Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μία σκέψη



Εντάξει όλα αυτά για τα playstation. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Διαστημική η Μπαρτσελόνα, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που θέλοντας και μη θα της επιτρέψουν να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία. Εντάξει και με το ότι άλλοι κι άλλοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τι εστί Μπάρτσα. Ποιος ξεχνάει το γεγονός πως πέρσι η Άρσεναλ έμοιαζε ομαδούλα μέσα στη Βαρκελώνη. Ή το κάζο του αιώνα μέσα στο Μπερναμπέου με την εξάρα στο σπίτι της Ρεάλ! Κάποιος από το Χορτάρι Team έγραφε στις 16 Ιουνίου του τρέχοντος έτους το εξής: "Το παιχνίδι της Μπατσελόνα τα τελευταία 2 χρόνια με τις συνεχείς πάσες, τα 1-2 και τα τρίγωνα, χωρίς την παραπάνω τρίπλα και με τη μπάλα να παραμένει εκνευριστικά κολλημένη στο χορτάρι, έχει δείξει το δρόμο σε πολλές ομάδες και αποτελεί ένα νέο τρόπο παιχνιδιού! Σε εθνικές, Βραζιλία, Γερμανία και Ισπανία φυσικά τον ακολουθούν κατα γράμμα! Μεγάλο κλάμπ η Μπαρτσελόνα και ποιος δε θα ήθελε να έχει να λέει ότι η ομάδα του διδάσκει ποδόσφαιρο και αποτελεί πρότυπο!". Πλέον δεν πιστεύουμε να διαφωνεί κανείς με αυτό. Ασχέτως με το αν συμπαθεί ή όχι αυτά τα ρομπότ του Γκουαρντιόλα!

Αλλά επειδή είμαστε Έλληνες και μας αρέσει η μπαλίτσα και γουστάρουμε τις ελληνικές ομάδες να παίζουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα μία σκέψη έχει δημιουργηθεί και κολλήσει στο μυαλό μας από εχθές το βράδυ. Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός εχθές στο Καμπ Νου και ήταν μία άλλη ελληνική ομάδα. Τι θα συνέβαινε; Και λέμε αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός για τους εξής λόγους. Πρώτον διοτί ...ήταν ο Παναθηναϊκός! Δεύτερον γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ταράξει κάμποσες φορές τα Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά ύδατα και έχει κλείσει και κάποιους ποδοσφαιρικούς ναούς με σούπερ εμφανίσεις και αποτελέσματα. Πρόσφατα το Ολίμπικο και το Μεάτσα, παλαιότερα το Άμστερνταμ και πάει λέγοντας. Τον ξέρουμε και τον ξέρουν στην Ευρώπη. Τον υπολογίζουν. Στο μυαλό κάθε αντιπάλου των πρασίνων υπάρχει πάντα η σκέψη "κάτσε να παίξουμε και λίγο σφιχτά γιατί αυτοί κάνουν κόλπα". Το χθεσινό κόλπο βέβαια κράτησε για 2 λεπτά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία! Ας επανέλθουμε στην σκέψη. Αν εχθές βρισκόταν ας πούμε αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα ο μαχητικός πλην άπειρος ΠΑΟΚ. Ή ο ανέτοιμος ακόμα Ολυμπιακός, που έχει και μία τάση να μην τα πηγαίνει καλά έξω από τον Πειραιά. Ή η ΑΕΚ. Ή ο Άρης... Τι θα γινόταν εχθές ρε παιδιά; Τι θα βλέπανε τα ματάκια μας; Ίσως να χαζεύαμε σκορ που δεν έχει υπάρξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς. Διότι η διαφορά επιπέδου είναι εμφανής. Είναι τεράστια. Και αν εχθές ο Σισέ με τον Γκοβού ξεφτίλισαν έστω σε μία φάση τον Πουγιόλ και τον Αμπιντάλ, είναι κάτι παραπάνω από σαφές, πως οι Ελληνικές ομάδες για να μπορέσουν κάποτε να κοιτάξουν στα μάτια τα 4-5 τοπ κλαμπ της Ευρώπης χρειάζονται από 2-3 Σισέ και Γκοβού.

Και κάτι για τον Νίκο Νιόπλια. Τρεις μέρες τώρα ακούγαμε πως θα είναι λάθος να αφήσει έξω τον Σιμάο και να βάλει τον Καραγκούνη. Πως θα είναι λάθος να ξεκινήσει ο Λέτο και να μην παίξει όπως στη Ρώμη με 5 στην άμυνα και λοιπές αναλύσεις. Ο Νιόπλιας εχθές ότι και να έκανε, όποιον και να έβαζε, όπως και αν σχεδίαζε να παίξει, το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό και κανένα άλλο. Ποια ομάδα έχει πάει εκεί μέσα και δεν έφυγε με 4+ γκολ; Καμία. Και ο Νίκος ο Νιόπλιας, καλώς ή κακώς κι αυτός μαθαίνει μαζί με τον Παναθηναϊκό. Και ο Παναθηναϊκός μαθαίνει μαζί του.

11 σχόλια:

  1. Λετε τα πραγματα με το ονομα τους για αλλη μια φορα. μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poios allos vazei re anuparktoi to goal pou evale xthes o govou me ton cisse?gauroi pouthenades ths eurwphs tha peftate katw na diakopei o agwnas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. krima...kalo mas ekane gt den xreiazetai na akoume apo cisse kai govou oti tha pame psila kai oti tha pame stous 4...sugkentrwsh kai epitelous : FITNESS COACH!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οτι και να λετε ο νιοπλιας το διαβασε λαθος το παιχνιδι.. θα μπορουσε να εχει φυγει με λιγοτερα τεμαχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paidia ta lete poli sosta giati simera xerete ti enooun oi kokkines efimerides oti o panathinaikos bgike 5-1, se antithesi me tous gaurous pou tha evgainan 15-1 alla kanoun ena lathos...to 1 pou tha to evriskan?kai poios tha to evaze o trismegistos fouster i o akatamaxitos mitroglou kai paei legontas...?ante bravo gia na leme merika pragmata me to onoma tous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καραγκουνης σιλβα μπουμπσονκ καντε σπυροπουλος σαριεγκι δεν κανουν με τπτ για τον παναθηναικος...με μια ομαδα απο την εταιρεια μου να κατεβω, θα τους κερδισω αυτους τους 6 αμπαλους. ιδιως ο κατσουρανης και ο ανυπαρκτος σιλβα , εχθες ηταν εξαφανισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα κανουν αλλαγες οι αφοι πατεροβγενοπουλοι. η ομαδα πρεπει να ενισχυθει με νεαρους παιχτες, οχι με συνταξιουχους τυπου κατσουρ η σιλβα που ηρθαν στην ελλαδα για να παρουν συνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oti na nai oi dio apo pano...
    xortari gia akoma mia fora eksairetiko arthro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. papagalakia vgalate glwssa meta apo htta apo barcelona e? tha ta poume me olous sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει ο Ζιλμπέρτο εκτός από σύνταξη ήρθε να πάρει και ένα νταμπλ και τα κατάφερε. Λεπτομέρειες βέβαια. Τι λένε ρε οι αμπαλοι...

    Για τον Κατσουράνη, δεν ξέρω τι ζόρι τραβάει το παιδί αυτό, αλλά προσπαθεί μετά μανίας να αποτινάξει από πάνω του τον ρόλο του ποδοσφαιριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. paidia kati akoma!!!opoios theorei to gilberto silva ampalo tote isxiei to oti opoios to leei einai...!pragmatika osoi pigainoun poli syxna gipedo kathiste kai deite apokleistika ton gilberto gia kana 10lepto!tha pathete plaka!kineitai pantou!a kai an lete ton gilberto ampalo gia to mats me tin mpartselona tote ampaloi einai oloi ektos apo tzorva,cisse,govou!!!isxiei??dn nomizo!
    y.g. oi ampaloi na min mpainoun se athlitika sites i blog!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή