Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο Κοκορίκος


Κάθε κοτέτσι έχει και το δικό του πετεινάρι. Κάνει τα κουμάντα του και το παίζει μάγκας και βαρύς ανάμεσα σε τι άλλο. Σε κότες. Σε μικρά ανόητα κοτοπουλάκια. Αυτές οι όρνιθες φυσικό είναι να τον κοιτάνε σα θεό και να τον σέβονται και τον υπολογίζουν. Τι γίνεται όταν μπει στο κοτέτσι όμως άλλο πετεινάρι, πιο μεγάλο και με αρκετά πιο φανταχτερά κόκκινο λειρί?
Περίμενες βρε κακομοίρη τόσα χρόνια για να πεις την άποψη σου? Να αμολύσεις το φαρμάκι σου? Πονηρή σουπιά. Περίμενες να φύγει ο προπονητής απο την Εθνική για να βγάλεις την πίκρα σου? Τι ρωτάω όμως. Είσαι απόφοιτος γνωστής σχολής και συ, γνήσιο τέκνο της "Σχολής Αυνάν". Να πω την αλήθεια δε περίμενα και κάτι διαφορετικό απο σένα.

Ξέρεις εσύ, μας έδειξες τις νέες σου τεχνικές και στο γήπεδο μας. Τσαμπουκάς και με ειδική μαεστρία επιτέθηκες σε υπάλληλο ασφαλείας του γηπέδου. Επειδή αυτός έκανε τη δουλειά του και απώθησε το βέβηλο κοτοπουλάκι με το προκλητικό ύψος και επανέφερε στην τάξη αυτό και τις προπαγανδιστικές του μεθόδους. Αυτό το υποπόδιο που προκλητικά έστηνε τις μπάλες πίσω απο τη γραμμή του κόρνερ και προκαλούσε λεκτικά και με ιδιαίτερα άσεμνες χειρονομίες τους οπαδούς -- πελάτες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αυτούς που πληρώσαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν εσένα και τα άλλα καμάρια δηλαδή να παίζετε ποδόσφαιρο και όχι θέατρο.
Γιατί θέατρο έπαιξες τότε και αφού τραμπούκισες τον εργαζόμενο που έκανε τη δουλειά του, έβαλες τα χέρια πίσω σου και έσπρωχνες με το σώμα σου. Δειλέ υποκριτή. Ξέραμε ποιά θα ήταν η επόμενη κίνηση σου σε περίπτωση που αντιστεκόταν ο εργαζόμενος, θα έπεφτες στο πάτωμα και θα σφάδαζες απο πόνους. Άλλο ένα κολλάρο στην ένδοξη ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Ξεχνάς εύκολα όμως μικρούλη κοκορίκο. Πολύ εύκολα.
Φυσικά και δεν είδα πουθενά την ευθιξία σου όταν κάποιος γελοίος ακόλουθος του κοτετσιού σου, ορμούσε στον συνάδελφο -- συναθλητή σου. Δεν είδα να βγαίνεις να κάνεις καμία δήλωση υποστήριξης προς το πρόσωπο του εν λόγω αθλητή, ο οποίος βρέθηκε και κατηγορούμενος επειδή υπερασπίστηκε τον ίδιο του τον εαυτό. Κρυμμένος κάτω απο τα φουστάνια σου ήσουν κοκορίκο και μόνο όταν σου έδιναν εντολές οι προστάτες σου έβγαινες και μιλούσες, τέλος πάντων τι να μιλήσεις και συ. Αλήθεια βγήκες ποτέ να πεις για τα μπουκάλια που πετάγονται σωρηδόν στο γήπεδο της ομάδας σου ή για τους περίεργους που συχνάζουν πίσω απο τον πάγκο της εκάστοτε φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο σας? Δε θυμάμαι να είπες τίποτα για τους πυρσούς και τις κροτίδες που πετάχτηκαν στο πρόσωπο του προπονητή του ΑΡΗ, ΕΚΤΩΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ? Τα ξέχασες αυτά η δε τα είδες πιτσιρίκο? Αχάριστος και βλαξ.
Μήπως φοβάσαι ότι η θέση σου είναι επισφαλής στο κοτέτσι? Βλέπεις ήρθε νέος κόκορας στην αυλή και πρέπει να διαγωνιστείς ένα αρκετά πιο δυνατό και μεγάλο πετεινάρι. Μέχρι τώρα είχες σίγουρη τη θέση του βασικού, όσες τούμπες και αν έκανες. Όσες στροφές στην πίστα έριχνες. Μυρίζομαι ότι φέτος είναι πάλι η χρονιά σου. Όπως τότε, ξές εσύ, που με μια συγκεκριμένη ομάδα είχες πάντα την ίδια απόδοση. Το τέλειο μηδενικό και οι αγώνες κρίνονταν απο δική σου πατάτα. Ε κοκορίκο???? Σου θυμίζει κάτι αυτό?


http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/07/17/%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82/