Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Εμπειρία παιχτών από μεγάλα παιχνίδια













Το Χορτάρι θα προσπαθεί να δει που υπερέχουν οι παίχτες της κάθε ομάδας όσον αφορά ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ και τις παραστάσεις που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής από ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στην καριέρα του. Σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Σε ένα άτυπο 4-3-2-1 ή 4-5-1 αν προτιμάτε, που φαίνεται πως θα παρατάξουν οι δύο προπονητές τις ομάδες. Η συμμετοχή των Μαρέσκα και Καραγκούνη παίζεται ακόμα, ενώ Τοροσίδης και Στολτίδης σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εκτός ντέρμπυ. Τέλος πάντων πάμε να δούμε τις 2 ενδεκάδες, έστω και αν ακόμα παίζεται μία θέση εκατέρωθεν.


Νικοπολίδης – Τζόρβας. Σαφές προβάδισμα του Α. Νικοπολίδη σε σχέση με τον ταλαντούχο όμως άπειρο από μεγάλα ματς Αλέξανδρο Τζόρβα.


Ζεβλάκοφ – Σεϊταρίδης. Ισοπαλία. Και οι δύο έχουν παραστάσεις από ντέρμπυ. Ο Γιούρκας σε εθνικό επίπεδο έχει σαφώς περισσότερες και σημαντικότερες παραστάσεις αλλά εδώ και καιρό ο Ζεβλάκοφ φέρει το περιβραχιόνιο της Εθνικής Πολωνίας. Χ το ζευγάρι λοιπόν και αν το ζορίζαμε θα βγάζαμε Σεϊταρίδη λόγω κατάκτησης Euro.


Μέλμπεργκ – Βύντρα. Εδώ υπερέχει ο Μέλμπεργκ όχι τόσο για τα μεγάλα ματς που έχει δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τον έλληνα αμυντικό, αλλά για το πέρασμά του από τα αγγλικά και ιταλικά γήπεδα όπου έχει αντιμετωπίσει τεράστιους παίχτες και ομάδες.


Α. Παπαδόπουλος – Σαριέγκι. Ισοπαλία. Και οι δύο έχουν ζήσει μεγάλα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κυρίαρχο σημείο του παιχνιδιού τους είναι η δύναμη και το πάθος.


Ραούλ Μπράβο – Σπυρόπουλος. Ραούλ Μπράβο. 7 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτά. 77 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και αρκετές παραστάσεις από το Ελ Κλάσικο είναι αρκετές.


Ντούντου – Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο πρώην αρχηγός της Άρσεναλ και αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο, έχει σαφές προβάδισμα. Οι λόγοι προφανείς.


Μαρέσκα – Σιμάο. Εδώ υπερέχει ο Μαρέσκα. Το πέρασμά του από ιταλικό και ισπανικό πρωτάθλημα του έχει δώσει πολλά σπουδαία ματς.


Όσκαρ – Κατσουράνης. Ο Έλληνας άσσος έχει το προβάδισμα. Ντέρμπυ σε Ελλάδα και Πορτογαλία, πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική, όπως και οι Νικοπολίδης, Γιούρκας, Καραγκούνης.


Ζαϊρί – Καραγκούνης. Δε χρειάζεται σχόλιο.

Γκαλέτι – Σαλπιγγίδης. Χ το ζευγάρι. Πολλές παραστάσεις και οι δύο. Ο Σαλπιγγίδης σαφώς υπερέχει στον φάκελο εθνικές ομάδες αλλά και το πέρασμα του Γκαλέτι από το ισπανικό πρωτάθλημα κάτι λέει. Ο έλληνας έχει ζήσει πολλά χρόνια τα ντέρμπυ του βορρά και του νότου, αλλά και ο Γκαλέτι έχει αποδείξει σε σαφώς λιγότερα ντέρμπυ πως ζει για αυτά, όσο και ο Σάλπι.


Μήτρογλου – Σισσέ. Δε χρειάζονται σχόλια.


Όλα αυτά τα γράφουμε μιάμιση μέρα πριν το ντέρμπυ. Η αγωνιστική κατάσταση και η ψυχολογία που θα έχουν οι παίχτες μόλις πατήσουν το χορτάρι του γηπέδου δεν μπορούν να μπούνε σε καμία ζυγαριά και σύγκριση, παρά μόνον οι παραστάσεις τους από μεγάλα παιχνίδια. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής όλα αυτά παύουν να ισχύουν και ίσως παίξουν ρόλο ίσως και όχι. Όμως μέχρι τότε, έτσι θα έχουν τα πράγματα.

5 σχόλια: