Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν δικαιολογείται…


Που να πήγε τόσο χρήμα, που να χάθηκε.. Παραφράζοντας το γνωστό άσμα, αυτή είναι η μεγάλη απορία των φίλων του Ολυμπιακού! Η έλλειψη ρευστού που παρατηρήθηκε φέτος το καλοκαίρι από πλευράς ερυθρόλευκων είχε ως αποτέλεσμα την ελλιπέστατη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι μία μίνι-ανασκόπηση της οικονομικής πολιτικής των πειραιωτών τα τελευταία 5-6 χρόνια. Και επειδή οικονομική πολιτική δεν είναι μόνο το πόσα δίνεις, ας δούμε από πού ΠΗΡΕ ο Ολυμπιακός:
Έχουμε και λέμε:

-13 χρόνια έσοδα από Τσ. Λ. (μπόνους εισόδου σε ομίλους, τηλεοπτικά, εισιτήρια κτλ)
- δεκάδες χιλιάδες μέλη γραμμένα στον ΟΣΦΠ (το περίφημο 60άυερω )
- Το πακέτο διαρκείας για το Νέο Καραϊσκάκη το οποίο ήταν τριετές!
- Οι διάφοροι χορηγοί – συνεργάτες που είχε η ομάδα
- κυρίως οι μεγάλες χορηγίες με ονόματα κολοσσούς όπως Siemens, Vodafone, Citibank
- η συμφωνία με την εταιρία PUMA για τον εξοπλισμό αθλητικών ειδών. (PUMA Helllas = Γλου. Γλου = μετοχές στον ΟΣΦΠ κ.ο.κ.)
- Πωλήσεις παιχτών με σημαντικότερη αυτή του Καστίγιο ύψους 17 εκ. Ευρώ. Εξωπραγματικό νούμερο για τα ελληνικά δεδομένα.
- Το σούπερ πακέτο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πήρε η κρατική τηλεόραση ύψους 2,5 εκ. ευρώ το χρόνο (σε αυτό βοήθησε και η Citibank καθώς ο ΟΣΦΠ κατέθεσε τη σύμβαση στην τράπεζα για να προεισπράξει τα χρήματα !!)
- και τέλος οι εισπράξεις και τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις των καταστημάτων – χορηγών και μη- στο Καραϊσκάκη.

Δεδομένου πως η ΠΑΕ διοικείται από έναν πανίσχυρο άντρα του παγκόσμιου επιχειρηματικού χώρου, ψάχνουμε πολύ ώστε να δικαιολογήσουμε την αδράνεια του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι και κυρίως το λόγο για τον οποίο το μπάτζετ των πειραιωτών δεν υπερέβη τα 4-5 εκ ευρώ. Όμως με την απλή κοινή λογική του φιλάθλου αυτό δεν δικαιολογείται. Εκτός αν υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορεί να γνωρίζει ή να φανταστεί ο απλός φίλαθλος της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου