Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Οι …υπόλογοι



Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο Φέργικουσον δήλωνε πως «στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είσαι σοβαρός, είτε αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ, είτε τον Ολυμπιακό». Αυτή η δήλωση είχε κάνει αίσθηση στην Ελλάδα και σίγουρα στο Λιμάνι θα θέλανε να αλλάξουν άρδην την Ευρωπαϊκή εικόνα του Συνδέσμου. Εξάλλου αξέχαστες είναι οι δηλώσεις του Σ. Κόκκαλη και του «Ρίμπο» το 2005 που έκαναν λόγο για συμμετοχή του ΟΣΦΠ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάθος διετίας (συγκεκριμένα στον τελικό της Αθήνας-2007). Παρά τα παχιά λόγια η μόνη επιβράβευση που ήρθε για τους ερυθρόλευκους ήταν η δήλωση του Αρσέν Βενγκέρ τον Δεκέμβριο που μας πέρασε που χαρακτήριζε τον Ολυμπιακό ένα οργανωμένο ευρωπαϊκό club, στην τριήμερη επίσκεψη της Άρσεναλ στον Πειραιά. Και αυτό διότι ο Ολυμπιακός παρά τις πολύ ευνοϊκές κληρώσεις δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του στους 8 της Ευρώπης. Αποκλείστηκε από τη γαλλική Μπορντό, με τα ελληνικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «Μαγκιά» και «Λεβεντιά» που κατάφερε να χάσει μόνο με 2-1… Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς στο πρωτάθλημα φέτος παραπαίει.

Σίγουρα για τη φετινή εικόνα του ΟΣΦΠ κάποιοι είναι υπόλογοι. Στη μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα ο σπίκερ είπε σε μία στιγμή «απόψε δεν έχουν βοηθήσει καθόλου και οι μονάδες του Ολυμπιακού». Και διερωτόμαστε, ποιες μονάδες; Ο πρόεδρος Σ. Κόκκαλης το καλοκαίρι άφησε γυμνή την ομάδα από παίκτες σε θέσεις που φώναζαν πως υπάρχουν ελλείψεις. Όπως δεξί, αριστερό χαφ, επιτελικός μέσος και επιθετικός. Με λίγα λόγια μιλάμε για τη μισή ενδεκάδα. Ενώ η προσπάθεια για ενίσχυση στα αμυντικά χαφ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο ιταλός Έντσο Μαρέσκα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τώρα, προς το τέλος της σεζόν οι δικαιολογίες στερεύουν (προπονητές, απουσίες λόγω τραυματισμών κτλ) και όλοι σιγά σιγά αναγνωρίζουν τα βαθύτερα αίτια της φετινής παρουσίας των πειραιωτών.


















5 σχόλια:

  1. pwpw provatopoihsh......, ta xa ksexasei auta. gauroi autoktoneiste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα σε 24 ώρες φαίνεται ότι λύθηκαν τα προβλήματα του Γεωργίου και επέστρεψε πίσω. Αυτή την ώρα κάνει εκπομπή στον Real Fm . Είπε ότι ήταν ένα προσωπικό πρόβλημα που λύθηκε και δεν το έκανε για διαφημιστικούς λόγους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό κείμενο. Και πιστεύω από ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν κάποιο συμφέρον. Διότι όπως και να το κάνουμε οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ όλο και κάποιον έχουν από πισω ή προστατεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ολυμπιακος εχει φαει 7 γκολ στο τσαμπινς λινκ

    χαχααχα,
    α ρε πρωταθλητες της παραγκας, ειστε καρπαζοεισπραχτορες στην ευρωπη, διοτι στην ελλαδα εχετε παντα τα κορακια μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή