Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Στάση αναμονής....

Επειδή οι ολυμπιακοί μας έχετε σπάσει το inbox από τα email για να πάρουμε θέση σχετικά με τον πολυμετοχικό ΟΣΦΠ, θα το κάνουμε.

Όποιος έχει αυτιά ακούει, όποιος έχει μάτια βλέπει και αν θέλει να αποκωδικοποιήσει το κάνει. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως οι Αγγελόπουλοι δε θέλουν να πιαστούν κορόιδα όπως στο μπάσκετ. Δεν θέλουν να είναι απλά διαχειριστές. Όταν είχε ξεσπάσει ο ντόρος με τον Τσίλντρες και για το αν κάνει ή δεν κάνει και αν αξίζει τόσα λεφτά, ο Αγγελόπουλος είχε διαμηνύσει με νόημα πως δικά του είναι τα λεφτά και τα κάνει ότι θέλει. Τώρα όμως αλλάζουν νοοτροπία και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως τα καλοκαίρια που οι αδερφοί μοίραζαν τα ευρώ σαν κονκάρδες περάσανε στην ιστορία. Δεν γνωρίζουμε αν φταίει η οικονομική κρίση ή οτιδήποτε άλλο όμως το γεγονός πως 2 άνθρωποι που γενικά βάζουν το χέρι στην τσέπη, αποφασίζουν να τηρήσουν πιο συντηρητική στάση και να πληρώνουν σύμφωνα με την πραγματική αξία κάθε παίχτη μας βάζει σε σκέψεις. Όπως επίσης μας βάζει σε σκέψεις η πρότασή τους προς τον ΕΣΑΚΕ να αλλάξει τον αριθμό των αμερικανών από 2 σε 3. «Όσοι έφαγαν, έφαγαν» λένε οι Αγγελόπουλοι και δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς σε αυτό.

Αυτή η εισαγωγή έχει να κάνει και με την αλλαγή πλεύσης και ιδεολογίας των αδερφών όσον αφορά την οικονομική πολιτική τους. Η ανοιχτής και αγωνιώδης πρόσκληση του κ. Κόκκαλη για μπάσιμο και στην ΠΑΕ μόνο αδιάφορους δεν τους άφησε, αφού είναι κοινό μυστικό πως πρόκειται για τη μεγάλη τους αγάπη. Ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν όμως αυτήν την πρό(σ)κληση είναι μεγάλος. Και λογικός θα λέγαμε. Πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και να τα σπρώξουν, όμως περιμένουν εχέγγυα. Και ασφαλιστικές δικλίδες. Θέλουν το όλο εγχείρημα να προστατεύεται από σιγουριά και ασφάλεια. Τόσο για τα λεφτά που θα βάλουν όσο και για το ρόλο τους στις αποφάσεις. Το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού διοικητικά μόνο ευοίωνο δεν είναι και όποιος θέλει να μπει στον χορό θα πρέπει να γνωρίζει πως θα χορέψει. Τώρα, το αν οι Αγγελόπουλοι πέρασαν με επιτυχία το τεστ του μπάσκετ είναι άλλο θέμα. Προφανώς η απάντηση είναι όχι! Αλλά αυτό που τους κρατάει ακόμα μακριά από τον πολυμετοχικό ποδοσφαιρικό ΟΣΦΠ είναι κυρίως το αβέβαιο μέλλον του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη. Καθώς και οι αβέβαιες βουλές του. Αναμένουμε λοιπόν.

2 σχόλια: