Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Κίνηση ΜΑΤ από Πατέρα



Η απομάκρυνση του Χ. Τεν Κάτε από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί κίνηση ΜΑΤ από τον πρόεδρο, που θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους.




1. Παίχτες. Έκανε το χατίρι σε όσους «δεν πήγαιναν» τον Ολλανδό. Κάτι που σημαίνει ότι αν αυτό που ήθελαν ένας άλλος προπονητής αντί του Τεν Κάτε για να αποδώσουν όπως μπορούν και να σπρώξουν τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, τότε σε περίπτωση που δε γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ψάξουν να βρουν από μία τρύπα…




2. Μεγαλομέτοχοι. Ο Τζίγγερ ήταν από την αρχή του καλοκαιριού επιφυλακτικός με τον Τεν Κάτε και σίγουρα η απομάκρυνση του πρέπει να τον αφήνει ευχαριστημένο. Αυτό από την άλλη τον θέτει προ των ευθυνών του καθώς οι δικαιολογίες για εσωτερική αντιπολίτευση τελείωσαν. Ο Παύλος ύστερα από κάθε στραβή της ομάδας έκανε χαρακτηριστικές δηλώσεις αφήνοντας συνεχώς αιχμές προς όλους για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και το χαρακτήρα της. Τα σενάρια που συνδέουν τον πρόεδρο της ΚΑΕ με τον ποδοσφαιρικό θρόνο του ΠΑΟ τελευταία όλο και φουντώνουν. Ο ίδιος δεν το έχει αρνηθεί και κυρίως δεν έχει δώσει ένα τέλος στην παραφιλολογία. Υπεκφεύγει με δηλώσεις του στυλ «το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει». Όταν ο κόσμος του Τριφυλλιού ίσως περίμενε κάτι πιο δυναμικό από τον Π. Γιαννακόπουλο όπως «πρόεδρος του ΠΑΟ υπάρχει και τον στηρίζουμε». Μήπως τελικά οι ενστάσεις του δεν έχουν να κάνουν τόσο με το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, αλλά με τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα; Βγενόπουλος. Η κίνηση του Πατέρα, με τις ευλογίες του «Βγενό» δείχνει πως ο πρόεδρος των πρασίνων έχει συμπαίκτη στην ΠΑΕ και μάλιστα ισχυρό, καθώς οι φήμες για ενεργή απασχόληση του Βγενόπουλου ΚΑΙ στο προσκήνιο βρίσκουν θερμούς υποστηρικτές στην πλειοψηφία των πράσινων φιλάθλων. Και τέλος Πατέρας. Η απόλυση του Τεν Κάτε μπορεί να πάρθηκε από τον ίδιο, όμως δεν μπορούμε να μη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την επίσημη αιτιολόγηση προς τον ίδιο τον Τεν Κάτε. «Κάποιοι μέτοχοι δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί σου» είπε στον Ολλανδό ο πρόεδρος. Ο Ν. Πατέρας έδειξε πως σέβεται τις επιθυμίες των λοιπών μετόχων, αλλά παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη ισχυροποιεί την εικόνα του αλλά και τον τίτλο του ως Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ.




3. Κόσμος. Η αλήθεια είναι πως ο Τεν Κάτε είχε σχεδόν διχάσει τον κόσμο. Από την μία είδαμε την σταθερή στήριξη από το μεγάλο κομμάτι που λέγεται «οργανωμένοι», η οποία δεν άλλαξε από την πρόσληψη του Ολλανδού μέχρι και εχθές. Από την άλλη είδαμε πολύ κόσμο του Τριφυλλιού να χειροκροτά ή να μουρμουράει για τον Ολλανδό αναλόγως τα αποτελέσματα. Πράγμα που σημαίνει πως δεν ήταν πεπεισμένοι για την αξία του προπονητή Τεν Κάτε. Ο Πατέρας έστειλε ένα μήνυμα εχθές, σε δύο παραλήπτες. Αρχικά στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα από την αρχή του νέου εγχειρήματος ζητώντας τους να συνεχίσουν. Αλλά έστειλε μήνυμα και σε οποιονδήποτε δυσαρεστημένο με τον Ολλανδό τεχνικό πως σέβεται και τη δική του άποψη, την υπολογίζει και περιμένει την ανταπόδοση.


Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πιεζόμενος από μετόχους, ΜΜΕ και μερίδα του κόσμου, ενήργησε δυναμικά και πήρε την ευθύνη της απομάκρυνσης του Τεν Κάτε. Κίνηση ΜΑΤ αν μη τι άλλο που αιφνιδίασε πολλούς, αλλά έθεσε και κάποια όρια. Ο Πατέρας φαίνεται διατεθειμένος να παλέψει σφόδρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αποκρούοντας με ευλυγισία (παρά τον όγκο του!) ακόμα και την εσωτερική αντιπολίτευση που δέχεται. Όχι μόνο από τους μετόχους αλλά και από τα φίλα στον ΠΑΟ προσκείμενα ΜΜΕ. Η στάση της ΠΑΕ θα είναι σκληρή απέναντι σε όποιον από τους παίχτες προσπαθήσει να επαναφέρει τακτικές, μεθόδους και συμπεριφορές του παρελθόντος στο προσκήνιο (διαρροές, συμπεριφορές απάθειας και αντάρτικα). Για παράδειγμα οι παροπλισμένοι και προς αποχώρηση παίχτες (Μάντζιος, Τζιόλης) μένουν ως έχουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά υπάρχει και ένα παράθυρο για τον Κλέιτον ο οποίος επανειλημμένα έχει παραδεχτεί τα λάθη του και ζήτησε συγνώμη από προπονητή και διοίκηση. Η κίνηση αυτή του Πατέρα θέτει προ των ευθυνών τους όλους όπως είπαμε, διότι είναι χαρακτηριστική κίνηση «ελληνικού πρωταθλήματος» και του Παναθηναϊκού των τελευταίων χρόνων. Το μοντέλο που θέλησε να περάσει μαζί με τον Βγενόπουλο, δηλαδή αφήνουμε προπονητή ανεπηρέαστο για τάδε χρονικό διάστημα και τον κρίνουμε στο τέλος, από το έργο του δεν πέρασε. Οπότε οι όποιοι δυσαρεστημένοι που μουρμούριζαν σε γήπεδα ραδιόφωνα sites αλλά και διοικητικά συμβούλια θα πρέπει τώρα να νιώθουν ανακουφισμένοι αλλά και συμμέτοχοι των αποτελεσμάτων και όχι απλοί επικριτές και δικαστές των πάντων.


26 σχόλια:

  1. επιτελουσ. ευχαριστω γι αυτο που διάβασα. πραγματικα σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Symfvnv me tous prolalisantes (pou lene kai oi morfwmenoi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΝΚ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩ, ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΑΤΕ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xortari meta thn xthesinh mera anastatwshs to arthro sou me kanei kai aisiodoksw kai pali!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paixtakia atitla sas ekane th xarh o pateras,etsi kai den parete to prwtathlima tha sas parei o DIAOLOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. katsouranh kara salpi spuropoule mauro fidi pou sas efage an den paroume prwtathlima.....kakomathimena.....tha sthnate ton pao an den ediwxne ton tenkate o pateras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο χορταρι.λετε τα πραγματα με το ονομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λυση δεν είναι πάντα να φεύγει ο προπονητής. Αλλά δυστυχώς οι υπολοιποι μέτοχοι δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων μπας και ξεφύγουμε ποτέ από τη μιζέρια. Ο Νικόλας ο Πατέρας έκανε αυτό που έπρεπε με βάση τα όσα συμβαίνουν. Κανονίστε οι παίχτες και οι "δηθεν αγανακτισμένοι" από το ...θέαμα την πορεία σας. Πλέον τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΨΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ.ΣΟΥ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ.ΒΓΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΡΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΑΝ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ριχνει αδεια για να πιασει γεματα το γλειωδες υποκειμενο.μη μασατε ρεεεε!

    ολοι γερα για το πρωταθλημα!
    χενκ σε αγαπουσαμε και σε ευχαριστουμε για ολα.θα εισαι για παντα ο αναμορφωτης της παιανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gia na doyme 8a 3anakoysoyme moyrmoyres sto oaka kai gioyxes, gia na doyme.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. megale vgenopoule kasparof ths elladas tha tous kaneis na xtypane to kefali tous sthn prwth gkela(pou pote na mhn erthei).

    tha theloun vgaloun xolh pali kai den tha mporoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο πατερας και ο βγενοπουλος εκαναν κινηση ματ στους γκοτζους και στους υπολοιπους.
    ο δημητρης μαζι με τον τζιγγερ ειναι οι εχθροι του παναθηναικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. touloumpa sthri3e tora.tora na se dw.sthri3h kai toumpeki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν υπαρχει μεγαλυτερη γατα απο τον βγενοπουλο.χορταρι εκει που τα χα βαψει μαυρα,με εκανες να τα δω απο αλλη σκοπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το νταμπλ το καλοκαιρι θα φερει πατερα και βγενο πιο ισχυρους απο ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ελεος ρε χορταρι!ελεος!ολα σωστα τα κανει ο πατερας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H monh lush einai Bgeno - Pateras. Kai auto 8a ginei. Pou na xalasei o kosmos, AYTO 8A GINEI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TWRA 8A (KSANA)MILHSEI O KOSMOS. OLOI OI ALLOI THN KANANE THN MALAKIA TOUS KAI TWRA PANE NA TO PAIKSOUNE KAI "ANIKSEROI". SIGA, SIGA PAIDIA, HREMISTE. SAS EPIASE STON YPNO O PATERAS E? E BRE ZWAAA...

    NIKOLAS PATERAS GIA PANTA PROEDROS TOU PANATHINAIKOU.

    8A TA POUME SYNTOMA ME KAPOIOUS.

    THYRA 13.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ.

    ΘΑ ΣΚΥΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

    ΤΟΝ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΩΛΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΣΣΕ ΤΟΝ ΛΕΤΟ ΤΟΝ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ... ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. KANTE PROWA STHN KOLOTOUMPA ESEIS OI MIZEROI KAI MOURMOURES EAN DEITE TOUS IDIOUS PAIXTES NA AGONIZONTE KSAFNIKA ME ZHLO
    KAI TSAMPOUKA !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. poso dikio eixes re xortari gia tous ellhnares sto arthro sou gia to theama.respect pragmatika

    paixtakia ths seiras,den exoun parei oute ena titlo kai diwxnoun kai proponhthes tromara tous.

    a re elladistan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. MEGALE VGENOPOULO KAI MEGALE PATERA SE ESAS STHRIZOMASTE GIA ENA MEGALO PANATHINAIKO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. makari ayth i kinisi na bgei sosth!to elpizo kai to pistevo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή