Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΟΚ" ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ¨ΦΩΣ¨


Για να βγάλουμε ένα καλύτερο συμπέρασμα και ένα γενικό νόημα των όσων αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φως των Σπορ» σχετικά με τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό θα πρέπει να μπούμε αναπόφευκτα σε μία σύγκριση «αιωνίων».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Αντί να διαβάσουμε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το οποίο καταλήγει σε ένα μεγάλο ΣΟΚ, αυτό που γράφει στις μέσα σελίδες η εφημερίδα πιο πολύ με μία ιστορική αναδρομή μοιάζει, παρά σε αποκάλυψη. Γράφει λοιπόν ο Νικολακόπουλος πως το πρόβλημα με τους τραυματισμούς του ΟΣΦΠ κρατάει χρόνια, αλλά αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο. Συμφωνούμε. Γίνεται λόγος για τους γυμναστές της ομάδας αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη σύμφωνα με το ΦΩΣ βαραίνει τους ίδιους του παίχτες για την άστατη ζωή που κάνουν αλλά και τον προπονητή Ζίκο ο οποίος κακοδιαχειρίζεται το έμψυχο υλικό των πειραιωτών. Γίνεται ανάλυση της κάθε περίπτωσης τραυματισμού (Γκαλέτι, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Ντιόγκο, Μπράβο, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Ντάρμπισαϊρ), σε πόσα ματς έπαιξε ο καθένας, πως οι Γκαλέτι και Μαρέσκα δεν είναι φαν της προπόνησης άρα θέλουν ειδική μεταχείριση αλλά και για το γεγονός πως αρκετοί από τους παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν χωρίς να είναι έτοιμοι σε ματς όπως με Σέρρες, Λεβαδειακό και Αστ. Τρίπολης.





Ειδική και εξέχουσα θέση στο βαρύ κατηγορητήριο της εφημερίδας κατέχει ο προπονητής Ζίκο και γίνεται λόγος για τη μη χρησιμοποίηση άλλων παικτών όπως Ντομί, Πάντος, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες στους βασικούς σε ματς με πιο αδύναμους αντιπάλους. Τέλος το ρεπορτάζ κλείνει, γράφοντας: «κάτι δε γίνεται σωστά, λίγο απ’ όλα αλλά κάτι δε γίνεται σωστά. Και πάνω απ’ όλα δε γίνεται σωστή διαχείριση της ομάδας από τον Ζίκο. Τι νόημα έχει πχ να παίζει βασικός ο Μπράβο και να μην παίρνει ανάσες από τον Ντομί …» κτλ.

Κάπου εδώ έρχεται και η σύγκριση των αιωνίων όπως γράψαμε αρχικά. Παρατηρώντας την διαχείριση των παικτών από τον Τεν Κάτε, έχουμε γράψει αρκετές φορές στο «χορτάρι» πως ο Ολλανδός προπονητής κάνει μία σωστή εκ του αποτελέσματος χρήση του rotation, κερδίζοντας και την εγρήγορση των παικτών του αλλά κυρίως τη φρεσκάδα τους και την αποφυγή τραυματισμών από υπερφόρτωση. Έτσι διατηρεί τον Παναθηναϊκό στην κορυφή αλλά και το φυσιοθεραπευτήριο της Παιανίας σχεδόν άδειο.

Κλείνοντας και επιστρέφοντας στα του Ολυμπιακού, μεταγραφές δεν έγιναν, το ρόστερ της ομάδας είναι περιορισμένο αλλά στην τελική αυτούς που έχει ο Ζίκο ας τους βάλει να παίξουνε όλους και ας σταματήσει τα πειράματα.

7 σχόλια:

  1. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ.

    ΧΟΡΤΑΡΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ @@ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ...ΜΥΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ?????????????

    ΚΟΚΟΚΟ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ??????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pou to ksereis esy re vazelako? piasate oloi twra kai pipilate thn karamela ths ntopas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti pou to xerei re pidagate tous fraxtes, kenteris thanou xalkia kolumvites oloi ntope.ekei pou ginontai elegxoi sas pianoun,pou na sas piasoun sth mpala pou de sas elegxei kaneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to thema einai na vgoun oi armodioi na to psaksoun me stoixeia k apodeikseis.kai otan apokalifthei auth h sapila toswn xronwn ekei einai pou tha gelasei k to pardalo katsiki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ta rixnei sto ziko o nikolakopoulos kai kala, oxi oti tha tous stoixisei tipota an ton steiloun kai ton ziko, gia na mhn phgainei h suzhthsh sth ntopa.Oloi kokoko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πούλα γκρίνια στον Παναθηναικό, αισιοδοξία στον Αεκτσή και παραμύθα στον γαύρο" όπως λέει και το "ρητό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή