Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Eλεύθερος σκοπευτής;


Ο ιατροδικαστής και διδάκτορας του παν/μίου Αθηνών Ορφέας Κ. Περίδης μίλησε στο gazzetta.gr για τα τραύματα του Αλέξη Τζόρβα και υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από αεροβόλο όπλο.

Μέσα σε όλες όμως τις λεπτομέρειες της αναλυσής του είπε και το εξής: "Από κει και πέρα, η φορά της σφαίρας είναι οριζόντια και υπολογίζεται πως ο πυροβολισμός έχει προέλθει από μια απόσταση 40-50 μέτρων περίπου."

Aυτό το 40-50 μέτρα είναι αξιοσημείωτο και μας γεννά πολλα ερωτηματικά. Διότι 40-50 μέτρα δεν είναι η απόσταση από τη θέση του Τζόρβα στο τέρμα μέχρι την πρώτη σειρά της κερκίδας από πίσω του. Δεν είναι η απόσταση που θα "δικαιολόγούσε" έναν τρελαμένο φίλαθλο που πήγε πίσω από το τέρμα να βγάλει το άχτι του στον Τζόρβα. 40-50 μέτρα έιναι σχεδόν το μισό γήπεδο. Είναι μεγάλη απόσταση. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι όποιος πέτυχε τον Τζόρβα από τέτοια απόσταση ήξερε να σημαδέυει και σημάδεψε καλα και αποκλειστικά αυτόν. Σαν ελεύθερος σκοπευτής ένα πράμα, ακροβολισμένος σε κάποιο σημείο του γηπεδου. Χόλιγουντ θυμίζει η υπόθεση και JFK! Αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Έλα όμως που όλα τα αποδεικτικα στοιχεία και οι γνώμες των ειδικών συγκλίνουν προς τα εκέι. Μα είναι ποτέ δυνατόν; Που φτάσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου