Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Mυθική ανατροπή!



Μπορεί να πέρασε στα ψιλά ή να θεωρείται ως ένα ακόμα κατόρθωμα του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αλλά ανατροπή σαν αυτή που πέτυχε χθες η ομάδα των πρασίνων σπάνια συναντάμε στην μπασκετική ιστορία! Οι πράσινοι το έχουν ξανακάνει φυσικά μέσα στο ΣΕΦ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό τους λίγα χρόνια πριν αλλά τότε έχαναν με λιγότερους πόντους και ένα μόνο κλέψιμο ήταν αρκετό!

Τι συνέβη χθες; Σαράντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα η Κίμκι προηγείται με 7 πόντους και έχει και τη μπάλα δική της. Στην επίθεση που ακολουθεί χάνει την ευκαιρία να στείλει τη διαφορά στους 10 και στο ριμπάουντ ο Νίκολας κερδίζει φάουλ και δύο βολές στα 22 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ευστοχεί και στην επαναφορά οι Ρώσοι κανουν λάθος. Ο Σπανούλης με ντράιβ 12" πριν το τέλος πετυχαίνει καλάθι και φάουλ. Στην επαναφορά παραλίγο το λάθος πάλι για τους Ρώσους αλλά τελικά ο Ραούλ πάει στις βολές ευστοχώντας μόνο στη δεύτερη! Δύο δεύτερα πριν τη λήξη ο Σπανούλης κερδίζει βολές. Ευστοχεί στην πρώτη και χάνει επίτηδες τη δεύτερη. Όλα τα ψηλά κορμιά των πρασίνων είναι μέσα στην ρακέτα. Μπατίστ, Πέκοβιτς, Φώτσης προσπαθούν για το φόλοου καλάθι που έρχεται τελικά από τον Φώτση που καταφέρνει να σταθεί στον αέρα και να χαστουκίσει τη μπάλα και να τη στείλει στο καλάθι με ταμπλό, δέκατα του δευτερολέπτου πριν εκπνεύσει ο χρόνος, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση, όπου και ο Παναθηναϊκος νίκησε με χαρακτηριστική άνεση!

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί πολύ λίγες φορές! Ιστορικότερο όλων αυτό στο μουντομπάσκετ του 1986 που έχει μείνει στην ιστορία για τον απίστευτο ημιτελικό μεταξύ των Σοβιετικών και των Γιουγκοσλάβων. Οι Σοβιετικοί, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, είναι πίσω στο σκορ 9 πόντους. Όμως, με διαδοχικά κλεψίματα, ένα λάθος του Ντίβατς και τρία τρίποντα από τον Βάλτερς και τον Σαμπόνις, οδηγούν το παιχνίδι στην παράταση και εκεί τελικά επικρατούν με 91-90.

Και φυσικά τι άλλο, από το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο Βελιγράδι! Στα ημιτελικά, η Ελλάδα κέρδισε τη Γαλλία με 67-66 σε ένα δραματικό αγώνα. Η Γαλλία προηγούνταν με 51-58 ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά η Ελλάδα κατάφερε να επανέλθει και να κερδίσει το παιχνίδι με ένα τρίποντο από το Δημήτρη Διαμαντίδη τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού!

2 σχόλια:

  1. mono h panatha ta kanei auta.5 fores prwtathliths eurwphs kai sunexizoume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πως αντιδραει ο Ζοτς στο τελος οταν ολοι πανηγυριζουν ειναι ολα τα λεφτα!! Γι αυτο θα μεινεις ο κορυφαιος προπονητης ολων των εποχων θεε Ομπραντοβιτς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή