Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η κατάθεση ψυχής του ΠΑΟΚ και τα λάθος πρωτοσέλιδα


Ο ΠΑΟΚ εχθές πάλεψε κόντρα στη μεγάλη φανέλα του Άγιαξ αλλά δεν τα κατάφερε. Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου έγινε 1-3 μέσα στα πρώτα 10 λεπτά της επανάληψης και το ματς τελείωσε ισόπαλο 3-3 μετά από μία κατάθεση ψυχής και σώματος των παικτών του Δερμιτζάκη. Τα ατομικά λάθη αλλά και η δυστοκία των Ίβιτς (χαμένο πέναλτι) και Σαλπιγγίδη (2 άχαστα τετ-α-τετ) στοίχισαν στον Δικέφαλο μία μεγάλη πρόκριση.


Σήμερα το σύνολο των εφημερίδων ασχολείται στο κυρίως θέμα με τη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί της μεγάλης Ίντερ. Και αυτό διότι ο φιλικός αγώνας του Τριφυλλιού διεξήχθη εχθές τα ξημερώματα και οι εφημερίδες δεν πρόλαβαν όπως ήταν φυσικό να γράψουν στο χθεσινό φύλλο. Η ένστασή μας έχει να κάνει με δύο σημεία. Πρώτον, με την έμφαση που δόθηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού. Κανείς μα κανείς δεν αντιλέγει πως αν και φιλική, η νίκη του ΠΑΟ ήταν ένα άκρως θετικό δείγμα γραφής για τη νέα σεζόν. Ο τρόπος που ήρθε αλλά και ο αντίπαλος δεν περνάνε απαρατήρητα. Όμως δεν παύει να είναι ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Αν δηλαδή μεθαύριο οι πράσινοι ηττηθούν από τη Μίλαν πρέπει να τα βάψουν μαύρα; Όχι βέβαια. Όπως ποτέ δεν έγινε καμία απονομή πρωταθλήματος από μία φιλική νίκη.

Δεύτερον η υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι πιστεύουμε πως άξιζε κάτι παραπάνω από τις πάνω δεξιά ή κάτω αριστερά "γωνίτσες" των πρωτοσέλιδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου