Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Άλλο ξεκατίνιασμα και άλλο ξεκαθάρισμα!


Δεν είναι λίγα τα Μέσα που κάνουν λόγο σήμερα για ξεκατίνιασμα, big brother στον Παναθηναϊκό, ρόμπες στα ερτζιανά και άλλα τέτοια. Βέβαια υπάρχει και η άποψη πως κάποια πράγματα από εχθές είναι πιο ξεκάθαρα στον κόσμο σχετικά με αυτό που λέγεται Πολυμετοχικός Παναθηναϊκός. Και αυτό διότι ειπώθηκαν αρκετά σοβαρά πράγματα από τους τρεις άνδρες και ακούστηκαν λεπτομέρειες οι οποίες αρκετό καιρό τώρα αιωρούνταν και βρίσκονταν σε υποθετικό επίπεδο, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκαν. Ποια είναι αυτά που εμείς σαν εξωτερικοί παρατηρητές καταλάβαμε;


Πρώτον πως αυτή η "ανίερη" για πολλούς συμμαχία Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου έχει πάρει σάρκα και οστά καιρό τώρα. Από την περίφημη και ποτέ επιβεβαιωμένη μέχρι εχθές, συνάντηση στο "Πεντελικό". Εκεί δηλαδή που οι δύο οικογένειες "τα βρήκαν" και συμφώνησαν στα ...βασικά. Ποια είναι τα βασικά; Εγώ στη μπάλα και εσύ στο μπάσκετ. Και βοήθα με να σε βοηθώ, που λέει και ο λαός. Οι οικογένειες που κρατάνε εδώ και δεκαετίες τα κλειδιά του Συλλόγου έδωσαν ένα τέλος στην όποια κόντρα είχαν, με κοινό σκοπό την αντιμετώπιση του "εισβολέα". Ανθρώπων δηλαδή που θέλησαν εσχάτως να βοηθήσουν, να βάλουν λεφτά και να δώσουν ένα τέλος στην διοικητική, αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική ξεφτίλα που είχε περιέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ομίλου.


Δεύτερο συμπέρασμα. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έχει πραγματική πρόθεση να κάτσει στο τραπέζι για να συζητήσει την αγοραπωλησία της ΠΑΕ ΠΑΟ. Μας δίνει την εντύπωση πως πιο πολύ τον καίει το να μην γίνει κάποιος σοβαρός έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ, παρά να κάνει πράξη αυτό που εξήγγειλε. Οτι δηλαδή πουλάει. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος, όμως ίσως έχει να κάνει με μία αποκάλυψη που θα έκανε η εφημερίδα "Πράσινη" πριν από περίπου δύο χρόνια (τότε που έγραφε η εφημερίδα πως τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως για ξέπλυμα χρήματος γνωστού ιδρύματος μέσω ποδοσφαιρικής ομάδας θα συνταράξουν το πανελλήνιο). Μία υπόθεση είναι και αυτή.


Τρίτο συμπέρασμα. Τελικά απ' όσα ήρθαν χθες στην επιφάνεια, οι δύο οπαδικές εφημερίδες του Παναθηναϊκού, με τις έχθρες και τις αγάπες τους κατά καιρούς, έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις και τις κινήσεις των μετόχων του Παναθηναϊκού τα τελευταία 2 χρόνια. Καθώς και το γεγονός πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους μετόχους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο.


Τέταρτο συμπέρασμα. Η διαφορά αντιμετώπισης και προσέγγισης του Παναθηναϊκού από τον μεγαλομέτοχο και τους Βγενόπουλο και Πατέρα. Ακούσαμε τον Α. Βγενόπουλο να μιλάει και να έχει γνώση αρκετών ζητημάτων σχετικά με την ομάδα, τρέχοντα ζητήματα, μεταγραφές, αριθμούς κ.α. Τον ακούσαμε επίσης να δίνει πειστικές εξηγήσεις για αυτά που όλοι αναρωτιόμασταν σχετικά με την αγοραπωλησία της ΠΑΕ. Για τις διαδικασίες για τις ενέργειες που ακολουθούνται παγκοσμίως κτλ. Ακούσαμε τον Ν. Πατέρα να έχει μία συγκεκριμένη θέση όσον αφορά τη λειτουργία της ομάδα με εξουσία που εκπορεύεται από την από κοινού δράση και αλληλοστήριξη των μετόχων. Καθώς επίσης με για το κεκτημένο κάθε ομάδας, πόσο μάλλον του Παναθηναϊκού, για να έχει τον σεβασμό και το ισότιμο στα κέντρα αποφάσεων. Ενδιάμεσα όμως ακούσαμε τον κύριο Βαρδινογιάννη να μιλάει για την αγοραπωλησία της ΠΑΕ συγκρίνοντας την με τα υδραυλικά του σπιτιού, το οικόπεδο του γείτονα και γενικά χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε έναν Σύλλογο με αιώνια και βάλε ιστορία καθώς και αμέτρητους υποστηρικτές.


Πέμπτο συμπέρασμα. Η έκθεση της Deloitte. Η έκθεση στην οποία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στηρίζει το όλο θέμα "πουλάω-δεν πουλάω". Η έκθεση αυτή γνωρίζαμε πως είναι άκυρη σε περίπτωση αγοραπωλησίας. Η ίδια η έκθεση το αναφέρει. Τα ΜΜΕ το δημοσιοποίησαν, οι οπαδοί που συναντήθηκαν με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη το γνώριζαν, μόνο ο ίδιος δεν το ήξερε. Ή τουλάχιστον έκανε πως δεν είχε ιδέα. Από την άλλη όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τον Γ. Βαρδινογιάννη γιατί επιμένει να πατάει πάνω σε μία εκτίμηση η οποία από μόνη της είναι κάτι παραπάνω από άκυρη.


Έκτο και τελευταίο συμπέρασμα. Η πολύπονη υπόθεση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Εδώ κάποιος πραγματικά πρέπει να τα έχει κάνει μπάχαλο... Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο κύριος και μοναδικός υποψήφιος χρηματοδότης - χορηγός του γηπέδου προσέφερε 23 εκ. ευρώ. Η ΜΑΡΦΙΝ δηλαδή. Με βάση τους υπολογισμούς πως το γήπεδο θα κοστίσει κοντά στα 100 εκ. ευρώ. Η έκθεση της Deloitte την οποία ασπάζεται η ΓΗΠ.ΕΛ. (εταιρεία για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ ΓΗΠεδο ΕΛαιώνα) κάνει λόγο για 140 εκ. ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή. Αλλά πλέον ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά την έκθεση αυτή; Επικεφαλής της ΓΗΠΕΛ είναι ο Τζίγγερ. Το project για το γήπεδο του Παναθηναϊκού το έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα αυτό, παρά μόνο πισωγυρίσματα, αναβολές, ενστάσεις και διαφορές με την πολιτεία, τον Δήμο, το κράτος, τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ και όποιον άλλο εμπλέκεται σε ένα ζήτημα που πραγματικά καίει τον Σύλλογο.

29 σχόλια:

  1. ARTHRO K-O-L-A-F-O-S

    MPORW NA TO STEILW KAI ALLOY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι πιο σωστο έχω διαβάσει στο ιντερνετ για το θεμα. Ευγε μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. BRAVO RE MAGES
    ME LIGA LOGIA EIPATE AYTA POU PISTEYEI OLOS O KOSMOS
    POYLA MARIANNAS GIE TWRA POY THA PAREIS KAI KATI,META THA PLIRWNEIS ESY GIA NA FYGEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έχει πραγματική πρόθεση να κάτσει στο τραπέζι για να συζητήσει την αγοραπωλησία της ΠΑΕ ΠΑΟ. Μας δίνει την εντύπωση πως πιο πολύ τον καίει το να μην γίνει κάποιος σοβαρός έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ, παρά να κάνει πράξη αυτό που εξήγγειλε. Οτι δηλαδή πουλάει. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος, όμως ίσως έχει να κάνει με μία αποκάλυψη που θα έκανε η εφημερίδα "Πράσινη" πριν από περίπου δύο χρόνια (τότε που έγραφε η εφημερίδα πως τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως για ξέπλυμα χρήματος γνωστού ιδρύματος μέσω ποδοσφαιρικής ομάδας θα συνταράξουν το πανελλήνιο). Μία υπόθεση είναι και αυτή.

    To zoumi tis ypothesis einai s aythn thn paragrafo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΑΣ Κ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ!

    ΜΠΡΑΒΟ ΧΟΡΤΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ σωστη τοποθετηση !
    Κερδισατε εναν αναγνωστη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το κείμενο, με την άδεια του συγγραφέα, πρέπει να κυκλοφορήσει στο διαδύκτιο, να εκτυπωθεί και να μοιραστεί, να ανέβει στο utube και να κάνει το γύρο του κόσμου....
    Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. APSOGO APSOGO APSOGO

    MAKARI NA DIAVAZAME KATI ESTW KAI STO ENA TRITO EPIXEIRHMATIKA SWSTO KEIMENO STIS EFHMERIDES H STA SITES.

    BRAVO RE MAGKES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια σίγουρα δεν είστε μόνο bloggers. Που γράφετε επώνυμα για να ξέρουμε και τι να διαβάζουμε εκτός από το χορτάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. respect xortari. makari ola ta mme na egrafan san kai sas esas etsi amerolhpta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.greengate.gr/forum

    NEO ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ FORUM.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. den asxoleitai kaneis mazi sas greengate :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ena sxolio pou ekana, den emfanisthke enw mou egrapse oti dhmosieuthke.

    egrafa oti makari na egrafan ola ta mme amerolhpta san kai esas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παναθηναικο φορουμ το γκριν γκειτ, χαχαχα

    ασε μας ρε γκοτζιλα, ασε μας ρε τουλουμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. bravo paidia. exete apoluto dikaio se ola...8a to steilw se osous kserw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. na ypothesw, oti den katheste mono sto spiti sas kai perimenete na allaksei h dioikhsh???!

    to lew ayto, giati kala ayta pou grafete ALLA an den vgoume stous dromous (den ennow sylalithrio) den kanoume tpt!

    brian13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νέο παναθηναϊκό forum λέει ο άλλος!! Τόσα χρόνια μιλάτε μόνοι σας με 15 λογαριασμούς ο καθένας και τώρα που έσφιξαν τα γάλατα το διαφημίζεται ως νέο παναθηναϊκό forum!!

    ΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://stopstonpolemo.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ ΤΟΥ ΝΤΙΣΝΕΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ΚΑΙ Ο ΣΠΑΓΚΟΡΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΝΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠ'ΤΟΝ Κο ΠΕΊ΄ΖΑΝΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ) ΣΤΟ ΕΡΓΟ "ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΗΣΑ" !!!!!

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ (ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο ΣΠΑΓΚΟΡΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΝΑΚΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!

    ΔΩΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΤΣΙΓΚΟΥΝΟΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ ΣΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ!!! ΟΟΟΟΟΟΟΟΟ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ !!!!!

    ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΡΑ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ καλό κείμενο. Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. gia akoma mia fora xeftilistikes!!!!!!pleon oi mhnes sou ston PAO MAS!!einai katw twn 12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A X R I S T E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    BABIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://stopstonpolemo.blogspot.com/

    http://www.greengate.gr/forum

    ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. poula ke fyge karkiniari
    save panathinaikos now

    oxi alli katrakila xitlerogianni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε που μας περιμένεις Φάτε μόνοι τις τουλούμπες σας εμείς δεν θα έρθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΡΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΙΤ....

    ΜΕ 1000 ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 500 ΧΙΤ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΑΣ'ΤΟ ΜΩΡΕ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΑΣ'ΤΟ.... ΠΑΤΑΤΑ ΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... ΤΙ ΛΕΣ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. feygei o leto...
    apokleistiko...

    http://stopstonpolemo.blogspot.com/2010/07/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ase re touloumpa mas eprikses ta oumpala me to roufiano blog sou kwlotsatse

    ΑπάντησηΔιαγραφή