Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΑΦΟΡΜΗ: "ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ". ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ.

Πολλά ευχαριστώ στο «κουρκούτι». Το γνωστό blog. Πραγματικά το δημιουργικό team του χορταριού στέλνει τις θερμές του ευχαριστίες. Τσάμπα γυμναστική κάνουμε από τα γέλια. Γλυτώσαμε τις συνδρομές στα Τζο Γουάιντερ. Για πολύ χιούμορ μιλάμε. Φοβερά σκιτσάκια, απίστευτα εμπνευσμένες ατάκες, αστείρευτοι αστεϊσμοί κτλ.
Στα αστεία καλό είναι το κουρκούτι, όμως από μυαλό …κουκούτσι. Αυτά τα ηλίθια σχόλια και τις φωτοσοπιές με λαγούς και κότες τι τις θέλεις ρε κουρκούτι; Το site που φιλοξενεί το blog σου είναι αμιγώς αθλητικό σωστά; Όπως και το περιεχόμενό σου. Τα περισσότερα πραγματάκια που βάζεις είναι όντως έξυπνα και αστεία.

Όμως επειδή και εμείς εδώ, με τον αθλητισμό ασχολούμαστε, σε ξαναρωτάμε. Έχεις υπόψη σου τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί «λαγός, κότα κτλ» στον αθλητικό χώρο; Στον φίλαθλο κόσμο και δη στον οπαδικό; Γνωρίζεις πως κάποιοι θερμοκέφαλοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά αυτές τις έννοιες και ψάχνουν αφορμή για να χαρακτηρίσουν τους «εχθρούς» τους; Ξέρεις πως στην οπαδική διάλεκτο αυτές οι λέξεις είναι πολύ χειρότερες (τουλάχιστον έτσι χρησιμοποιούνται) και από τις πιο αισχρές ύβρεις; Γνωρίζεις πως στον κόσμο που έχουν φτιάξει αρκετοί φανατικοί –στη σκέψη και όχι μόνον- αυτές οι λέξεις έχει πιο βαρύνουσα σημασία από την προσβολή οικογενειών και υπολήψεων; Τώρα θα μας πείτε, ε και τι μ’ αυτό; Είναι σωστό που γίνεται κάτι τέτοιο;

Θέλετε την άποψη του χορταριού; Ναι οκ είναι κακό. Είναι πολύ κακό το να αναγάγεις τα κακώς κείμενα της οπαδικής κουλτούρας σε εξέχοντα θέματα ιδεολογίας και στάσης ζωής. Αυτή είναι η άποψή μας. Και για να επιστρέψουμε στο ζουμί, όσο κάποια site blog εξώφυλλα και ραδιόφωνα αναπαράγουν τέτοιους είδους χαρακτηρισμούς και τους εκτοξεύουν εναντίον οργανωμένων θερμόαιμων ανθρώπων το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προσθέτουν ένα ακόμα κίνητρο και να ξυπνάνε μνήμες και άγρια ένστικτα. Ένστικτα που έχουν οδηγήσει σε άγριες και απάνθρωπες συμπλοκές κύριοι. Ένστικτα που έχουν οδηγήσει σε παραβατικές πράξεις και λεηλασίες κύριοι. ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΡΙΟΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΤΟ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ «ΕΥΦΟΡΟ» ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΟΙ.

Λίγη παραπάνω σκέψη και κρίση δεν βλάπτει.

9 σχόλια:

  1. Ta eipate opws einai re magkes. Makari osoi exoun th dynamh na mporousan na epivaloun enan politismo sta MME...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λέξεις «επιβάλω» και «πολιτισμός» δεν (πρέπει να) πάνε μαζί όμως φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το κουρκουτι και όλοι όσοι ελαφρά τη καρδία κάνουν ...γκάφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dikio exei to xortari re thymiate,to thema einai polu sovaro.k profanws autoi pou to esthsan k to gigantwsan ikseran ti ekanan.mh stekesai sto kourkouti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παλι καλα που βγηκατε και εσεις και επιτελους βρηκαμε μια γωνια για να ενημερωνομαστε κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή