Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ο Ρέινα είχε πει στον Κασίγιας που θα σουτάρει ο Καρντόζο το πέναλτι


Το ρολόι σημάδευε το 57ο λεπτό στην αναμέτρηση Παραγουάη – Ισπανία στο «Ellis Park Stadium» του Johannesburg, όταν ο Gerard Pique ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της Ισπανίας τον Cardozo. Ο διαιτητής του αγώνα, Carlos Batres από την Γουατεμάλα, καταλόγισε το πέναλτι.

Ο γκολκίπερ της Ισπανίας Iker Casillas πέφτει στην σωστή πλευρά και το αποκρούει κρατώντας μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης την ομάδα του. Τελικά η Ισπανία καταφέρνει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά και ο Casillas γίνεται ένας από τους ήρωες του αγώνα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Ισπανός πορτιέρο στις δηλώσεις του ανέφερε πως «έπιασε» το πέναλτι χάρη στον Pepe Reina: «Μου είχε πει ο Reina που να πέσω αν χτυπήσει πέναλτι (ο Cardozo). Τον θυμήθηκα. Είναι φαινόμενο».

Ο Pepe Reina είχε προηγούμενη «άσχημη» εμπειρία με τα χτυπήματα πέναλτι του Cardozo. Στις 1 Απριλίου 2010 στο «da Luz» της Λισσαβόνας για την προημιτελική φάση του Europa League η Benfica υποδέχεται την Liverpool και επικρατεί με ανατροπή στο σκορ, με 2-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Cardozo που με δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι απέναντι στον Reina χάρισε τη νίκη στην Πορτογαλική ομάδα. Ο Reina θυμήθηκε πως και τα δύο πέναλτι ο Cardozo τα έστειλε κάτω δεξιά. Έτσι έγινε και προχθες με τον Ισπανό γκολκίπερ να δίνει τα «φώτα» του στον συμπατριώτη του και να παίρνει την εκδίκησή του…

sportena.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου