Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κάρλος Φρέιτας, το κλειδί στην οικονομία!


Αρχικά να δούμε τι έγραφε το Χορτάρι στις 10 Ιουνίου:


11 χρόνια τώρα έχει περάσει από δύο ομάδες. Την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και την Μπράγκα. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να καταστρέψει τη Σπόρτινγκ όταν μέσα σε δύο μεταγραφικές περιόδους κατάφερε να διώξει από την ομάδα τους (κρατηθείτε): Ούγκο Βιάνα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κουαρέσμα και Ζαρντέλ (2002-2003), βάζοντας στα ταμεία της ομάδας σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ. Την μεθεπόμενη χρονιά αποφασίζει να "ενισχύσει" κι άλλο την Σπόρτινγκ πουλώντας τα αστέρια της ομάδας (Ντάνι και Κιρόγα) και αγοράζοντας τους Ντουαλά και Ενακαρίρε!!!


Μέσα στα 11 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα έχει εξοικονομήσει για τις ομάδες του πάνω από 35 εκ. ευρώ ενώ οι μεταγραφές του στοίχισαν σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ...



Και συνεχίζουμε. Η εφημερίδα Goal κάνει λόγο σήμερα για τα κέρδη στο ταμείο της πράσινης ΠΑΕ από τις παραχωρήσεις των παικτών με την τεράστια συμβολή του τεχνικού διευθυντή Κάρλος Φρέιτας. 15 παίκτες αποχώρησαν από το Τριφύλλι φέτος. Οι 3 (Δάρλας, Σαλπιγγίδης, Μόρις) ελεύθεροι προς άλλες ομάδες. Οι υπόλοιποι 12 δόθηκαν δανεικοί με οψιόν αγοράς από την ομάδα που τους πήρε, αποφέροντας στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός 1,5 εκ. ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις παικτών (σίγουρα για Μάντζιο και Μελίσση) το Τριφύλλι θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου των παικτών μέχρι αυτοί να μείνουν ελεύθεροι (το λεγόμενο money to move). Η πηγή μας είναι το transfermartk.de και σε αρκετές περιπτώσεις παικτών δεν έχει αποσαφηνιστεί ο όρος της μεταγραφής.


Από τα συμβόλαια που γλυτώνει ο Παναθηναϊκός καθώς και τις εισπράξεις από τους δανεισμούς, ο Φρέιτας έκανε καλά αυτό για το οποίο επιλέχτηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάνννη. Να εξοικονομήσει δηλαδή πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζοντας πως οι πράσινοι ξόδεψαν σχεδόν 2 εκατομμύρια για μεταγραφές καθώς οι Γκοβού, Ιωαννίδης και Γκαρθία ήρθαν ελεύθεροι, καταλαβαίνει κανείς πως τα κέρδη είναι πολλά! Και σε αυτά υπολογίστε και τα 20 εκατομμύρια από τη συμμετοχή του ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν κάθε χρόνο θα υπάρχουν παίκτες αξίας Γκοβού ελεύθεροι στην αγορά. Αλλά όπως είχαμε γράψει και προ τριών μηνών, ο Φρέιτας αυτό γνωρίζει να κάνει καλά. Να εξοικονομεί χρήματα για τις ομάδες που έχει δουλέψει. Αυτό δηλαδή που θέλει και η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Να μην ξοδεύει πολλά χρήματα, να αποφεύγει τα "ανοίγματα" και γενικά να βασίζετε σε φθηνά στοιχήματα παρά σε ακριβές επενδύσεις.

4 σχόλια:

  1. ΧΟΡΤΑΡΙ ΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΡΕΙΤΑΣ; ΜΗΠΩΣ Ο ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΣΙΣ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. anonyme no2. pes aleuri - o tzigker se gireuei (1i tou minos na plirwtheis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε φίλε, στο άρθρο δεν γίνεται λόγος για τους παίχτες που αναφέρεις, ούτε για τις ικανότητές τους. Η κουβέντα είναι αποκλειστικά για τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού Κάρλος Φρέιτας και το πως λειτουργεί ο Πορτογάλος με βάση την πολιτική της διοίκησης των πρασίνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή