Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

" This Panathinaikos will self-destruct in one summer"


Φιλικό αγώνα - πρόβα τζενεράλε (ο Θεός να την κάνει), έδωσε ο Παναθηναϊκός απόψε με την Ιταλική Τζένοα στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι νίκησαν με 2-0 (Καραγκούνης, Πετρόπουλος). Τα αγωνιστικά όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα απόψε στο Στάδιο για διάφορους λόγους. Αυτά που έγιναν απόψε είναι συνέχεια των αυτογκόλ που γράφαμε εδώ καιρό της διοίκησης Βαρδινογιάννη.


Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Εδώ και καιρό γινόταν λόγος για την επιτακτική ανάγκη να αποκτηθεί ένας ικανός επιθετικός που θα μπορεί να δώσει ανάσες στη γραμμή κρούσης του Τριφυλλιού. Η ουσία μία τέτοιας μεταγραφής ήταν ένας πιθανός τραυματισμός του μεγάλου "μπόμπερ" του ΠΑΟ, Τζ. Σισέ, πράγμα που όλοι σκέφτονταν αλλά κανείς δεν τολμούσε να το πει φωναχτά, στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος στο 17ο λεπτό αποχώρησε από το γήπεδο με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα στον δικέφαλο εξαιτίας του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου. Το πολυδιαφημισμένο "έτοιμο" καινούριο χορτάρι του ΟΑΚΑ πριν το ματς έδειχνε "χαλί", αλλά με το που άρχισε ο αγώνας, λεπτό με το λεπτό μετατρεπόταν σε χωράφι. Από αυτό κινδύνεψε και ο Κ. Κατσουράνης προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τότε ήταν που και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μίλησε με τον αντίστοιχο της Τζένοα και συμφώνησαν να μη γίνει δεύτερο ημίχρονο για να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των παικτών! Κάτι που μάλλον δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση (;) αφού θα έπρεπε να καταβληθούν αποζημιώσεις στους χορηγούς του αγώνα όπως αναφέρθηκε στη ραδιοφωνική μετάδοση. Έτσι ο Νιόπλιας, αν και θα ήθελε τους βασικούς παίκτες να αγωνιστούν όσο περισσότερο γίνεται μαζί, αναγκάστηκε στο 45' να κάνει 9 αλλαγές, αλλάζοντας όλη την ομάδα εκτός των Τζόρβα και Πετρόπουλου (είχε μπει ήδη αλλαγή στη θέση του Σισέ). Ίσως οι αποζημιώσεις των χορηγών να κοστίζουν περισσότερο από μία αποθεραπεία βασικού παίκτη...


Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι αποδοκιμασίες του κόσμου προς τη διοίκηση Τζίγγερ, οι οποίες από το 35 λεπτό και μετά ήταν έντονες και μαζικές. Όλες οι κινήσεις του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τα σημερινά, δηλαδή οι αποτυχημένες διοικητικές επιλογές και αλλαγές, οι μεταγραφές που δεν έγιναν, το χορτάρι του Σταδίου, ο τραυματισμός του Σισέ, ένα φιλικό - πρόβα ενόψει της νέας σεζόν που παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, άναψαν το φιτίλι του μένους του κόσμου για την ΠΑΕ ΠΑΟ, ο οποίος με πολλά συνθήματα και πανό εξέφρασε έντονα την αγανάκτηση του για την πορεία της ομάδας μετά την κατάκτηση του νταμπλ.


Πάλι θέμα λοιπόν με τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Αλλά αυτή τη φορά τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα καθώς η ΑΕΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός δίνουν αγώνες μέσα στις επόμενες 5 ημέρες. Θα είναι έτοιμο το χορτάρι; Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο υπεύθυνος εργοδηγός του χλοοτάπητα δήλωσε πως αν δεν επιδιορθωθούν κάποια σημαντικά προβλήματα το γήπεδο θα μείνει χωρίς χορτάρι εντός 2-3 ημερών! Και μάλιστα τόνισε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ενήμερη και ζήτησε από τους ανθρώπους του Σταδίου να ποτιστεί ο αγωνιστικός χώρος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για να "κάτσει" και να "δέσει" όσο γίνεται, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν καθώς υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο σύστημα υδροδότησης κάτω ακριβώς από τον χλοοτάπητα... Προχειροδουλειές για τις οποίες κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και τη νύφη πληρώνουν οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό το χάλι.


Επανερχόμαστε στο θέμα τραυματισμού του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Νιόπλιας έκανε λόγο για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Έτσι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη χωρίς τον βασικό του επιθετικό. Γίνεται επιτακτική πλέον η ανάγκη για να αποκτηθεί ένας επιθετικός που αγωνίζεται σε παραπάνω από μία θέσεις της επίθεσης άμεσα. Εκτός αν στον Παναθηναϊκό επιμένουν ακόμα στην προτεραιότητα των παραχωρήσεων.


Πως γίνεται μία ομάδα που έχει χτιστεί πάνω σε γερές βάσεις, έχει κατακτήσει το νταμπλ και χρειάζεται λίγες αλλά καλές προσθήκες για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, να φτάνει παραμονές της έναρξης των επίσημων αγώνων της και να υπάρχουν τόσα προβλήματα άλυτα σχετικά με το γήπεδό της, το ρόστερ της αλλά και μεγάλη αναταραχή στον κόσμο σχετικά με τα διοικητικά, ένας Θεός ξέρει. Η ομάδα δείχνει όπως έχουμε ξαναγράψει να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο από πέρσι. Όμως το πόσο ανεπηρέαστη θα μείνει από τα συνεχή κρούσματα αυτοκαταστροφής της διοίκησης της ο καιρός θα το δείξει.

6 σχόλια:

  1. to stadio lefta de vazei gia to xortari
    o tzigger de vazei ennoeitai
    proxeirodouleia teleiws to xali ths mirarakh...
    siga mhn evaze lefta o tzigger gia na paiksei o sise to moutro filiko kai meta tous u2 na prepei na to ksanaftiaksei.
    sta paparia tou tou swfer. de mpana traumatistei k o nioplias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πειτε τα χρυσοστομοι

    Τζιγγερ πουλα και ασε τον Παναθηναικο να μεγαλουργησει. Μην του κοβετε αλλο τα φτερα μιζεροι Βαρδινογιαννηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορταρι γραψε για την αλητεια των δημοσιοκαφρων να διαστρεβλωσουν την αληθεια. Ολοι οσοι ημασταν γηπεδο ειδαμε και ακουσαμε στην πραγματικοτητα τι εγινε. Οι 300 τσατσοι του καρκινου αποδοκιμαζαν μονο για να μη χασουν το μεροκαματο. ΟΞΩ ΡΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή