Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Είναι εδώ!


Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα πολύ ωραίο ντέρμπυ. Επικράτησε του ΟΣΦΠ με κορυφαίους τους Διαμαντίδη, Νίκολας και Σπανούλη. Το ματς πήγε σε πολύ ψηλό σκορ 98 - 90 πράγμα που θεωρητικά θα ευνοούσε τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι όμως είχαν εκπληκτικά ποσοστά από τα 6.25, έπαιξαν υποδειγματική άμυνα για 3 περιόδους, έτρεξαν πολύ (ακόμα ένα όπλο του Ολυμπιακού) και στο τελευταίο δεκάλεπτο που ο Ολυμπιακός έκανε την υπερπροσπάθεια για να καλύψει τη διαφορά η οποία άγγιξε και τους 20 πόντους, ένας Τσίλντρες δεν ήταν αρκετός.

Οι δύο ομάδες διέψευσαν τις προβλέψεις για σκληρές άμυνες, καθώς αμφότερες ξεπέρασαν τους 90 πόντους σε ένα πολύ πολύ καλό παιχνίδι.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα, ευτύχισαν να έχουν τους περιφερειακούς σε μεγάλη μέρα (15 τρίποντα πέτυχαν συνολικά), αλλά είχαν τραγικά ποσοστά στις ελεύθερες βολές! Βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να έχουν τους Μπατίστ και Πέκοβιτς με 4 φάουλ από το τέλος της τρίτης περιόδου, τον Αντώνη Φώτση σε άσχημη βραδιά, αλλά όπως ξαναγράψαμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη βγαλμένο από τα καλύτερά του και τον Ντρου Νίκολας ...on fire! Οι δύο τελευταίοι άλλωστε μαζί με τον Σπανούλη πέτυχαν τους 75 από τους 98 πόντους της ομάδας!

Μία εβδομάδα μετά τον τελικό κυπέλλου και 3 μέρες μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, μίλησε το DNA του αυτοκράτορα, η δυνατή έδρα αλλά και η ποιότητα των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Για ακόμη μία φορά η περιγραφή του αγώνα ήταν κατώτερη του θεάματος που απολαύσαμε. Με αποκορύφωμα την ατάκα του σχολιαστή, κλείνοντας τη μετάδοση λέγοντας "κυρίες και κύριοι καλό βράδυ... τι καλό βράδυ, τρόπος του λέγειν δηλαδή"... Τι να πει κανείς. Αυτά φίλοι αναγνώστες. Αυτά, τρόπος του λέγειν δηλαδή!

Όλο και κάτι...


...θα έχει πάρει από τον Κριστόφ Βαζέχα, ο νέος μεγάλος σκόρερ του Τριφυλλιού, Τζιμπρίλ Σισέ. Δηλαδή χρειαζόταν τον Βαζέχα ο Σισέ για να γίνει ακόμα καλύτερος; Ίσως όχι. Εξάλλου ο Γάλλος σούπερ σταρ είναι σε μία ποδοσφαιρική ηλικία και έχει τόσες παραστάσεις που πραγματικά τον αναγάγουν σε φτασμένο στράικερ. Κι όμως ειδικά το γκολ που πέτυχε έξω από την περιοχή σήμερα, μας θύμισε πολύ τον τεράστιο "Χρηστάρα" στα χρόνια που έλαμπε με την πράσινη φανέλα. Και φυσικά ως "μάστερ" της θέσης ο Βαζέχα όλο και κάτι θα έχει να πει με τον Γάλλο παραπάνω για τον τρόπο παιχνιδιού του. Μπορεί λοιπόν ο Σισέ να αγνόησε την "διαταγή" του Α. Σπυρόπουλου για εγκλεισμό στην Παιανία και παρακολούθηση DVD για να μάθει πως έπαιζε τη θέση ο Βρύζας, αλλά με τον Βαζέχα προπονητή και "συνεργάτη" στις προπονήσεις μόνο κέρδος έχει.

ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΟ!


"Θέλουμε να μας φοβούνται" δηλώνει στην RealNews ο Καρδιτσιώτης σέντερ του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στο αποψινό ντέρμπυ του ΟΑΚΑ. Βέβαια ο ίδιος από όσα μεταφέρουν τα ρεπορτάζ δε θα δώσει το παρόν στη μεγάλη μάχη.

Piazza ...Νέα Σμύρνη!


Όλα για όλα τα παίζουν απόψε οι πράσινοι στην Πλατεία, κόντρα σε έναν ψυχωμένο αντίπαλο! Στις 7 η ώρα ο Παναθηναϊκός καλείται να διατηρήσει τη διαφορά των 2 βαθμών από τους διώκτες του, αλλά και να προσαρμοστεί άμεσα από την piazza di spagna στην ...piazza Νέα Σμύρνη. Η θριαμβευτική πρόκριση επί των Ρωμαίων ανήκει στο παρελθόν και τα βλέμματα στρέφονται στο πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάν

Άλα της, μάγκες...

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Τέσσερις μέσα σ' όλα

Όπως γράφει η SportDay σήμερα μόνο τέσσερις ομάδες διεκδικούν αυτή τη στιγμή 3 τίτλους. Πρωτάθλημα Κύπελλο και Ευρωπαϊκό τίτλο. Η Μπαγερν, η Τσέλσι, η Ίντερ και ο Παναθηναϊκός. Σημαντικό και δύσκολο ταυτόχρονα.

Υψηλές πτήσεις!


Για πρώτη φορά μετά από 20+ χρόνια ο ΠΑΟΚ πατάει κορυφή τέτοια εποχή! Ήταν το 1985 που φυσικά κατέκτησε και το πρωτάθλημα, αλλά και το 1988 (το πήρε η ΑΕΛ) όταν τέτοιο καιρό ο Δικέφαλος έκανε …πρόβα τίτλου! 0-3 με συνοπτικές διαδικασίες και σε δαιμονιώδη φόρμα τους Βιεϊρίνια και Ίβιτς με αντίπαλο την Ξάνθη. Και τώρα; Ποιος ξέρει;

Ανάσανε ενόψει Ολυμπιακού


Με το εμφατικό 0-4 πέρασε ο Ηρακλής από την Τρίπολη και κατέκτησε ένα τρίποντο –φιλί της ζωής- για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ένα ματς που τα είχε όλα. 4 γκολ, χαμένο πέναλτι (το έχασε ο Κονέ για λογαριασμό του Γηραιού, αντικατάσταση διαιτητή και πολλές ευκαιρίες. 2 γκολ του Ιάκομπ και ένα από Κονέ και Μιλάνο έδωσαν στον Ηρακλή τη νίκη απέναντι σε έναν Αστέρα όπου η άμυνα του θύμιζε παιδική χαρά!

Είναι βαριά ...και του ψαρά!

Τώρα που το θυμηθήκαμε, μετά το πρώτο ματς ΠΑΟ - Ρόμα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην ομιλία του προς τους παίκτες της Ρόμα φέρεται να δήλωσε πως "χάσαμε από κάτι ψαράδες"... Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ειδικά στο ποδόσφαιρο! Φαινόμενα υπεροψίας, αλαζονείας και γενικά στυλάκια αφ'υψηλού έχουν τιμωρηθεί πάμπολλες φορές. Και για να μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω, το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές ομάδες που κατά καιρούς έχουν πέσει "θύματα" υποδεέστερων θεωρητικά αντιπάλων εκτός συνόρων.

Ξύλο στις ΗΠΑ, σε σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ




Λέει το ρεπορτάζ:


"Η αναμέτρηση του Σάουθσαϊντ με το Άμπεβιλ (24/2) μόλις είχε ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 66-51 και οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν έτοιμοι να δώσουν τα χέρια. Στο μυαλό τους, ωστόσο, είχαν κάτι άλλο, με τις μπουνιές να πέφτουν «βροχή» και έναν μικρό χαμό να ακολουθεί...

Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιος σήκωσε πρώτος το χέρι του, το λύκειο του Άμπεβιλ τιμώρησε με πενθήμερη αποβολή έξι παίκτες του".

Και τώρα εμείς έχουμε 2 θέματα με το βίντεο αλλά και το ρεπορτάζ. Πρώτον παρατηρήστε στην αρχή του βίντεο πόσο φλώρικα παίρνουν θέση μάχης οι δύο παίκτες. Δηλαδή πόσο άσχετοι με το κλασικό ελληνικό "κουλουβάχαρτο" "βρομόξυλο" είναι οι τύποι. Και εντάξει όχι οτι διεκδικούμε τις δάφνες των σούπερ καυγατζήδων και σε άλλες χώρες γίνονται μαλλιά κουβάρια, αλλά ρε παιδιά ξαναδείτε το βίντεο τώρα που διαβάσατε την άποψη μας. Ξαναδείτε το. Δεν είναι πολύ γελοίο; Τι διάολο δηλαδή; Μόνο το καμπανάκι και ο διαιτητής έλειπαν.

Δεύτερον, ένα από τα δύο λύκεια, χωρίς ακόμα να έχει βγει συμπέρασμα για το ποιο σχολείο άρχισε τον καυγά, απέβαλε για 5 μέρες, 6 (έξι!) παίκτες-μαθητές του! Δηλαδή εντάξει, μιλάμε για την υπέρτατη κατάντια. Άμεση τιμωρία. Φταίτε δεν φταίτε, τις ρίξατε τις κλωτσομπουνιές σας, λέει το σχολείο. Αρχίσατε δεν αρχίσατε, ότι και να έγινε, απαντήσατε και ριχτήκατε στον χαμό. Άρα θα πρέπει να τιμωρηθείτε παραδειγματικά. Πόσο ξένο προς τη νοοτροπία μας ε; Ελάτε πείτε την αλήθεια τώρα, το πρώτο που σκεφτήκατε δεν ήταν "ρε τους μαλάκες που φάγανε και αποβολή";

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

"Κυρίες και κύριοι επιβάτες, σας μιλά ο κυβερνήτης..."

Δέστε τις ζώνες σας και ξεκινάμε, σκέφτεται προφανώς ο Σ. Νίνης λίγο πριν την αναχώρηση για την Αθήνα. Πριν 3 χρόνια ο Βίκτορ Μουνιόθ σίγουρα δε φανταζότανε πως το "παιδάκι" που ανέβασε στην πρώτη ομάδα και ο εκφωνητής του γηπέδου τον προσφώνησε λάθος (Νινής) στο ντεμπούτο του, θα γινόταν ο παίκτης που θα άλωνε την Ρώμη. Παρά την "μαύρη -γενικά- χρονιά Πεσέιρο- ο ταλαντούχος πιτσιρικά δηλώνει παρόν. Ο Ολλανδός τεχνικός Τεν Κάτε αφιέρωσε πολύ χρόνο στη φυσική (από)κατάσταση του "μικρού", στην τεχνική του βελτίωση ώσπου τον καθιέρωσε, στις αρχές της φετινής σεζόν στην 11άδα. Με τη σειρά του ο Νίκος Νιόπλιας δείχνει να τον εμπιστεύεται με τον καιρό ακόμα περισσότερο, και ο μικρός που μεγάλωσε τόσο πολύ μέσα σε ένα βράδυ είναι έτοιμος να ...κυβερνήσει αυτό το τεράστιο σκάφος που λέγεται ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός.

Μπέρδεμα


Δύο θέματα. Πρώτον, η εφημερίδα "ΦΩΣ" αναφέρει το "γιατί είπε ΟΧΙ ο Ολυμπιακός στη Σάο Πάολο για τον Ντιόγκο". Άρα η εφημερίδα είναι σίγουρη πως έγινε κρούση από τους βραζιλιάνους για τον βραζιλιάνο και η ΠΑΕ ΟΣΦΠ αρνήθηκε. Μάλιστα στις μέσα σελίδες αναφέρει πως στον Πειραιά περιμένουν την αναγέννηση του Ντιόγκο. Βέβαια άλλα ΜΜΕ έκαναν λόγο για διάψευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τα σενάρια που ήθελαν τη Σάο Παολο να "χτυπάει την πόρτα" για τον Ντιόγκο. Μπέρδεμα γενικά. Και το άλλο θέμα. Η Ίντερ ενδιαφέρεται λέει για τον πιτσιρικά της ομάδας νέων των ερυθρόλευκων Και μάλιστα οι Ιταλοί επιμένουν πως οι πρωταθλητές Ιταλίας θα τον πάρουν. Μήπως πριν την Ίντερ να τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός; Γιατί λύσεις στα αριστερά δεν έχει. Ο μονίμως τραυματίας Ντομί και ο βαρύς Ρ. Μπράβο είναι οι εναλλακτικές

Όχι δάκρυα γι αυτή την ομάδα!



Δεν του βγαίνει τίποτα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ φέτος. Εχθές ήρθε και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Νέα ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά και οι πράσινοι αποχαιρέτησαν το θεσμό. Η πικρία των φίλων του ΠΑΟ είναι σαφώς δεδομένη όμως το μήνυμα δόθηκε εχθές το βράδυ στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. "Ψηλά το κεφάλι"! Σχεδόν με τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, περισσότεροι από 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα μπάσκετ δημιούργησαν μία κολασμένη ατμόσφαιρα, όμως η ομάδα δεν άντεξε μέχρι τέλους. Απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που παίζει πραγματικά διαστημικό μπάσκετ, και κατά την άποψη μας, δε θα έχει σοβαρό αντίπαλο στο F4 της Γαλλίας.

ΝΑΙ, πάει Παρίσι!


Με αυτό το μπάσκετ που ώρες ώρες θυμίζει street basketball, τα "μαγκάκια" του Ολυμπιακού, Τεόντοσιτς, Κλέιζα και Σοφοκλής, πήραν το κύπελλο και τώρα ετοιμάζονται με μαθηματική ακρίβεια για Παρίσι! Στο πιο κρίσημο ραντεβού του ...αιώνα για τους ερυθρόλευκους.

Οργίασαν

Έχουν λίγους μήνες στην ίδια ομάδα. Νίνης και Σισέ, Σισέ και Νίνης δείχνουν να συνεργάζονται πολύ καλά. Δηλαδή τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον από αυτούς τους δύο παίκτες; Γράφαμε πριν λίγους μήνες πως "Αυτός είναι ο παίχτης που θα δώσει την μπάλα στο πιάτο του Σισέ" αναφερόμενοι στον Σ. Νίνη. Δεν ανακαλύψαμε καμία Αμερική. Απλά η πορεία δείχνει το αυτονόητο.

Ο Νέρωνας φορούσε πράσινα!



Ή αλλιώς, Veni Vidi Vici ! Όπως και να χει, ρωμαϊκό όργιο απόψε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Νέα νίκη με αντίπαλο τη Ρόμα με 2-3 ξανά. Πάντως αν κάποιος μας έλεγε πως ο Παναθηναϊκός «θα φάει 2 μέσα και 2 έξω» από την εξαιρετικά φορμαρισμένη Ρόμα και παρόλα αυτά θα περάσει θα τον θεωρούσαμε υπεραισιόδοξο. Έως ονειροπόλο. Να σου όμως που αυτοί οι αλήτες με τα πράσινα έβαλαν 3 μέσα και 3 έξω και περάσανε με 2 νίκες στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ!

Σιμάο βράχος, Τζόρβας σταθερός, Νίνης από άλλο πλανήτη και σε ρόλο εμπρηστή ο ΓΑΛΑΤΗΣ Τζιμπρίλ Σισέ. «Είναι τρελοί αυτοί οι Παναθηναϊκοί» παραφράζοντας τη γνωστή ατάκα του Αστερίξ, τόσο τρελοί όσο και οι πάνω από 8.000 οπαδοί που κάνανε κατάληψη στην ιταλική πρωτεύουσα.

Επί του πιεστηρίου. Μόλις μεταδόθηκε από τον απεσταλμένο του Σέντρα FM στη Ρώμη ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα στη φυσούνα του Ολύμπικο μετά το τέλος του αγώνα. Ο Νίνης πήγε να δώσει το χέρι του στον Βούσινιτς. Ο τελευταίος τον αγνόησε και πήγε προς τη φυσούνα Ο Νίνης δεν έδοσε σημασία. Ο Βούσινιτς όμως περίμενε τον έλληνα άσο στη φυσούνα με άγριες διαθέσεις! Ο Τζιμπρίλ Σισέ που έχει καταλάβει τι πάει να γίνει, παίρνει μαζί του τον Σιμάο και κατευθύνθηκαν προς τη φυσούνα! Όταν ο Μίρκο Βούσινιτς πήγε να "ορμήσει" για άγνωστο λόγο στον Νίνη, ο Σισέ τον έπιασε δυνατά και του είπε "ότι έχεις να πεις να το πεις σε μένα, όχι στον μικρό". Και φυσικά ο Βούσινιτς δεν είχε να πει τίποτα...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Με αεροπλάνα και βαπόρια

Εκστρατεία κανονική σε εξέλιξη από τους φίλους του Παναθηναϊκού που φτάνουν στην αιώνια πόλη με κάθε τρόπο από κάθε τόπο. Στην Ανκόνα υπήρχαν τα συνηθισμένα μικροπροβληματάκια με κάποιους οπαδούς αλλά κατα τα άλλα, η Ρώμη βάφεται πράσινη όσο περνάνε οι ώρες. Το τελευταίο κύμα των εκδρομέων θα φτάσει νωρίς το απόγευμα, ενώ ο ρεπόρτερ της ΝΟΒΑ Ν. Τζουάνης έκανε προχτές λόγο για πάνω από 7.000 πράσινους πιστούς στο πέταλο του Ολύμπικο.

Να ξεμυρίσει!

Μυρίζει μπαρούτι, γράφει η εφημερίδα GOAL για το επερχόμενο ματς Ξάνθης ΠΑΟΚ. Ο Πανόπουλος λέει αρνείται να ανοίξει εκδοτήριο για τη θύρα των φιλοξενούμενων έτσι ώστε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να πάνε "μεμονωμένα" στο γήπεδο. Γιατί δηλαδή, μήπως θα κάνει sold out η Ξάνθη και δεν το ξέρουμε; Αν βγάλει ο Πανόπουλος τα εισιτήρια του πετάλου στην αγορά και τα εξαντλήσουν οι Ξανθιώτες τότε καλώς να βγει ξεκάθαρη ανακοίνωση πως οι θύρες θα είναι γεμάτες, οπότε όποιος έρθει θα ...μείνει απέξω! Αλλά δε θα γίνει κάτι τέτοιο... Οπότε; Μάλλον οι ...υπεύθυνοι πάνε να τινάξουν το ματς στον αέρα καθώς η δίψα των φίλων του ΠΑΟΚ να βρεθούν σε αυτό το ματς θα είναι μεγάλη αλλά και η Ξάνθη δεν είναι δα και κάποια πόλη με σκληρή οπαδική ταυτότητα για να ...μυρίσει μπαρούτι. Οπότε ΑΝ γίνουν τα αυτονόητα θα είναι όλοι ευχαριστημένοι Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και ο κ. Πανόπουλος που κοστολογεί το "κεφάλι" 40 ευρώ...

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Καλή κίνηση


Από τις 7 η ώρα το απόγευμα θα ανοίξει το κλειστό του ΟΑΚΑ τις πόρτες του για τους φίλους του Παναθηναϊκού αύριο Πέμπτη. Στις 8 θα παρακολουθήσουν από τις οθόνες του Σταδίου το Ρόμα – ΠΑΟ και στις 10 θα αρχίσει η κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα στο μπάσκετ.

Μόνο κακό κάνουν...


...'οσοι χάνουν την ουσία και ασχολούνται με τον άγγλο διαιτητή σήμερα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του, και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα στο οποίο έγιναν δύο φάσεις υπέρ του (από "αναμπουμπούλα" στην άμυνα των γάλλων) γενικά έπαιξε ένα ματς μέτριο και η Μπορντό πήρε πιο εύκολα από ότι φάνηκε το 0-1 που της δίνει πλεονέκτημα.

Βέβαια επειδή δε μιλάμε για ένα Ευρωπαϊκό μεγαθήριο, στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να πάει να παίξει το παιχνίδι του και να πάρει τη νίκη μέσα στη Γαλλία. Εξάλλου και οι δηλώσεις του Μπάντοβιτς τέτοιες προθέσεις δείχνουν. Από τον Δεκέμβριο είχαμε γράψει για την κλήρωση του Ολυμπιακού: "Η ευκαιρία του!". Ιδού η Μπορντό λοιπόν...

Μπράβο παρατηρητικότητα!


Νικολακόπουλε, έλα πες την αλήθεια, πως και πως περίμενες ένα ...περίεργο σφύριγμα του Γουέμπ για να βγάλεις πρώτο θέμα την ομοιότητά του με τον Κάκο! Βέβαια δε σημαίνει πως όποιοι έχουν ξυρισμένο κεφάλι μοιάζουν μεταξύ τους. Πάντως προτείνουμε στον Κώστα Νικολακόπουλο και άλλα πρόσωπα με τα οποία μπορεί να παρομοιάσει τον άγγλο ρέφερι:
Φαμπιάν Μπαρτέζ
Γιαπ Σταμ
Λεωνίδας Βόκολος
και Κώστας Γκουσγκούνης!

Αυτό μπορούσε, αυτό έκανε


Έχασε ο Ολυμπιακός 0-1 από τη Μπορντό και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα ενόψει της ρεβάνς, σε μία κλήρωση που εξαρχής δεν σόκαρε κιόλας τους πειραιώτες. Τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για τη δύναμη της Μπορντό στα στημένα. Ε από μία τέτοια φάσ προήλθε και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Βέβαια 2 λεπτά πριν πετύχουν οι γάλλοι το γκολ, ο πολύ κακός και σήμερα Ντάτολο χαράμισε μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς έστειλε το φάουλ -κάτι σαν κοντινό κόρνερ- απευθείας άουτ, ενώ στην περιοχή είχε κατέβει η ...αεράμυνα της ομάδας. Στη μοναδική κλασική ευκαιρία του ΟΣΦΠ ο Λούα Λούα πλάσαρε άουτ. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ντάρμπισάιρ βλακωδώς εμποδίζει τον τερματοφύλακα της Μπορντό με το δεξί του χέρι, την ώρα που έπεφτε, ενώ θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος και να μετρήσει το γκολ της ισοφάρισης.
Πάντως ο Ντομί έπεσε μέσα στην ανάλυση που είχε κάνει για την γαλλική Εκίπ τονίζοντας στους συμπατριώτες του πως ο χειρότερος παίκτης των ερυθρόλευκων από άποψη φυσικής κατάστασης είναι ο Λούα Λούα. Έπεσε τόσο μέσα που ο Τρεζόρ Λούα Λούα ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για τους γάλλους αλλά και ο μοναδικός ερυθρόλευκος που μέχρι και το τελευταίο λεπτό δεν σταμάτησε να τρέχει και να προσπαθεί να βγάλει την ομάδα του μπροστά.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Εδώ είναι Ελλάδα Έντσο


Και που ΄σαι ακόμα Μαρέσκα. Αφού να φανταστείς πως μόνο 4 προπονητές αν δεν κάνουμε λάθος συνεχίζουν στις ομάδες της Σούπερ Λιγκας κανονικά από το καλοκαίρι.

Πρωταθλητή τον θέλουνε!



Με αλλαγές θα κατέβει στο Ολύμπικο ο ΠΑΟ (βλ. εξώφυλλο "Εξέδρας"). Τα γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Και μεταξύ μας, καλά θα κάνει. Η Ευρωπαϊκή ιστορία των πρασίνων δεν αλλάζει από έναν αγώνα. Πολλά όμως μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό με ένα πρωτάθλημα.

Καραϊσκάκη Ball!

Και εκεί που ξέραμε πως πειθαρχημένο και οπργανωμένο ποδόσφαιρο, με καλή άμυνα και αξιοποίηση όσων ευκαιριών δωθούνε, είναι "τσούκου τσούκου ball", ήρθε η Εθνική το 2004 για να μας το αλλάξει και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού να μετονομαστεί σε "καρδιά, μαγκιά, μαεστρία" και όλα τα σχετικά με το "Πειρατικό". Τώρα όμως μιλάμε για ολική μετάλαξη της έκφρασης "τσούκου τσούκου ball". Καθώς μετονομάζεται σε ...συνταγή Καραϊσκάκη (βλ "Φως"). Δηλαδή σε Καραϊσκάκη Ball. Καλοσορίζουμε την νέα έκφραση στο ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο μας! Welcome.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Γέρασε ο αιώνιος έφηβος;

Στον ωτορινολαρυγγολόγο τότε γρήγορα! Μπας και ακούσουν δηλαδή και δεν ξαναφάει γκολ ο ΟΣΦΠ στο φινάλε! Αφού μάλλον δοκιμάστηκαν όλα..., αυτή είναι η έσχατη λύση!

Βασικά...


...ο Ολυμπιακός είναι στην μέση, όσο κι αν κάνει τα ...στραβά μάτια η εφημερίδα "Φως". Και φυσικά το πρωτάθλημα έγινε θρίλερ. Για τον πολύ απλό λόγο, πως όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς παντού. Και ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει βαθμούς την επόμενη Κυριακή στην Ξάνθη ας πούμε, ο Ολυμπιακός εκεί που ήταν σίγουρο έφερε "Χ" στην Κρήτη και ο Παναθηναϊκός ενώ ήταν καλύτερος και από Άρη και από ΑΕΚ και μέσα στο καζάνι της Τούμπας, δεν έφυγε νικητής!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Νικητής ΠΑΟΚ!


Μεγάλη νίκη του Δικεφάλου επί του Παναθηναϊκού με 2-1 και πλέον ο ΠΑΟΚ έπιασε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!!! Αμφότεροι 2 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ. Σε ένα ντέρμπυ όπου οι πράσινοι έχουν παράπονα από τον Δαλούκα και τους δύο βοηθούς καθώς το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ προέρχεται από αμφισβητούμενο φάουλ, μετά από πτώση του Βιεϊρίνια ο οποίος εκβίαζε συνεχώς σφυρίγματα με θεαματικές πτώσεις στο χορτάρι χωρίς να δέχεται κάρτες για θέατρο. Επιπλέον στο 2-1 ο πρώτος βοηθός σταματάει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Σισέ ο οποίος έβγαινε μόνος με τον Χαλκιά. Οι πράσινοι είχαν τις ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ τα γκολ.

Το προχώρησε!


Πολύ μπροστά το πήγε ο Β. Σαμπράκος το θέμα. Ορισμένοι φίλοι του Άρη λέει θα υποστηρίζουν σήμερα τον ΠΑΟΚ, έτσι ώστε ΑΝ νικήσει τον Παναθηναϊκό και συμπληρώνουμε εμείς, ΑΝ πάει τρένο μέχρι τέλους και ΑΝ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ χάσουν κι άλλους βαθμούς, να είναι η ομάδα τους, ο Άρης που θα στερήσει στο Χαριλάου την περίπτωση τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Ό,τι να ΄ναι... Και αν το πουλί είχε νύχι, θα ήταν δάχτυλο... Όλοι ξέρουμε πως η μεγαλύτερη κόντρα που έχουν οι οπαδοί του Άρη είναι αυτή με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή αν σήμερα υποστηρίζουν ορισμένοι τον Δικέφαλο και χαρούνε με πιθανή νίκη επί των πρασίνων ΚΑΙ δεν τον νικήσουν τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης ΚΑΙ πάρει και κανα πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τι θα κάνουν μετά; Θα αυτοκτονήσουν; Έλεος...

"ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ" η συνέχεια...


Κάτι πολύ παράξενο συνέβη εχθές στο γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού προς το τέλος του τελικού. Ενώ όλα έδειχναν πως το κύπελλο πάει προς ...ΣΕΦ μεριά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στήσει ένα τρελό "γλέντι" στις εξέδρες. Την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος κατακτούσε το κύπελλο, το σύνθημα που δονούσε το κλειστό του Ελληνικού ήταν το "Οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ" καθώς και άλλα γνωστά συνθήματα των "αιώνια πιστών" του Τριφυλλιού. Φαινόμενο σπάνιο για τον ελληνικό αθλητισμό, πλην όμως όμορφο και υγιές.
Η κατάκτηση του κυπέλλου πάντως από τους πειραιώτες τους δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ίσως όμως ακόμη μεγαλύτερη είναι η ώθηση που έδωσε η κατάληξη του χθεσινού αγώνα στον Παναθηναϊκό ενόψη της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα -κυρίως- αλλά και Ευρώπη.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός!


Σε ένα ματς που κρίθηκε στην ψυχολογία οι ευρυθρόλευκοι επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 68 - 64 στον τελικό του Ελληνικού. Οι παίκτες του Γιαννάκη ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στα κρίσημα σημεία και κατέκτησαν δίκαια το κύπελλο! Συγκλονιστικό φινάλε, καθώς το ένστικτο του πολυνίκη σα να μην άφηνε τον ΠΑΟ να ηττηθεί! Ο Τεόντοσιτς όμως ήταν ευστοχος και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος! Πρώτο τρόπαιο για τους πειραιώτες μετά από 8 χρόνια!

Σιγουριά ή αυτοπεποίθηση;


Χωρίς τρεις βασικούς του παίχτες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απόψε στο Παγκρήτιο ενάντια στον Εργοτέλη. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί τους ερυθρόλευκους που θα κυνηγήσουν τη νίκη. Γενικά πάντως μετά τη φυγή του Ζίκο αν και συνεχίστηκε το σερί των... τραυματισμών

Κάτι παραπάνω από σίγουρο!



Κάτι παραπάνω από σίγουρη έχουν τη νίκη στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ σχετικά με τον αυριανό αγώνα. Μάλιστα εφημερίδες της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για "Φιέστα" και για "Νίκη που θα γράφει ο πίνακας" μετά το παιχνίδι! Ο πάντα συγκρατημένος Φερνάντο Σάντος σε μία συμβολική κίνηση, έγραψε στα αποδυτήρια της ομάδας πως "Είμαστε ΠΑΟΚ!!!" και γενικά το όλο κλίμα στη Θεσσαλονίκη φαντάζει σα να έχει επικρατήσει θριαμβευτικά ο Δικέφαλος επί του Παναθηναϊκού.

Θα κάνουν Πάσχα!


Δεν ήταν σίγουρη η παραμονή τους μέχρι το καλοκαίρι; Μέχρι πότε είχαν συμβόλαιο δηλαδή, μέχρι το Πάσχα; Eίναι δυνατόν να έπαιρνε νέο προπονητή ο Ολυμπιακός λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος;

Σηκώνω κούπα απόψε!

Οι συνήθεις ύποπτοι, στο σύνηθες μέρος, στο καθιερωμένο ραντεβού για την πρώτη κούπα της χρονιάς, το κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σε μία μάχη από τα ...πρόσφατα, στις 18:30 σήμερα στο κλειστό του Ελληνικού, με φόντο έναν ακόμα τίτλο. 24 παίκτες, 2 προπονητές και περίπου 2.000 οπαδοί σε μία παράσταση για ...λίγους, με έναν νικητή. Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει τον τίτλο για πολλοστή φορά, ή θα σπάσει την παράδοση ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός; Μία "κούπα" είναι πάντα κίνητρο, ειδικά όταν από τη μία μιλάμε για την αρμάδα που τα έχει σαρώσει όλα, τον ΠΑΟ και από την άλλη, τον Ολυμπιακό που έχει να γευτεί τη χαρά ενός κυπέλλου 8 χρόνια!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Χορτάρι να μην ξεχνιόμαστε. Το έχουν στήσει το ματσάκι οι γαύροι με τον Εργοτέλη και φωνάζουν και για το διαιτητή απο τώρα. Και οταν θα νικήσουν θα λένε οτι νικήσαν και τη διαιτησία. Το φιλικό σωματείο-παράρτημα θα ανοίξει και αυτό τα πόδια. Ήδη ο Καραγεωργίου προανήγγειλε την ήττα τους. Άμα θες βαλτο και βάλε και τη φωτο που έχω επισυνάψει.


AΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

δες εδω
http://spaobala.blogspot.com/2010/02/blog-post_19.html

τι εγραψε το τροκτικο και δεν περασαν δευτερολεπτα, και το κατεβασε. ευτυχως προλαβα και πατησα print screen :D

ελεος δλδ τετοιο κολημα.........

Κι εμείς λίγο από Ευρώπη



Στις εφημερίδες του Ολυμπιακού διαβάζουμε πάντα πως αυτό που προέχει είναι «το επόμενο ματς». Αυτό συνέβαινε και το καλοκαίρι με τις μεταγραφές. «Πρώτα ο αγώνας και μετά ο αριστερός χαφ» κτλ. Σήμερα διαβάζουμε με έκπληξη στο «Φως», πως για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά με το αυριανό ματς κόντρα στον Εργοτέλη. Δεν είναι λίγο αντιφατικό;

Αλλά από την άλλη γιατί να σκεφτεί ο ΟΣΦΠ το ματς με τη Μπορντό από τώρα. Υπάρχει ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη και μετά έρχεται ο δύσκολος αγώνας με τους Γάλλους. Ίσως η εφημερίδα βιάστηκε να μπει σε …ευρωπαϊκό κλίμα ώστε να έχει να αντιπαραθέσει κάτι απέναντι στη χθεσινή επιτυχία του αιώνιου αντιπάλου. Αφού έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός «κοιτάει πάντα το επόμενο παιχνίδι». Εξάλλου θα έρθει και η «ευρωσειρά» των ερυθρόλευκων από Δευτέρα.


"Να συνεχίσουμε την ...τούμπα"


Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα έδωσαν το σύνθημα: "Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος μας, δεν είναι μυστικό", δήλωσαν αντίστοιχα από τη μικτή ζώνη και τα δημοσιογραφικά θεωρεία ο Γάλλος σταρ και ο Βραζιλιάνος άσος. Μάλιστα άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ...τούμπα όσον αφορά το θέμα ψυχολογίας αλλά και γενικά τα όσα επακολούθησαν της ήττας από την Καβάλα. Η νίκη με τη Ρόμα σήμανε την αντεπίθεση, και με την ψυχολογία στα ύψη το Τριφύλλι θέλει να "τουμπάρει" το άσχημο σκηνικό με το διπλό στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτο θέμα

Για αρκετές ώρες έμεινε πρώτο θέμα στο site της UEFA η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα και ο τρόπος με τον οποίο αυτή επετεύχθη. Μάλιστα γίνεται λόγος και για το σερί των Ρωμαίων που σταμάτησε στο γκολ του Σισέ.

Αυτή η φανέλα ζυγίζει πολλά κιλά

Μεγάλη ανατροπή και νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα με 3-2! Οι Ιταλοί δικαιολόγησαν τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη μόνο σε 2-3 περιπτώσεις, καθώς το παιχνίδι των πρασίνων καθήλωσε τους Ρωμαίους σε ένα παθητικό ρόλο και η νίκη με 1 μόνο γκολ διαφορά ίσως και να αδικεί τον ΠΑΟ.
Εξαιρετική, Ευρωπαϊκή, μεγαλειώδης αντίδραση από τους πράσινους οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 81ο λεπτό και όμως γύρισαν τον αγώνα με σκόρερς τους Χριστοδουλόπουλο και Σισέ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο Καίσαρας, η Ρόμα υπέστη την πρώτη της ήττα μετά την 28η Οκτωβρίου και τώρα δια στόματος Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα υπάρχει μόνο η Τούμπα στο μυαλό όλων.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αθήνα VS Ρώμη


Αμφίρροπο το ματς που θα παρακολουθήσουμε απόψε στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και Ρόμα, δύο ομάδες με παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού. Αλλά και οι δύο με απουσίες. Για τους Ρωμαίους ο Τότι και για τους Αθηναίους ο Ζιλμπέρτο Σϊλβα. Η Ρόμα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα καλό σερι εμφανίσεων και αποτελεσμάτων τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα το Αλκαζάρ το οποίο τελείωσε πριν λίγες ημέρες.

Λεπτές ισορροπίες…


Στην Παιανία το όλο θέμα με τον Καραγκούνη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Γενικός κουμανταδόρος και ασεβής προς τον προπονητή Νιόπλια και τον βοηθό Βαζέχα. Ο «κοντός» και ο «Χρηστάκης». Έτσι αποκαλεί το προπονητικό δίδυμο του Τριφυλλιού ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης. Με τις πλάτες των δημοσιογράφων που έχουν δει τον συγκεκριμένο παίκτη ως τη ναυαρχίδα της προσωπικής καταξίωσης τους – άγνωστο γιατί- ο Καραγκούνης λύνει και δένει στην Παιανία. Κάτι που έχει ενοχλήσει και τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και τους συμπαίκτες του. Στην Παιανία τα πράγματα είναι άσχημα και από ότι φαίνεται ο ρόλος του Αρχηγού, αυτού που στα δύσκολα θα τραβήξει το ζόρι, θα τραβήξει την ομάδα αλλά και τα χαλινάρια αν χρειαστεί δεν του ταιριάζει καθόλου. Η αγωνιστική του παρουσία κάτω του μετρίου συνολικά φέτος. Με άξιους συμπαραστάτες τους Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη. Οι δύο τελευταίοι, ειδικά τους τελευταίους 3 μήνες έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ καταστροφικών παρουσιών στο χορτάρι.

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι πως ο κόσμος της ομάδας αρχίζει και εκνευρίζεται κι αυτός όταν πριν 2 βδομάδες η διαφορά ήταν στο +8 και τώρα στο +3 ενόψει Τούμπας, και βλέπει την γνωστή ασθένεια να επανεμφανίζεται. Την ασθένεια των λεπτών ισορροπιών, της κλίκας και του …δερβέναγα! Και όταν μιλάμε για τον οπαδό του Παναθηναϊκού, δε μιλάμε για εβδομαδιαίες επισκέψεις με κορνέδες στα χέρια από 10-20 άτομα. Αλλά για πολύ πιο δραστικά μέτρα, όπως μας έχουν συνηθίζει οι φίλοι του Τριφυλλιού.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ούτε "Πάνθηρας"

Φοβερός ο δημοσιογράφος της ΝΟΒΑ που σπίκαρε τα γκολ της αναμέτρησης Πανιώνιος - Καβάλας για το Κύπελλο σήμερα. Οι αργοναύτες επικράτησαν με 1-2 στην παράταση και ενώ στο γκολ του Πανιωνίου ο σπίκερ μόνο καπνογόνο δεν άναψε, τα γκολ της Καβάλας ίσα που τα ανέφερε, με φωνή που μετά βίας έβγαινε!

Άρθρο για... Παναθηναϊκούς!


"Γιατί όχι ο ΠΑΟΚ;"

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Κώστα Νικολακόπουλου του ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στο προσωπικό του μπλογκ που διατηρεί στον ιστότοπο gazzetta.gr!

Και ξεκινά έτσι..

"Στα σοβαρά, τώρα: Γιατί να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα φέτος; Γιατί, δηλαδή, να λέμε όλοι αν θα το πάρει ο Παναθηναϊκός η, ο Ολυμπιακός; Την Κυριακή δεν μπορεί η απόσταση του ΠΑΟΚ από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να είναι δύο βαθμοί; Τι είναι δύο βαθμοί, εφτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος;"

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής.
Όχι για ποιό λόγο ο Κώστας Νικολακόπoυλος θέλησε να παραθέσει τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα. Εξάλλου είναι σχετικά κοντά στην κορυφή.
Όχι για ποιό λόγο ο Κώστας Νικολακόπουλος πιστεύει τον ΠΑΟΚ για πρωταθλητή φέτος που ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος.
Όχι για ποιο λόγο μνημονεύει τον ΠΑΟΚ παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θέλοντας να δείξει ότι ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα, ενώ τα μέσα της συμπροτεύουσας κάνουν λόγο για "λήξη" του πρωταθλήματος σε πιθανή νίκη του ΠΑΟΚ.
Το ερώτημα είναι εάν ο Κώστας Νικολακόπουλος λέει τα ίδια και στο Φως των Σπορ. Την εφημερίδα που διαβάζουν μόνο Ολυμπιακοί!
Γιατί στο γκαζέτα διαβάζουν οι φίλοι του ΟΣΦΠ, αλλά διαβάζουν ακόμα περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού, αφού οι ερυθρόλευκοι οπαδοί διαβάζουν περισσότερο άλλες ιστοσελίδες όπως sportfm, contra, sport24 και sport.gr!

Όλο λόγια είσαι..;


Πολλές οι δηλώσεις από τον μέσο του Ολυμπιακού Ντουντού Σεαρένσε τελευταία στο προσωπικό του μπλoγκ, οι οποίες μεταφέρονται και στις εφημερίδες. Ο Ντουντού είχε δηλώσεις εκεί μετά τα Χριστούγεννα ότι για κάποιο λόγο, που δε μπορούσε να αποκαλύψει, θα άφηνε για λίγο την επικοινωνία με τους θαυμαστές του. Ισως αυτός ο λόγος να είχε να κάνει και με την κακή πορεία του ΟΣΦΠ τότε. Ίσως. Τώρα όμως επανήλθε! Στις δηλώσεις! Το πότε θα επανέλθει στου αγωνιστικούς χώρους δεν γνωρίζουμε ακόμα!

Μεταβλητές!

Παίζουν ρόλο οι μεταβλητές στις προβλέψεις των μέντιουμ;;;
Kαυτό ερώτημα! Στο αποτέλεσμα δηλαδή φυσικά και παίζουν όπως και σε κάθε πρόβλημα! Αλλά η πρόβλεψη του μέντιουμ δεν είναι στοίχημα! Να δούμε ποιος θα λείπει από κάθε ομάδα και σε τι φόρμα είναι οι παίχτες για να κάνουμε την πρόβλεψή μας! Ο Πητ Παπαδάκος δηλαδή άλλα προέβλεπε πριν μήνες και άλλα τώρα που μείωσε ο ΟΣΦΠ την διαφορά από την κορυφή; Aναξιόπιστος ο Πητ; Σαν τη γυναίκα στις ταινίες που λέει, "είναι λίγο θολή η γυάλα, δώσε μου κανένα κατοσταρικάκι να δω καλύτερα";