Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η δίκη των 5!!!



Μεγάλο αφιέρωμα της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ» στη σημερινή δίκη των 4 (από τους 5) οπαδών της ΑΕΚ που σύμφωνα με τον Ντ. Νικολαΐδη πρωτοστάτησαν σε σοβαρό επεισόδιο στο Ελ. Βενιζέλος μετά το ματς ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2-1, 9/4/2006).


Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Σύμφωνα πάντα με την «Ώρα», η ισχύς και η διαφθορά του Νικολαΐδη καθώς και τα σχέδια του για την ΑΕΚ, μετέτρεψαν τον ρομαντισμό και την αθωότητα με την οποία είχε περιβάλλει τον Ντέμη ο κόσμος της ΑΕΚ, σε σκοτεινές σκέψεις για το πρώην αγαπημένο παιδί της κιτρινόμαυρης εξέδρας. Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων της ΑΕΚ στήριξαν το σχέδιο Ντέμη. Εκτός από δύο. Θα αναφερθούμε παρακάτω για να το συνδέσουμε.


Όσο ο καιρός περνούσε, η απαίτηση για ένα νέο γήπεδο στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ, την Ν. Φιλαδέλφεια ολοένα και δυνάμωνε, όμως τα σχέδια του Νικολαΐδη για γήπεδο στο ΟΔΔΥ έρχονταν σε αντίθεση με τη λαϊκή απαίτηση και σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των μετόχων αφού η χρήση των εμπορικών που θα χτίζονταν εκεί θα τους απέφερε υπέρογκα χρηματικά ποσά. Πάλι δύο είναι τα «κλαμπ» οργανωμένων φίλων της Ένωσης που αντιτίθενται στα σχέδια της τότε διοίκησης.


Και φτάνουμε στο επίμαχο σημείο που σημάδεψε τις σχέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη με τον κόσμο της ομάδας. Την 27η αγωνιστική της περιόδου 2005-06 η ΑΕΚ τυγχάνει μίας πολύ κακής διαιτησίας στην Τούμπα και ηττάται 2-1 από τον ΠΑΟΚ. Μετά από 2 αγωνιστικές ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα το οποίο ο Δικέφαλος έχασε με 3 βαθμούς διαφορά από τον ΟΣΦΠ. Εκείνο το βράδυ, 9/4/2006, πολλοί φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν την ομάδα στο Βενιζέλος για να της συμπαρασταθούν και να εμψυχώσουν τους παίχτες. Μεταξύ αυτών και μία παρέα 4 ατόμων η οποία είχε «αράξει» σε ένα café του αεροδρομίου προσπαθώντας να βρει πειστικά επιχειρήματα για να τα αντιπαραθέσει στον πρόεδρο Ντέμη μπροστά στις κάμερες! Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ βγήκε από μία άλλη έξοδο (ξεχωριστά από την αποστολή της ομάδα) και φήμες κάνουν λόγο πως ήρθε στα χέρια με κάποιους οπαδούς της ΑΕΚ. Κάποιους από τους πολλούς που ήταν συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο. Οι 4 οπαδοί που βρίσκονταν στην καφετέρια έσπευσαν προς το σημείο οπου έγινε το «επεισόδιο» μεταξύ του Νικολαίδη και των οπαδών χωρίς όμως να φτάσουν μπροστά διότι τους σταμάτησαν (αυτούς και άλλους πολλούς) οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το επεισόδιο έληξε κάπως έτσι.


Από κει και πέρα διαβάζοντας την εφημερίδα, αλλά και ψάχνοντας τα διαδικτυακά αρχεία της εποχής μαθαίνουμε τα εξής. Την επόμενη μέρα ο ένας από τους 4 οπαδούς της ΑΕΚ που ΔΕΝ συμμετείχε καν στο φραστικό επεισόδιο (χειροδικία σύμφωνα με φήμες) του Ντέμη με τους οπαδούς, συλλαμβάνεται έξω από το σπίτι του ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ και οδηγείται στη ΓΑΔΑ! Ακόμα χειρότερα, ένας ακόμα φίλος της ΑΕΚ μηνύθηκε χωρίς καν να βρίσκεται στο αεροδρόμιο εκείνο το βράδυ!!! Ο οπαδός αυτός καταδικάζεται σε 9μηνη φυλάκιση με αναστολή, εφέσιμη. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες του αεροδρομίου ως αδιαμφισβήτητο αθωωτικό κριτήριο, για τον ίδιο αλλά και για τους άλλους 4 οπαδούς!!


Το αξιοπερίεργο είναι πως τα άτομα τα οποία δικάζονται σήμερα (οι 4 από τους 5) ήταν –εντελώς τυχαία- μέλη των δύο συγκεκριμένων συνδέσμων φίλων της ΑΕΚ (Πατήσια Club, και Πειρατές) οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες του κόσμου για το νέο γήπεδο, αλλά κυρίως αντιπαρατέθηκαν στον Ντέμη με την αιτιολογία πως ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να τα έχει καλά με όλους, πράγμα που οδηγούσε την ομάδα σε ρόλο κομπάρσου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Η διαπόμπευση των αθώων καθώς και η επιχείρηση εξόντωσης κάθε δημοκρατικής διαμαρτυρίας έριξε τον άλλοτε ισχυρό Ντέμη Νικολαΐδη πολύ χαμηλά στην εκτίμηση του ΑΕΚτσή φιλάθλου και οπαδού. Και το έγκλημα των 4+1 ποιο ήταν; Ότι ήθελαν η Ένωση να μη φύγει από την ιστορική της έδρα καθώς και το ότι ζητούσαν επιτακτικά την ισχυροποίηση της ομάδας στα κέντρα αποφάσεων για να μη γίνεται έρμαιο σε ορέξεις άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου