Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Kόψε τα παιχνίδια!

Ανακοίνωση με την οποία καλούν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αφήσει τις "τρίπλες" και να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ανδρέα Βγενόπουλο για να προχωρήσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσαν πριν από λίγο οι μέτοχοι Π. Δάβαρης, Μ. Ζολώτας, Γ. Νίκας και Γ. Ξυλάς.

Αιχμηρά σημεία:

-Η επόμενη ημέρα φαίνεται δυστυχώς, πως δεν μας χωράει όλους ταυτόχρονα.

-Είναι ανούσιο να αναλωνόμαστε σε μια κουβέντα για το αν είναι πιο πρόθυμος ο πωλητής ή ο αγοραστής. Η ίδια η διαδικασία θα καταδείξει τελικά την αξιοπιστία της κάθε πλευράς.

- Έχουμε όλοι μας πουλήσει και αγοράσει αρκετές εταιρίες για να αναλωνόμαστε σε κουβέντες για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα είτε ακόμη χειρότερα να αμφισβητούμε παγκοσμίως γνωστές και πάγιες πρακτικές αγοροπωλησιών.

-Δεν είμαστε στο σχολείο για να λέμε ό ένας στον άλλο «πες εσύ!» «όχι πες εσύ πρώτα!»


Aναλυτικά η ανακοίνωση:

28/06/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

κ.κ. Π. ΔΑΒΑΡΗ, Μ. ΖΟΛΩΤΑ, Γ. ΝΙΚΑ, Γ. ΞΥΛΑ.

Δεν βρίσκουμε πια λόγια.

Ίσως και να τα εξαντλήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, προσπαθώντας να διασώσουμε την έννοια και την ουσία της Παναθηναϊκής πολυμετοχικότητας.

Αφού λοιπόν αναζητήσαμε μαζί με συναδέλφους μας μάταια μια συνισταμένη για την κοινή πορεία που υποσχεθήκαμε πριν από δύο χρόνια, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Η επόμενη ημέρα φαίνεται δυστυχώς, πως δεν μας χωράει όλους ταυτόχρονα. Αυτό που απομένει είναι μέσα από μια σύντομη, πολιτισμένη, καθαρή και δίκαιη για όλους διαδικασία να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό.

Και αυτό δεν πρέπει να εξελιχθεί σ’ ένα παιχνίδι που θα αναδείξει νικητές και ηττημένους. Μια τέτοια διαδικασία εξ΄ ορισμού στρεβλώνει τους όρους διαπραγμάτευσης και το τίμημα μιας ενδεχόμενης αγοροπωλησίας, δημιουργεί απωθημένα και «καίει» εφεδρείες που θα μπορούσαν στο μέλλον και υπό άλλες συνθήκες να αποδειχθούν πολύτιμες για τον Παναθηναϊκό.

Στο δια ταύτα, είναι θεμιτό κάποιος να ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού και είναι σκόπιμο να αφήσουμε την διαπραγμάτευση να εξελιχθεί ώστε ακόμη και αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία ο κόσμος να γνωρίζει ότι η προσπάθεια έγινε αλλά δεν τελεσφόρησε και για ποιους λόγους δεν έγινε αυτό. Είναι ανούσιο να αναλωνόμαστε σε μια κουβέντα για το αν είναι πιο πρόθυμος ο πωλητής ή ο αγοραστής. Η ίδια η διαδικασία θα καταδείξει τελικά την αξιοπιστία της κάθε πλευράς.

Είτε προηγηθεί είτε ακολουθήσει τον έλεγχο της εταιρίας από τους Ορκωτούς λογιστές μια πρόταση με ένα συγκεκριμένο τίμημα, έστω και υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων του ελέγχου, θα πρέπει να υπάρξει όπως επίσης θα υπάρξει και ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές του αγοραστή. Έχουμε όλοι μας πουλήσει και αγοράσει αρκετές εταιρίες για να αναλωνόμαστε σε κουβέντες για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα είτε ακόμη χειρότερα να αμφισβητούμε παγκοσμίως γνωστές και πάγιες πρακτικές αγοροπωλησιών.

Δεν είμαστε στο σχολείο για να λέμε ό ένας στον άλλο «πες εσύ!» «όχι πες εσύ πρώτα!», όχι όταν συζητάμε για την επόμενη μέρα και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας που αποδεδειγμένα όλοι αγαπούμε και στον οποίο έχουμε όλοι, στο μέτρο της μέχρι σήμερα εμπλοκής και των δυνατοτήτων του ο καθένας, προσφέρει.

Και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αντεγκλήσεις και υπονοούμενα γι’ αυτό και ήταν ατυχές το κλείσιμο της τελευταίας επιστολής του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αόριστα δήλωσε ότι κάποιοι εξ’ ημών παίζουμε κάποιο παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Τις επόμενες ημέρες, μαζί με άλλους μετόχους που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και τους ίδιους προβληματισμούς, θα αναλάβουμε εκ νέου πρωτοβουλία ώστε να φέρουμε τον πωλητή και τον αγοραστή σε απ’ευθείας διαπραγμάτευση.

Όλοι μας κρινόμαστε από τον κόσμο που είναι ο απώτατος θεματοφύλακας της Παναθηναϊκής ιδέας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων καθαρά και Παναθηναϊκά."

18 σχόλια:

  1. Τζιγγερακο ακόμα ένα ξεμπροστιασμα. Το σκέφτεσαι ακόμα ; Δρόμο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tzigger exeis poulisei Kai den to ksereis. Oksw re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. rompa egines pali tzigger

    se vrizei kai gelaei mazi sou olh h xwra, to xeis katalavei re?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. axristoanoikane esy o gotzoulias kai o prasinos dimitrakis mazi me ton pavlo tha eiste mono sto gipedo re. Emeis ??? emeis tha sas exoume grammenous. NAI PAVLO KALA AKOUSES , MPOREI NA MAS PROSFERES TOSES XARES ALLA GIA NA KANEIS TO XATIRI STON NEO TZIGKER (AYTI TIN FORA TIS OIKOGENEIAS SOU) XANTAKWSES TIN OMADA TOU PODOSFAIROU. OUST RE OLOI SAS NA MIN KSANAPATISETE STO GIPEDO DEN SAS THELOUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. shkw kai fuge!!!!paradexou oti eisai enas anikanos opws exei deixei h istoria kai deixe estw kai ligo oti eisai panathinaikos kai poula!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oooooooooouuuuuuuuuuuu poula na hsuxasoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai pou kai xu erxetai o pateras na ta sarwsei ola!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. fuge giannaki!!!!fuge!!!ante kane pali ton sofer!!!BYE BYE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TI WRAIOUS TROPOUS VRHSKEI O VGENO KAI O PATERAS NA TOU KANOUN ROUA MAT AUTOU TOU AXRISTOU!!!!!!!!!!!!!!!!!SAS GA...EI O PATERAS!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. PSAXNW NA VRW TZIGERIKOUS-GKOTZIKOUS ALLA TOUS EFAGE H VGENOGATA!!!!!!!!!!!!!HAHAHAAHHA!!!!
    APLWS E X A F A N I S T E I T E!!!!!!!!
    ERXONTAI OI PANATHINAIKOI MESA STHN PAE PLEON!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. autos otan eixe erthei h wra na gamhsei (leme twra) prwth fora rwthse ton vardh!!!!auto exei mathei tosa xronia,apo paidi mikro!!!!eh, as perimenoume ligo akoma kai tha doume ti tou eipe o mpampakas tou na kanei! opws kai prin 2 xronia!!afou den exei apokthsei tpt se olh tou th zwh!!!!perimenoume. . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. apla se XEFTILISE!!!!!!!!!!!!!!!!POULA KAI POULO!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πουλα και φυγε αποτυχημενε σοφερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιαννη βαρδινογιαννη, πηγαινε ρε στο ληξιαρχειο να αλλαξεις επωνυμο,
    με τοσα μπινελικια που εχεις ακουσει ,καλο, ,ειναι να αλλαξεις επωνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. OXI FILE, STA PAIDIA TOY NA ALLAKSEI EPWNYMO. KRIMA EINAI...

    KAI TI EXEI NA GINEI AKOMA... OYTE POY TO FANTAZETAI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή