Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Mέχρι την άλλη Τετάρτη περνάει!




Ισοπαλία με 1-1 κατάφερε να αποσπάσει χθές βράδυ στο Άμστερνταμ ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ. Ο δικέφαλος κακός στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να δεχτεί και άλλα γκολ. Στην επανάληψη βελτίωσε την αμυνά του και αυξησε το πρέσινγκ ψηλά που του έδωσε την ευκαιρία να κλέψει σε μία φάση τη μπάλα και στην αντεπίθεση με υποδειγματική συνεργασία των Βιερίνια, Σαλπιγγίδη και Ίβιτς να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με τον τελευταίο και έτσι έχει το εκτός έδρας τέρμα που του δίνει μέχρι στιγμής την πρόκριση. Κλείδι ίσως στο ματς ο τραυματισμός του Χαλκιά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή βραδιά από την αρχή και στο γκολ του Αίαντα στο πρώτο ημίχρονο φέρει ευθύνη λόγω κακής εξόδου όπου και τραυματίστηκε στο δάχτυλο. Ο Κρέσιτς που τον αντικατέστησε αγωνιστηκέ πολύ καλά και σε αρκετές περιπτώσεις με τις εξόδους του και τις αποκρούσεις του απεσώβισε και άλλα γκολ.



Αν ο ΠΑΟΚ αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο και στην Τούμπα η λογική λέει ότι έχει 50-50 πιθανότητες να περάσει αφού μπορεί αμυνόμενος να δεχτεί κάποιο από τα γκολ που γλίτωσε εχθές. Ο Άγιαξ έχει καλή κυκλοφορία και παίζει με την μπάλα κατω προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα με συνεργασίες. Αν ο ΠΑΟΚ αυξήσει την κατοχή του στο 2ο ματς τότε μπορεί να κάνει και περισσότερα πράγματα. Η έδρα σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίχτες ωστέ να κάνουν αυτοί παιχνίδι και να μην περιμένουν μόνο την αντεπίθεση. Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει αβαντάζ στο δικέφαλο, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει ακόμα ένα γκολ στη ρεβάνς για παλέψει για την πρόκριση!

Αξιοσημείωτο γεγονός στο τελος του αγώνα όπου οι παίχτες του Άγιαξ δεν έφυγαν για τα αποδυτήρια αλλά έμειναν για αρκετά λεπτά στο γήπεδο για να χαιρετήσουν τους φιλάθλους τους παρά το κακό για αυτούς αποτέλεσμα. Μάλιστα περιμετρικά του γηπέδου έπεσαν κάποιες αναμνηστικές μπάλες με υπογραφές των παιχτών μέσα στο χορτάρι τις οποίες οι παίχτες, και του ΠΑΟΚ, κλώτσησαν στους φιλάθλους, ενώ κάποιοι παίχτες, όπως ο Βαν Ντερ Βιλ, χαιρετούσαν προσωπικά φιλάθλους που καθόντουσαν κοντά τις γραμμές του γηπέδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου