Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τα χρέη των ΠΑΕ


Πολύ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας για τα χρέη των ΠΑΕκαι των ΚΑΕ. Συνολικά αγγίζουν τα 222 εκ. Ευρώ όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Όπως αποκάλυψε, έχουν ρυθμιστεί μόνο χρέη 37 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι όπως προκύπτει από τους προληπτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, οι ΠΑΕ οφείλουν σε ΦΠΑ περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη από μη παρακρατημένους φόρους φτάνουν τα 5,24 εκατ. ευρώ. Επίσης έγινε γνωστό πως ήδη έχουν κατασχεθεί από ορισμένες ΠΑΕ συμβόλαια ποδοσφαιριστών στα οποία υπάρχει απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση των αθλητικών εταιριών, ο υφυπουργός δήλωσε ότι: «Για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, βούληση του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να σταματήσει σταδιακά κάθε μορφή άμεσης χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο ή από τους εποπτευόμενους οργανισμούς ή εταιρείες του Υπουργείου. Η όποια χρηματοδότησή τους στο μέλλον θα γίνεται μόνο έμμεσα».

Πρώτη σε χρέη είναι η ΑΕΚ με το ποσό να αγγίζει τα 50 εκ. Ευρώ. Ακολουθούν ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ο Ηρακλής και η Καβάλα.

7 σχόλια:

  1. ΚοσκοΣάλιαςΚοκ7Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

    Παιδιά λίγο δύσκολο μου φαίνεται να χρωστάει ο Ολυμπιακός. Εξάλλου δεν υπάρχει τέτοια παράδοση στο λιμάνι. Μην τα αναπαράγουμε έτσι ελαφρά τη καρδία αυτά τα αίσχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu asteio gelasame. OLES oi PAE exoun xreh. H Mantsester kserete posa xrwstaei rE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και η ρεαλ κ η μπαρτσα χρωστανε αλλα αυτες οι ομαδες ειναι σε συνεργασια με τους δημους τους για παραδειγμα. εδω το 44 κ ο παοκ σε συνεργασια με ποιον ειναι? αν εγω χρωσταω στο μαγαζι μου ρε μαγκες θα με κλεισουν μεσα. επειδη προαγει αθλητισμο δλδ ο ολυμπιακος η ο καθε ολυμπιακος αβαβα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3-4 ekatomuria xrwstaei o gauros.to vgalan kai alla site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KAI EPEIDH XRWSTAEI H MANTSESTER RE FILE PREPEI NA XRWSTAEI KAI O OLYMPIAKOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή