Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Φάκελος: ΟΣΦΠ Μπάσκετ.

Εξτασιασμένοι οι φίλοι του Ολυμπιακού Πειραιώς, παρακολουθούν την μεταγραφολογία καθώς και τα ονόματα που ξεπηδάνε από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ για την ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ. Το χορτάρι ξέρει, ή μάλλον ΜΟΝΟ το χορτάρι ξέρει και σας παρουσιάζει τη λίστα με τους παίχτες σε κάθε θέση που ζήτησε ο Παναγιώτης (Γιαννάκης) από τους Αγγελόπουλους.

Καταρχήν για τη θέση του άσσου, την καυτή πατάτα, τον παίχτη που θα οργανώνει το παιχνίδι αλλά θα σκοράρει και 32 πόντους σε κάθε αγώνα, φαβορί πρέπει να θεωρείται ο Ντέρον Γουίλιαμς με δεύτερο φαβορί –λόγω ηλικίας- τον Τζέισον Κίντ. Δημήτρης Διαμαντίδης και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είναι υπερεκτιμημένοι. Άσε που με μεθοδεύσεις των μανατζαρέων φάγαν και τα λεφτά των Γιαννακόπουλων χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Στην θέση «μπόμπερ», για το δυάρι της ομάδας παίζουν οι: Ντουέιν Γουέιντ καθώς και και ο πολύ βελτιωμένος παίχτης Κόμπι Μπράιαντ. Ειδικά για τον δεύτερο έχουν ακουστεί εξαιρετικά σχόλια από συναδέλφους (sic) μας δημοσιογράφους απ το Αμέρικα.
Την θέση που θα μπορούσε κάλλιστα να μην υπάρχει, την εντελώς αχρείαστη θέση του small forward λοιπόν μπορούν να καλύψουν σύμφωνα με τους ερυθρόλευκους οι: Καρμέλο Άντονι και ΛεΜπρόν Τζέιμς. Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Φήμες κάνουν λόγο για γερό μπάσιμο του Κολοσσού για τον Καρμέλο και του Ηρακλή για τον ΛεΜπρόν. Σύμμαχος των πειραιωτών είναι ο κακός καιρός και η υγρασία του Ντένβερ πράγμα που κάνει σχεδόν σίγουρο πως ο Καρμέλο Άντονι θα προτιμήσει την Καστέλα.

Τη θέση «4», του ΟΣΦΠ ο Παναγιώτης (Γιαννάκης) τη σκέφτηκε πιο πολύ απ όλες. Πολλά τεσσάρια πέρασαν και δεν ακούμπησαν στο ΣΕΦ. Θέση κλειδί για το pick ‘n’ roll. Και πάνω απ’ όλα θα είναι ο παίχτης που θα στηρίξει αγωνιστικά τον Γιάννη Μπορούση… Κάπου εδώ θα έπρεπε να κλείσει το άρθρο, εφόσον αναφέρθηκε το όνομα Γιάννη Μπορούσης, αλλά επειδή είμαστε ασεβείς, συνεχίζουμε. Κι ας κατηγορηθούμε… Λοιπόν, χωρίς πολλά λόγια για power forward έχουμε τα φαβορί: Κρις Μπος και Τάισον Πρινς. Δική μας εκτίμηση; Πρίντεζη και Γιαννόπουλο δε βρίσκεις εύκολα. Άσε που ο Μπος παίζει στον Καναδά (έεεεεεεεελεος) και ο Πρινς έχει μπλέξει με συμμορίες στο Ντιτρόιτ (διπλοτσεκαρισμένο).

Τέλος για τη θέση του Σέντερ, για τη θέση της μπουλτόζας, για τη θέση που θα κυριαρχεί στα καλάθια, για τον μαχητή των αιθέρων και άλλα πολλά ο ΟΣΦΠ έχει παίχτη. Δεν κοιτάει τίποτα. Έχει Ίαν Βουγιούκα, έχει Σοφοκλή έχει Βούισιτς έχει έχει έχει… Και τι δεν έχει. Όλα τα έχει. Υπερπλήρης. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε εντελώς φιλολογικά και σε εργαστηριακού επιπέδου κουβέντα, να κοιτάξει ο Ολυμπιακός είναι αυτή του Ντουάιτ Χάουαρντ. Βέβαια μιλάμε πάντα για τη θέση του ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ σέντερ. Σαφώς και ο Χάουαρντ έχει αρκετά μειονεκτήματα που αποθαρρύνουν τους Αγγελόπουλους να τα σπρώξουν, όπως το ότι έχει υψηλό μέσον όρο στο σκοράρισμα και η ομάδα δεν έχει προσαρμοστεί να παίζει έτσι, καθώς και το ότι παίζει στους Ορλάντο Μάτζικ. Σε μία ομάδα που στα μέσα της δεκαετίας του 90 μεσουρανούσε και κυριαρχούσε στα καλάθια ο Σακίλ Ο’Νίλ. Που πας ρε Ντουάιτ. Εδώ είναι Πειραιάς!!! Παντού είναι Πειραιάς!!! Και στο Ορλάντο άμα λάχει!

Υγ. Με πολλή αγάπη στους δημοσιογράφους που όλο γράφουν αλλά τίποτα δε λένε.
Υγ2. Με σεβασμό στους φίλους του ΟΣΦΠ που κάποιοι παίζουν με τα νεύρα τους.

5 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην γράφεις όμως τόσα πολλά ονόματα γιατί τους δίνεις ιδέες και μπορεί να τα δεις σε κανένα αυριανό πρωτοσέλιδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λες ε; Από ονόματα άλλο τίποτα. Για όλες τις ομάδες, σε όλα τα αθλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρομερή αίσθηση του χιούμορ...ΝΟΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή