Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η …αδυναμία της πένας.

Εχθές έκαναν παρέλαση στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αρκετοί δημοσιογράφοι και είχαμε και μία μήνυση εναντίον εφημερίδας. Σήμερα στα εξώφυλλα των αθλητικών αλλά και πολιτικών εφημερίδων δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εισαγγελική παρέμβαση και τις κατηγορίες που αντάλλαξαν οι δημοσιογράφοι με τον πρόεδρο του ΟΣΦΠ. Μόνο η «Εξέδρα» έχει στο εξώφυλλο μία αναφορά.

Είναι πολύ παράξενο το γεγονός πως ο κλάδος των δημοσιογράφων δέχτηκε ένα χτύπημα και δεν έσπευσαν σύσσωμοι οι ίδιοι αλλά και τα Μέσα να υπερασπιστούν την (σύμφωνα με αυτούς) αλήθεια. Που πήγε η ελευθεροτυπία, η δύναμη της πένας, η ελευθερία έκφρασης, η συσπείρωση ενάντια σε όποιον θέλει τη δημοσιογραφία φιμωμένη και δουλική ρε παιδιά; Η Sport Day στις μέσα σελίδες έχει μία απάντηση στη μήνυση που δέχτηκε αναφέροντας πως πάντα κρατάει ίσες αποστάσεις σε θέματα ΠΑΟ και ΟΣΦΠ και γιατί ο Κόκκαλης θυμήθηκε να τους μηνύσει 5 μέρες μετά το δημοσίευμα και ότι την τιμάει η μήνυση διότι αναγνωρίζεται από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ως η μεγαλύτερη και εγκυρότερη εφημερίδα και άλλα τέτοια.

Βέβαια ο δημοσιογράφος της S.D. έδωσε στεγνά και 2 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα κληθούν στον εισαγγελέα μετά το ντέρμπυ. Και ρωτάμε τώρα εμείς: Αυτό τώρα δε δημιουργεί ένα δεδικασμένο; Δηλαδή από εδώ και πέρα για οτιδήποτε γράφει μία εφημερίδα παίζει και να τρώει μήνυση από οποιονδήποτε για παραπληροφόρηση. Και καλά, το γεγονός πως συνήθως οι εφημερίδες γράφουν ότι μαλακία τους κατέβει είναι γνωστό. Πως θα αντιδρούσε ο κλάδος όμως αν σε κάθε μαλακία έπεφτε και μήνυση; Είτε έχουν έγκυρο ρεπορτάζ είτε όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό.

Υγ. Είναι ακόμα νωπή η περίπτωση με τον προπονητή του ΠΑΟ να καταφέρεται εναντίον μερίδας του τύπου σε …οικογενειακή συνομιλία και ολόκληρος ο κλάδος να βράζει εναντίον του Ολλανδού. Με πρώτο και καλύτερο τον Γερακάρη (πρόεδρος ΠΣΑΤ), ο οποίος επισκέφτηκε προσωπικά τον Τεν Κάτε και του ζήτησε εξηγήσεις.

9 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ -ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ- ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΣΚΥΦΤΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΚΥΦΤΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. megale patera ti tous exeis kanei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. APSOGO KEIMENO. MAKARI NA ZOYSAME SE MIA XWRA POLITISMENH ME NOMOYS KAI KANONISMOYS (AN8RWPINOUS KAI AKSIOPREPEIS) POU DE 8A MPOROUSE KANEIS NA PARAVEI.

    ALLA EDW STO ELLANTA POU...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. otan milaei to xrhma pane peripato kai oi kanones kai oi nomoi kai oi miniseis kai ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ντοπα πάει σύννεφο εκει στου Ρέντη... με την εθνική ο Τοροσίδης ηταν τραυματιας ομως ετσι και δεν μπορουσε να παίξει.. ο Σεϊταριδης ομως έπρεπε να παίξει πάνω που ανέβαινε.. ε ρε παλι θα πηδατε τις μάντρες και θα αλλάζετε ωρα στην προπόνηση για να μην σας πετυχει ο έλεγχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Re magkes grafete polu wraia keimenakia. Ginetai na grafetai pio polla omws???? Synexiste etsi.

    Mporw na anoiksw fan club sto facebook gia to xortari?

    ΑπάντησηΔιαγραφή