δύο, κανείς δεν εξασφάλιζε πως με την πρόφαση "εγώ σας έκανα δωράκι την ΠΑΕ" δεν θα υπήρχαν παρεμβάσεις και υπονομεύσεις. Ο Νικόλας Πατέρας ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού αλλά και ο Ανδρέας Βγενόπουλος θεωρούν πάρα πολύ σημαντική τη χρονιά που ξεκίνησε. Υπάρχει η πεποίθηση πως το διοικητικό σχήμα, στις βάσεις που μπήκαν εχθές, πρέπει να δοκιμαστεί. Το ελεύθερο των αποφάσεων, η διοίκηση της ομάδας, τα όποια προβλήματα προκύψουν και γενικά το τρέξιμο της ΠΑΕ πρέπει να γίνουν από τον κ. Πατέρα συνεπικουρούμενου από τον Βγενόπουλο αλλά και τους στενούς συνεργάτες του. Εάν παρόλα αυτά προκύψουν ζητήματα υπονόμευσης και πολέμου στην ομάδα, όπως πέρσι, από τις εφημερίδες των μετόχων αλλά και από τους ίδιους τους μετόχους, τότε το όλο εγχείρημα κρέμεται από μία λεπτή κλωστή. Γι αυτό πρώτα θα γίνει πράξη η καλή πρόθεση και το τίμιο φρόνημα όλων και μετά θα ολοκληρωθεί και το τυπικό της υπόθεσης. Με μία διαδικασία, θυμίζουμε, άκρως συμφέρουσα για την ομάδα. Την Αύξηση Κεφαλαίου.


Και κάτι προτελευταίο. Σίγουρα όλοι οι φίλοι των πρασίνων θέλουν και φέτος το νταμπλ. Κάποιοι στα Μέσα, ισχυρίζονται πως ο μόνος τρόπος να μην γίνει το δεύτερο deal στα τέλη της σεζόν, είναι να υπάρξουν αντιδράσεις από μία πιθανή απώλεια τίτλων. Εμείς σαν Χορτάρι θέλουμε να κάνουμε μία ερώτηση, γιατί μας παραξένεψε αυτή η ατάκα. Δηλαδή πέρσι που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ δεν κλυδωνίστηκε η σχέση των μετόχων; Ρητορικό το ερώτημα καθώς πιο πολύ κακό προκάλεσε διοικητικά το νταμπλ, παρά καλό.


Και τώρα το τελευταίο. Τα 6 εκατομμύρια Ευρώ, είναι πολλά όταν πρόκειται για έλλειμμα, και λίγα όταν πρόκειται για φόρο; Πρέπει όλοι να αποφασίσουν στον Παναθηναϊκό πως η Γη δεν είναι στρογγυλή μόνο την ημέρα αλλά και τη νύχτα.

3 σχόλια:

  1. Πες τα ρε Χορταρι! Με τον καθε πυροβολημενο πια! Επιτελους και ενα μπλογκ που μιλαει καθαρα! Σκιιιιιιστεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή