Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΝΕΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡ.







Δείτε τις μακέτες των πανέμορφων νέων γηπέδων Λάρισας και Αστέρα Τρίπολης. Έργα πνοής για τις 2 επαρχιακές ομάδες που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και καθιέρωσή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Νέο γήπεδο Λάρισας: Τα νέα σχέδια αφορούν και πάλι ένα γήπεδο προδιαγραφών UEFA 3 αστέρων, χωρητικότητας περίπου 20.000 θέσεων σε τέσσερις ξεχωριστές κερκίδες πλήρως στεγασμένες, με 31 σουίτες και εστιατόριο στο κτίριο VIP πίσω από τη δυτική κερκίδα, 2 ηλεκτρονικούς πίνακες κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο, εκτός από τις 1.200 θέσεις στάθμευσης, θα αναπτυχθούν εμπορικοί χώροι επιφάνειας 16.000 τ.μ., υπαίθριο θέατρο 1.500 θέσεων, 2 ανοιχτοί κινηματογράφοι, γήπεδα τένις, καθώς και αθλητικοί ξενώνες δυναμικότητας 100 κλινών. Το γήπεδο προβλέπεται να είναι έτοιμο 18 μήνες μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του.

Τα οικονομικά στοιχεία της πρότασης που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο εξακολουθούν να ισχύουν (κόστος €41.000.000, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό καλυμμένο με ομολογιακό δάνειο). Σημειώνεται τέλος πως προβλέπεται παραχώρηση της έκτασης από το Κράτος για 49 χρόνια.


Νέο γήπεδο Αστέρα: Το γήπεδο ουσιαστικά είναι μία εντελώς νέα κατασκευή, αφού το μόνο που προϋπήρχε ήταν η μικρή δυτική εξέδρα των περίπου 100 θέσεων. Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας επένδυσαν σημαντικά ποσά και το πρώτο ορατό αποτέλεσμα ήταν η μεταμόρφωση του γηπέδου. Κατασκευάστηκε η νέα ανατολική κερκίδα, η οποία εκτός των άλλων στεγάζει το μουσείο της ομάδας, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και αποδυτήρια, εντευκτήριο, τα γραφεία της ΠΑΕ κλπ.

Τα σχέδια όμως για το μέλλον είναι ακόμη πιο φιλόδοξα. Έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή νέου γηπέδου 15.000 στεγασμένων θέσεων, ακριβώς δίπλα στο υπάρχον! Στην ουσία πρόκειται να κατασκευαστεί ένα υπερπλήρες αθλητικό συγκρότημα, που θα συμπεριλαμβάνει ακόμη και ξενοδοχείο. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2008.
Το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη ΑΓΣ Αστέρα Τρίπολης


Πληροφορίες απο stadia.gr και επίσημα site ΠΑΕ Λάρισα & Αστέρα Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου