Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κάτι δεν πάει καλά


Διοίκηση άλλαξε, προπονητής άλλαξε (και ήρθε ο "ημίθεος" του Λιμανιού, Βαλβέρδε), παίκτες ήρθαν, κι όμως ο Ολυμπιακός μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής έχει τους ίδιους βαθμούς με τον κύριο ανταγωνιστή Παναθηναϊκό και βρίσκεται δεύτερος εξαιτίας της ήττας με 2-1 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.


Παρά τον πρόωρο Ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την έλλειψη του γολγοθά της Ευρώπης, καθώς και παρά την αύρα του νέου προπονητή, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καταφέρει να μετατρέψουν σε πλεονέκτημα τις συγκυρίες. Διότι εκτός από το ελαφρύ - και εύκολο τις πρώτες αγωνιστικές - πρόγραμμα, οι πειραιώτες, βρήκαν και τους δύο αντιπάλους τους στα ντέρμπι, τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ, σε άθλια κατάσταση και όμως, στα 2 ντέρμπι του Σταδίου, κατέβηκαν για να ...μην χάσουν! Και έχασαν. Και αν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ υπήρχε το χαμένο πέναλτι του Ντούντου, στο παιχνίδι με τους πράσινους εκτός από μισή ώρα καλής κυκλοφορίας δεν κατάφεραν να επιδείξουν τίποτε άλλο.


Σα να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και ένας ακόμα αρνητικός παράγοντας για τον ΟΣΦΠ. Ο μεγαλομέτοχος του, Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος έχει βαλθεί να κλέψει τη δόξα των πραγματικών πρωταγωνιστών της ομάδας και σε εβδομαδιαία βάση, μεγαλύτερος ντόρος γίνεται για τα νεύρα και τους τσακωμούς του ιδιοκτήτη, παρά για την απόδοση της ομάδας στους αγωνιστικούς χώρους.


Αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε και το γεγονός πως η διαιτησία φέτος κατά πολλούς θυμίζει μέρες "παράγκας" ή τέλος πάντων είναι ευνοϊκή για τους ερυθρόλευκους, το γεγονός πως δεν έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία αποδεικνύει πως κάτι δεν πάει καλά. Στον Πειραιά είχαν την τύχη να δουν τον βασικό τους αντίπαλο να αγωνίζεται για μεγάλο διάστημα χωρίς τους παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, αν κρίνουμε και από τα δυνατά φιλικά τεστ του Αυγούστου. Χωρίς τον Νίνη τον Λέτο και τον Γκοβού. Εξαιρείται ο Σισέ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, καθώς ο γάλλος στράικερ του Τριφυλλιού έχει βαλθεί να μας αναγκάσει να μην αναφερόμαστε σε αυτόν ως παίκτη, αλλά ως φαινόμενο, καθώς έχει πάρει μία ομάδα από το χέρι και την έχει πρώτη στη βαθμολογία με 12 γκολ σε 12 αγώνες...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Mην βγάζεις την ουρά σου απ' έξω.





Όταν νικάμε είμαστε ομαδάρα, έχουμε παιχταράδες και όταν χάνουμε οι παίχτες είναι τα "κωλόπαιδα" και οι καλοπληρωμένοι. Ποιος έχει χρήσει αρχηγό τον Ντούντου που μία παίζει και μία δεν παίζει εδώ και 2 χρόνια; Πoιοι γράφουν για τον παιχταρά Ντούντου κάθε τρεις και λίγο; Ποιος ανέβαζε και κατέβαζε Κριστιάνο Ρονάλντο τον Μιραλάς και πήγε το παιδί να κάνει λόμπα αντί να πλασάρει και να βάλει γκολ; Ποιος μετονόμασε τον Φετφατζίδη σε Μέσι και πήγε να πάθει κατάθλιψη ο άνθρωπος επειδή δεν έπαιξε καλά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ; Ποιος γραφικός έβγαινε και έλεγε, "ο Ολυμπιακός έχει ομαδάρα και δεν μασάει να 'ουμε, όπως και να μας παίζουνε...";


Ο ίδιος και οι ίδιοι που τώρα βρίζουν τους παίχτες τους ως ακριβοπληρωμένους. Πραγματικά δηλαδή πρωτοφανές αυτό το πράγμα, ο πρόεδρος της ομάδας να αφήνει ξεκρέμαστους τους παίχτες του στη δύσκολη στιγμή και να βγάζει την ουρά του απ' έξω! Και να πεις ότι έχουν έρθει και κάνουν διακοπές... Έξι γκολ ο Βέλγος, 5 ο Πάντελιτς, 4 ο Ριέρα μαζί με κάποιες ασσίστς. Όταν κάνεις το άσπρο μαύρο όμως για να κερδίζεις τις εντυπώσεις και θάβεις τα κακά κάτω από το χαλάκι της νίκης, αυτά συμβαίνουν...


Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;



Από διαφορετική οπτική γωνία αναλύουν τη φάση του γκολ της ΑΕΚ, "Goal" (1η φώτο) και "πρωταθλητής" (2η φώτο). Στις τεχνικές ικανότητες του Ντιόπ στέκεται το Goal που ντρίπλαρε καπνογόνο και Ντούντου για να σερβίρει το γκολ στον Μπλάνκο. Στο βαθμό δυσκολίας μαρκαρίσματος του καπνογόνου παράλληλα με αυτό του Ντιόπ στέκεται η κόκκινη εφημερίδα. Όπως και να το δει κανείς και για να είμαστε δίκαιοι προς όλους και προς όλα, το μόνο που ήταν "εντάξει" στη φάση ήταν το καπνογόνο. Είχε "πέσει" το καημένο στον αγωνιστικό χώρο, και μπράβο του δηλαδή, διότι ως μετά Χριστόν προφήτες κι εμείς και με τέτοια εξέλιξη της φάσης, θα μπορούσε οποιοσδήποτε παίκτης της ΑΕΚ να το πάρει από το χορτάρι του Σταδίου και να πανηγυρίσει σαν κλασικός οπαδός το νικητήριο γκολ του ντέρμπι!...

"Castle...mania"!


Κάποιοι ίσως θυμάστε το παιχνίδι που παίζαμε (είτε μικρά είτε μεγάλα παιδιά) στο gameboy, το castlevania. Μεγάλο κίνητρο να "καθαρίσουμε" το Κάστρο μας από τους εχθρούς και να το διατηρήσουμε άτρωτο. Κάτι τέτοιο πρέπει να έχουν πάθει και στον Ολυμπιακό. Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προπονητή Βαλβέρδε, που έχει στο εξώφυλλο το "ΦΩΣ". "Δεν κερδίζω εύκολα εκτός έδρας, είναι δύσκολο να κερδίσεις μακριά από το σπίτι σου", λέει ο κόουτς του ΟΣΦΠ. Και δεν είναι μόνο ο Βαλβέρδε. Είναι και τα Μέσα του Ολυμπιακού με τις συνεχείς επικλήσεις στον κόσμο και τη διατήρηση του αήττητου φέτος στο Καραϊσκάκι. Λογικό από τη μία διότι πέρσι οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών στην έδρα τους μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όχι όμως να πάθουν και ψύχωση με το "κάστρο"! 4 παιχνίδια εκτός Καραϊσκάκη, που ήταν κάποιας έως μεγάλης δυσκολίας, οι πειραιώτες δεν τα πήραν. Στο Ισραήλ, στο Καυτατζόγλειο και δύο φορές στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να κερδίζεις και δύσκολα παιχνίδια μακριά από την έδρα σου για να πάρεις στο τέλος την κούπα. Στον Ολυμπιακό φέτος πάνε στο άλλο άκρο. Οπωσδήποτε νίκες στην έδρα -σωστό αυτό- και πάμε για το "Χ" σε παιχνίδια όπως με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ εκτός. Πρέπει να προσέξουν την "Καστρο-μανία" και να ισορροπήσουν και τα αποτελέσματα διότι ο δεύτερος γύρος κρύβει πολλές επικίνδυνες εξόδους.

Εξάχρονος οργανωτής κερκίδας στους φανατικούς της Celtic! (video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο, που δείχνει έναν εξάχρονο οπαδό της Celtic να έχει ρόλο οργανωτή κερκίδας στο «Celtic Park» και να δίνει το ρυθμό στους φανατικούς της σκοτσέζικης ομάδας, με τρόπο που θα ζήλευαν πολλοί μεγαλύτεροί του. Ο μικρός οπαδός έχει το γενικό πρόσταγμα στην «Green Brigade», που αποτελεί ένα από τα πλέον δυναμικά κομμάτια των οπαδών των «Καθολικών».
Ο εξάχρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, έδειξε να απολαμβάνει το ρόλο του «αρχηγού» στην εξέδρα, όπου έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων χάρη στο φοβερό στιλ του…

Δείτε τον μικρότερο οργανωτή κερκίδας στον κόσμο και θαυμάστε τον:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/eksaxronos-organwths-kerkidas-stoys-fanatikoys-ths-celtic-video/

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους δύο Escobar (video)

Οι παράλληλοι δρόμοι του «βαρόνου» της κοκαΐνης Pablo Escobar και του δολοφονημένου διεθνούς ποδοσφαιριστή Andres Escobar, δύο ανθρώπων που σημάδεψαν την κοινωνία και τον αθλητισμό της Κολομβίας κατά τη δεκαετία του ‘90, περιγράφονται στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ των Jeff Zimbalist και Michael Zimbalist, με τίτλο «Οι δύο Escobar».
Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και πλέον κυκλοφορεί και σε DVD, οι δύο Αμερικανοί δημιουργοί εντόπισαν τα πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο άνδρες: Δεν ήταν μόνο το κοινό τους επώνυμο και το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους το 1994, αλλά και το πώς ακροβατούσαν μεταξύ δόξας και αμφισβήτησης.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο που αποκαλύπτεται, είναι η στενή σχέση του διαβόητου Pablo Escobar με το ποδόσφαιρο. Ο επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών του Medellin υπήρξε λάτρης της μπάλας και παρακολουθούσε με πάθος τους αγώνες, ακούγοντας ραδιοφωνικές μεταδόσεις ακόμα και στις στιγμές που κρυβόταν σε χαντάκια για να σώσει τη ζωή του! Οι εξομολογήσεις του στενότερου συνεργάτη του εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως Popeye, ο οποίος σήμερα είναι έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, είναι πραγματικά ανατριχιαστικές…

Δείτε το βίντεο με το trailer του ντοκιμαντέρ «Οι δύο Escobar» και τις αποκαλύψεις του δολοφόνου κατά συρροή Popeye για τον Pablo Escobar:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/to-sygklonistiko-ntokimanter-gia-toys-dyo-eskobar-video/

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ,ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ!

O Αλέξης Σπυρόπουλος ή γνωστός και ως "μιλάω στο μικρόφωνο λες και το κάνω πιπίλα" ,έγραψε ακόμη ένα ιστορικό άρθρο. Το θέμα του; Τα αίτια αποτυχίας του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Και για να τραβήξει την προσοχή του κοινού πρέπει να γράψει κάτι ανατρεπτικό ,κάτι που μόνο ο ίδιος θα έχει ανακαλύψει.

Οπότε βρήκαμε και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού και τον λόγο πρόωρου αποκλεισμού απο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποιος είναι;;

Μα φυσικά τα ...
γνωστά FOULS COMMITED!!


Και συγκεκριμένα ποια είναι η αρχή του κακού και ο Παναθηναϊκός δεν υποπέπτει σε πολλά φάουλ;;

Ο Cisse!!!!!


Προχθές δεν μάρκαρε όπως έπρεπε τους Πουγιόλ και Πικέ ,δεν τους πίεζε και δεν βοήθαγε έτσι στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Προφανώς ο -ακόμη ένας- Πάπας της ελληνικής δημοσιογραφίας (ελληνικής μαλακίας θα έπρεπε να λέγεται πλέον αλλά τέλος πάντων..) δεν σκέφτηκε ότι ο Σισέ μπορεί να μαρκάρει και χωρίς φάουλ ,μπορεί να καλύπτει και χώρους χωρίς να αρχίζει τις στραβοκλωτσιές κτλ κτλ.

Έψαχνε να γράψει ένα άρθρο και πήγε και δημοσίευσε αυτήν την μαλακία.

Αλλά τι να περιμένεις απο έναν άνθρωπο που έγραψε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ στα χρονικά της Ελληνικής Αθλητικογραφίας .

"Εδώ συνιστάται εγκλεισμός στην Παιανία ,βιντεοθεραπία απο το Euro 2004 και απαγόρευση εξόδου ,ώσπου να μάθει ο Σισέ πως έπαιζε τη θέση ο Ζήσης Βρύζας"


Και μετά απο αυτήν την επική παπαριά ,έχει το θράσος και αρθρογραφεί ακόμα και τολμάει να πιάνει στο στόμα του τον Σισέ.


Περαστικά σε όσους τον διαβάζουν..


ΥΣ: Αλήθεια ,τι μισθό έχει για να λέει αυτές τις μα...;;

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2010/11/blog-post_1270.html

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μια θέση στον Γαλάνη ρε παιδιά!




Αυτός ο Κώστας Νικολακόπουλος πρέπει να έχει σπουδάσει στατιστική ο άνθρωπος, δεν εξηγήται αλλιώς! Δεν εξηγήται αλλιώς τέτοιο κόλλημα με τα στατιστικά! Κατα λάθος πρεπει να έγινε αθλητικός δημοσιογράφος και του έχει μείνει φαίνεται "κόλλημα" και μας παραθέτει τα στατιστικά των προηγούμενων αναμετρήσεων πριν από κάθε αγώνα! Μια θέση στη στατιστική υπηρεσία του Γαλάνη δεν υπάρχει για τον άνθρωπο; Έχει βέβαια ένα τρόπο δικό του, ιδιαίτερο, και κάθε φορά χρησιμοποιεί τα αγαπημένα του στατιστικά για να μας παρουσιάσει τις δήθεν συνομοσίες διαιτησίας κατά του Ολυμπιακού και να κυνηγήσει τα καθιερωμένα φαντασματάκια του! "Τέσσερις αποβολές και ένα πέναλτι εις βάρος του" λέει σήμερα ότι έχει ο ΟΣΦΠ κατα της ΑΕΚ στα τελευταία ντέρμπι! Άρα θα σκεφτεί ο φίλαθλος που τα διαβάζει αυτά ότι τον Όλυμπιακό τον σφάζει η διαιτησία! Κάτι χέρια του Μέλμπεργκ δηλαδή είναι από άλλο όνειρο! Διαβάστε τώρα πως παρουσίασε τα στατιστικά του και την προηγούμενη εβδομάδα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός σε εκείνη την περίπτωση δεν ευνοείται από τη διαιτησία! Όχι βέβαια! Ίσα ίσα που είναι και ο αδικημένος της υπόθεσης γιατί οι παίχτες του ΠΑΟΚ κατεβαίνουν με τσεκούρια! Αυτά και άλλα πολλά από τη σχολή... "αντικειμενικής δημοσιογραφίας" του Κώστα Νικολακόπουλου!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οι φίλοι του αθλήματος!


Μεγάλοι φίλοι του ποδοσφαίρου οι Σωτηρακόπουλος και Θαναηλάκης. Κάποιος κακός άνθρωπος ή έστω κακεντρεχής και αρρωστημένα ύποπτος, θα έλεγε πως και οι δύο είναι αντι-Παναθηναϊκοί. Όχι ότι μας πέφτει λόγος τι είναι ο καθένας, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή... Στη χθεσινή μετάδοση του αγώνα Άγιαξ - Ρεάλ, ο Χρ. Σωτηρακόπουλος έβγαλε το συμπέρασμα πως η εμφάνιση της Βασίλισσας και το εμφατικό 0-4 μέσα στο Άμστερνταμ, ήταν η απάντηση της Ρεάλ στο 0-8 της Μπαρτσελόνα μέσα στην Αλμερία. Και φυσικά πως αύριο (δηλαδή σήμερα) η Μπαρτσελόνα θα δώσει τη δική της απάντηση στο 0-4 της Ρεάλ!! Κόντρα σε κάποια ομάδα, με ποια παίζει μωρέ σήμερα η Μπάρτσα; Κάτσε να δεις. Α! Ναι! Με ελληνική ομάδα, τον ΠΑΟ... Σα να μην έφτανε το άγχος των φίλων του Τριφυλλιού για το αποψινό πανδύσκολο παιχνίδι, ήρθε και η ατάκα (δις) του Θαναηλάκη στην εκπομπή για το Τσάμπιονς Λιγκ "περιμένω αύριο να απολαύσω τον Μέσι". Πρέπει τουλάχιστον να τους αναγνωρίσουμε οτι είναι μεγάλοι φίλοι του αθλήματος και οι δύο. Τώρα όποιος πει τίποτα για ανθέλληνες και τα λοιπά, απλά ντροπή του.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Βολεϊμπολίστας κερδίζει πόντο με τακουνάκι (video)

Έναν απίστευτο πόντο κέρδισε ο Ιταλός βολεϊμπολίστας Cristian Savani στην αναμέτρηση της Lube Macerata με την Trentino για το ιταλικό πρωτάθλημα. Μετά από το μπλοκ των αντιπάλων, η μπάλα επέστρεψε στο γήπεδο της Macerata, όπου ο Savani αναγκάστηκε να παραστήσει τον ποδοσφαιριστή και να κάνει ένα περίτεχνο τακουνάκι, προσπαθώντας να σώσει έναν φαινομενικά χαμένο πόντο. Τελικά, όμως, κατάφερε να στείλει την μπάλα μέσα στο αντίπαλο τερέν, έστω και οριακά, την ώρα που οι παίκτες της Trentino περίμεναν να καταλήξει άουτ…

Δείτε το εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό «κόλπο» του Ιταλού βολεϊμπολίστα:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/voleibolistas-kerdizei-ponto-me-takoynaki-video/

«Ραδιο-φονικό» χτύπημα στο κεφάλι του Luiz Felipe Scolari! (video)

Ακόμα και στην σημερινή εποχή των iPod και των MP4, ένα ραδιοφωνάκι με μπαταρίες έχει πάντοτε τη δική του χρησιμότητα. Αυτό το διαπίστωσε με πόνο ο Luiz Felipe Scolari, που δέχθηκε κατακέφαλα ένα ραδιόφωνο μετά την εκτός έδρας νίκη της Palmeiras επί της Goias, στον πρώτο ημιτελικό του Copa Sudamericana.
Ο σημερινός προπονητής της Palmeiras, ο οποίος είχε οδηγήσει την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2002, έκανε σύντομες δηλώσεις στην τηλεοπτική κάμερα, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης που βρήκε την ομάδα του νικήτρια με 0-1. Ωστόσο, οι οπαδοί των γηπεδούχων ήταν εξοργισμένοι για ένα γκολ που ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις και σημάδεψαν το κεφάλι του «Felipaο» ενώ εκείνος μιλούσε ζωντανά στην τηλεόραση!
Το χτύπημα που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος τεχνικός ήταν τόσο δυνατό, που το κεφάλι του «άνοιξε» αμέσως, έστω κι αν η πληγή ήταν επιφανειακή. Πάνω στα νεύρα του, μάλιστα, ο Scolari αντέδρασε με άσχημο τρόπο, αφού στράφηκε προς την πλευρά των οπαδών και τους έκανε χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου…

Δείτε το βίντεο με τη ρίψη ραδιοφώνου στο κεφάλι του Luiz Felipe Scolari και την οργισμένη αντίδραση του Βραζιλιάνου προπονητή:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/radio-foniko-xtyphma-sto-kefali-toy-luiz-felipe-scolari-video/

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

O γραφικός της ημέρας!


Όσες φορές και να το διαβάσουμε πραγματικά είναι λίγες! Το γραφικό πλέον "άντε γεια" δε χορταίνεται από τα κόκκινα μμε! Το μήνυμα λοιπόν της διοίκησης στον προπονητή και τους παίχτες ενόψει της καθοριστικής συνέχειας μεταφέρει στο φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού ο "πρωταθλητής"! Τρεις νίκες και... άντε γειά! Ποιος είναι διοίκηση του ΟΣΦΠ, ο Τσουκαλάς; Αν και μεταξύ μας οι δηλώσεις κατα καιρούς του Β. Μαρινάκη θυμίζουν λίγο...

"Σκοκιάδα"...





Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι ΑΕΚ - ΟΣΦΠ άρχισαν τα ...κιτρινομαυροευρυθρόλευκα σενάρια για τον Αργεντινό άσσο του Δικέφαλου Ιγνάσιο Σκόκο. Μάλιστα φέτος, ακόμα περισσότερη τροφή για πρωτοσέλιδα έχει δώσει και η άφιξη των μάνατζερ του παίκτη οι οποίοι κλήθηκαν ευσπεσμένα από τους ανθρώπους της Ένωσης, με την πρόθεση το θέμα να τελειώσει πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό. Μόνο ερωτηματικά αποτελεί το ξέσπασμα του θέματος κάθε χρόνο λίγο πριν τους αγώνες της ΑΕΚ με τους Πειραιώτες. Πάντως πέρσι της πήγε αρκετά της ΑΕΚ η "Σκοκιάδα" καθώς ο Νάτσο Σκόκο με 2 γκολ έχρισε την Ένωση θριαμβεύτρια του ματς στο Καραϊσκάκης.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Εντυπωσιακή διαφήμιση για τη νέα φανέλα της εθνικής Ισπανίας (video)



Link: http://www.sportena.com/2010/11/entypwsiakh-diafhmish-gia-th-nea-fanela-ths-ethnikhs-ispanias-video/

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο μεγαλύτερος «χασογκόλης» όλων των εποχών! (video)

Τον λένε Khalfan Fahad, είναι από το Κατάρ και κατάφερε στα 18 του χρόνια να γίνει γνωστός σ’ ολόκληρη τη γη, αλλά για εντελώς λάθους λόγους. Ο νεαρός επιθετικός κατόρθωσε να χάσει το ευκολότερο γκολ που θα μπορούσε να του παρουσιαστεί, με τρόπο απίστευτο!
Το περιστατικό συνέβη στο παιχνίδι του Κατάρ με το Ουζμπεκιστάν, στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται στην Κίνα, γύρω στο 20ό λεπτό. Ο 18χρονος φορ εκμεταλλεύθηκε ένα τραγικό λάθος του Ουζμπέκου τερματοφύλακα Timur Juraev και βρέθηκε ολομόναχος μπροστά στην άδεια εστία, απέχοντας ελάχιστα από τη γραμμή του γκολ, αλλά «κατάφερε» να σημαδέψει το δοκάρι αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Η ανεπανάληπτη ευκαιρία χάθηκε οριστικά όταν ο επερχόμενος συμπαίκτης του αστόχησε, με σαφώς δυσκολότερες συνθήκες. Το χειρότερο όλων ήταν ότι η ομάδα του Κατάρ, νικήτρια των προηγούμενων Ασιατικών Αγώνων, ηττήθηκε τελικά με 1-0 και αποκλείστηκε από το θεσμό.

Απολαύστε το βίντεο με τον 18χρονο «χασογκόλη» από το Κατάρ:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/o-megalyteros-xasogolhs-olwn-twn-epoxwn-video/

H κοτσάνα της ημέρας!


Πως συμβαίνει όλο τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα να είναι αυτά που πετούν τα μαργαριτάρια και να μην ενοχλείται κανείς από τις εφημερίδες τους, δεν το καταλαβαίνουμε! Ο Παντελής Διαμαντόπουλος χτυπάει ξανά λοιπόν! Παραβλέπουμε την ανάλυση για το πως δεν χάνεται οφσάιντ από κόρνερ... Δεν γίνεται να είναι τόσο άσχετος! Κάπως αλλιώς θα ήθελε να το γράψει! Πάμε σε αυτό που λέει ότι η ακύρωση του γκολ του Τοροσίδη ήταν "εσκεμμένη"! Και δικαιολόγει την κοτσάνα του λέγοντας ότι ήταν εσκεμμένη γιατί ένας επόπτης δεν γίνεται να κάνει λάθος σε στημένη φάση! Ε ναι! Υπόδειξη οφσάιντ σε εκτέλεση φάουλ έχουμε να δούμε χρόνια εξάλλου! Αφού στα φάουλ πριν την εκτέλεση οι παίχτες δεν κινούνται διαρκώς για να προσπαθήσουν οι μεν επιθετικοί να νικήσουν το τεχνικό οφσάιντ και οι αμυντικοί να το επιτύχουν! Όχι! Ακίνητοι κάθονται! Όποιος προλάβει να πάρει θέση πήρε! Και μετά όταν σφυράει ο διαιτητής για την εκτέλεση σε όποιον πάει η μπάλα πήγε! Έτσι και ο επόπτης δεν κάνει ποτέ λάθος στο οφσάιντ! Ποτέ! 'Ετσι Παντελή Διαμαντόπουλε;

Πριν κάποιες αγωνιστικές όπου Αβραάμ και Μέλμπεργκ συγκρούστηκαν, ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ και ο διαιτητής σφυριξέ επιθετικό φάουλ, τι σκοπιμότητα υπήρχε; Αν γινόταν δηλαδή να μας απαντήσεις μπας και καταλάβουμε καλύτερα το σκεπτικό σου!

Σάββατο κι απόβραδο και ασετυλίνη...


Κι άλλο νυχτοπερπάτημα για τον Γάλλο επιθετικό του ΠΑΟ, Σίντνεϊ Γκοβού. Οργή και από την εφημερίδα "η Πράσινη" για το γεγονός πως το "παράπτωμα" έλαβε χώρα Σάββατο βράδυ. Ε, το Σάββατο βγαίνει ο κόσμος, πότε να βγει, την Τετάρτη; Τέλος πάντων πέρα από την πλάκα -που βασικά δεν είναι και τόσο πλάκα για τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του- ο Γκοβού δείχνει ένα πρόσωπο εντελώς αντιεπαγγελματικό και μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς την ομάδα του αλλά και τους οπαδούς της. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και στο ματς του Καμπ Νου άφησε πολλές υποσχέσεις για "όργια" με τον Σισέ. Η συνέχεια όμως δεν είναι ανάλογη. Κάτι οι τραυματισμοί, κάτι το προσωπικό δράμα του Γάλλου με την απώλεια του πατέρα του, αλλά κυρίως κάτι ο περίεργος χαρακτήρας του Γκοβού, έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, κυρίως στον ίδιο.


Η έλευση του Γκοβού το καλοκαίρι ως αντικαταστάτη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, φάνταζε ως μία πάρα πολύ καλή λύση, μία μεταγραφή που ανέβαζε κι άλλο ένα επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Όμως μέχρι στιγμής ο Γάλλος με τη συμπεριφορά του αλλά και την αγωνιστική του παρουσία δεν έχει δικαιολογήσει τις προσδοκίες.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Γιάτσεκ Γκμοχ!


Υπηρεσιακός προπονητής στον Παναθηναϊκό ο Πολωνός, Γιάτσεκ Γκμοχ. Μετά τη φιλική λύση συνεργασίας με τον Νίκο Νιόπλια, ο κ. Γμκοχ, ένας άνθρωπος με μεγάλη Παναθηναϊκή ιστορία και επιτυχίες στον πάγκο του Τριφυλλιού, αναλαμβάνει να κάνει την ομάδα του Παναθηναϊκού να παίξει λίγο ποδόσφαιρο... Ο ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο των πρασίνων, Γκμοχ, έχει συνδέσει την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, με την παρουσία μεγάλων αστέρων στο χορτάρι. Όπως οι Δημήτρης Σαραβάκος, Γιάννης Κυράστας, Βέλιμιρ Ζάετς, Χουάν Ραμόν Ρότσα κ.ά. Άρα μάλλον δε θα είναι δύσκολο να προπονήσει και πάλι μία ομάδα με αρκετά αστέρα και ποιοτικό ρόστερ και να τους βοηθήσει να βγάλουν στο γήπεδο τα προσόντα τους. Βοηθός του ο Κριστόφ Βαζέχα.

Η κοτσάνα της ημέρας!


Ποιος; Mα φυσικά ο "γαύρος"! Τι άλλο θα διαβάσουμε δηλαδή όπως παραδόξως σωστά λένε τα μεγάλα γράμματα! Δύο νίκες λοιπόν έχει ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα επί του Ολυμπιακού! Μία στο ΟΑΚΑ με 2-1 πριν από 2 αγωνιστικές και μία στην ουδέτερη έδρα του Κλεάνθης Βικελίδης όπου λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων των οπαδών το ματς παρακολούθησαν οι φίλοι του Αρή έτσι για να μην είναι και άδειο το γήπεδο και ο ΠΑΟ κέρδισε τον τυπικά γηπεδούχο ΟΣΦΠ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σισέ!
Υπάρχουν και άλλοι στον κόσμο αυτόν εκτός από εσας ξερετέ! Γίνονται κι άλλα εγκλήματα κατα της Ελλάδος εκτος από το ακυρωθέν γκολ του Τοροσίδη! Η ακύρωση επίσης κανονικού γκολ του Σισέ στέρησε από τους πράσινους 2 βαθμούς, ο Κάκος στην Τούμπα ήταν το λιγότερο μεθυσμένος και άλλα πολλά σε προηγούμενες αγωνιστικές! Δεν είστε το κέντρο του κόσμου!

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Mε τη δικαολογία πάντα έτοιμη!


Ο χθεσινός αγώνας του Εργοτέλη με τον ΟΣΦΠ διεκόπη με αίτημα του Συνδέσμου στο ημίχρονο και θα συνεχιστεί μετα από δέκα μέρες! Στην αντίπερα όχθη λοιπόν αναρωτιούνται χαρακτηριστικά! "Τι θα γίνει; Όποτε βρέχει, ο Ολυμπιακός δεν θα παίζει;" Kαι βρίσκουν πάτημα φυσικά για να το λένε, αφού βλέπουμε σε όλες τις εφημερίδες σήμερα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Δηλαδή το γεγονός ότι ο αγώνας διεκόπη στην ανάπαυλα, ενώ παιζόταν κανονικά στο πρώτο ημίχρονο παρά το βαρύ τερέν και την ώρα μάλιστα που η βροχή είχε σταματήσει. "Δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει", λένε. Για ποιό λόγο ακριβώς; Ήταν ακατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος; E τότε καλά έκανε και το διέκοψε ο διαιτητής στο ημίχρονο με αυτή τη λογική..., τη λογική του παραλόγου... που υποστηρίζει παράλληλα ότι κακώς το διέκοψε ο Γιάχος! Πες το όπως θες, πες το όπως σε βολέυει, αφού ότι σε βολέυει λες, πες το όπως θες, που λέει και ο καλλιτέχνης!



Αισθητές οι αποδοκιμασίες στη οριστική απόφαση του διαιτητή για διακοπή από τους φιλάθλους που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Κανείς δε τους σεβάστηκε...

Kαι συνεχίζει, συνεχίζει, ...


Duracel στις κοτσάνες έχει η εφημερίδα "γαύρος" τελικά! Με τον μάστερ της συνομοσιολογίας και του κυνηγιού φαντασμάτων Κώστα Νικολακόπουλο, χωρίς αποδείξεις φυσικά, αλλά με ισχυρισμούς 5ης Δημοτικού, σήμερα για άλλη μια φορά και σε συνέχεια του χθεσινού μαργαριταριού, δίνει ρέστα! Πραγματικά δηλαδή αν ο κόσμος πηγαίνει σχολείο για να μορφωθεί και να ακονίσει το μυαλό του, με τις αθλητικές εφημερίδες τύπου "γαύρου" γυρίζει κάθε μέρα προς τα πίσω! "Ούτε το παράρτημα δεν μπορεί να κερδίζει ο ΠΑΟ" λέει με λίγα λόγια σήμερα για τον χθεσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με της ΑΕΛ. Για να αναρωτηθεί με τη σειρά του ο Μάρκος Σεφερλής! "Και αφού είναι παράρτημα, πως δε νίκησε;;;" Aχαχούχα!!!....." Ας γράφατε καλύτερα για την τελευταία ποντιακή ομάδα που δεν μπόρεσε να κερδίσει το παράρτημα να γελάσουμε και λίγο με τη βλακεία σας!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πες τα Αντιπρόεδρε!


Πόλυ "σεντράρισμα" έχει δεχθεί τις τελευταίες μέρες ο Ά Αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, Βαγγέλης Μαρινάκης, για αυτά που τον παρουσίασαν κάποιες εφημερίδες να λέει στη συνεδρίαση της Σούπερλίγκ. Ο Παναθηναικός ζήτησε με ανακοινώσεις και εξώδικο τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της συνεδρίασης, ο αθλητικός εισαγγελέας κάλεσε τον Μαρινάκη και ο Αβραμίδης κάλεσε τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού να πάει στον εισαγγελέα με στοιχεία αν έχει αποδείξεις πως ο ΠΑΟ κέρδισε πέρυσι ένα βρώμικο πρωτάθλημα! Την τελευταία φορά βέβαια που ζητήθηκε από κάποιον να παραδεχθεί αν είπε αυτά που του καταλόγιζαν οι εφημερίδες αυτός ο κύριος δήλωσε πλήρη αγνοια!(βλ. "σκοτώστε τους"). Έτσι και εδώ, η πρώτη "γυριστή" ήρθε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη με βάση αυτά που έγραφε χθες η εφημερίδα Goal. Ή μήπως ήταν "γυριστή" της Goal; Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του προέδρου της Σούπερλίγκ! Να πέσουν επιτέλους αυτές οι μάσκες και να τελειώνουμε με τις παράγκες που τόσα χρόνια τώρα κατατρώνε τα σπλάχνα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

H κοτσάνα της ημέρας!

Όταν η Puma του Γιώργου Γλου προμηθεύει με αθλητικό υλικό τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος και ο κ. Γλου με τη σειρά του στηρίζει οικονομικά και διοικητικά τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τότε για τι μιλάμε; Αυτό με την ίδια λογική της εφημερίδας "γαύρος" πόσο αξιόπιστο είναι;

Μια ματιά στην Ευρώπη


Με αρκετές εκπλήξεις έχει ξεκινήσει η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν σε ότι αφορά την κορυφή του κάθε πρωταθλήματος. Ας ρίξουμε μία ματιά στα σημαντικότερα:

Σαμπιονά: Η Μπρεστ είναι η μεγάλη έκπληξη του Γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φίλιππου Δάρλα βρίσκεται στην πρώτη θέση ενός πρωταθλήματος, που η λέξη "ήττα" είναι πραγματικά μέσα στο πρόγραμμα. Με 3 ήττες και 3 ισοπαλίες, με έξι δηλαδή ανεπιτυχή αποτελέσματα σε 12 αγώνες η Σταντ Μπρεστ έχει αφήσει δεύτερη την Ρεν (!), τρίτη την Παρί και τέταρτη την περσινή πρωταθλήτρια Μαρσέιγ.

Πρέμιερ Λιγκ: Στην Αγγλία μετά από επίσης 12 αγωνιστικές οι μπλε του Λονδίνου βρίσκονται στην πρώτη θέση. Ξεκινώντας με τις γνωστές "εξάρες" (σε Γουέστ Μπρομ, Γουίγκαν), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, μπορεί να έχει στερηθεί για αρκετό καιρό τις υπηρεσίες των Τέρι και Λάμπαρντ, αλλά εξακολουθεί να οδηγεί το πρωτάθλημα. 4 βαθμούς πίσω της, η Γιουνάιτεντ, τρίτη η Άρσεναλ, τέταρτη η Σίτι και πέμπτη η Νιούκαστλ. Η Λίβερπουλ ισοβαθμεί με άλλες 5 ομάδες στην 6 θέση.

Καμπιονάτο: H Μίλαν εκμεταλλεύτηκε τις δύο συνεχόμενες ήττες της Λάτσιο από Ρόμα και Τσεζένα και πέρασε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Η ήττα στο Σαν Σίρο από τη Γιουβέντους αποτελεί παρελθόν και έτσι η ομάδα του Αλέγκρι φιγουράρει στην πρώτη θέση της Σέριε Α, με τις Λάτσιο, Νάπολι, Ίντερ, Γιουβέντους και Ρόμα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.


Μπουντεσλίγκα: H Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ήδη 7 βαθμούς (!) μπροστά από τη δεύτερη Μάιντς! H Λεβερκούζεν η Άιντραχτ και η Χόφενχάιμ συμπληρώνουν την πεντάδα. Ομάδες όπως η Βέρντερ η Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε βρίσκονται κάτω από την 9η θέση του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.


Ισπανία: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πάνε χεράκι-χεράκι με την Βασίλισσα να βρίσκεται με έναν βαθμό μπροστά. Λίγο πιο "σωστά" τα πράγματα στην "Λα Λίγκα" καθώς την πεντάδα συμπληρώνουν οι Βιγιαρεάλ, Εσπανιόλ, Σεβίλη και Βαλένθια. Λίγο πιο κάτω η Ατλέτικο του "άσφαιρου" φέτος αλλά και ξεζουμισμένου, Ντιέγκο Φορλάν. Πάντως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, αφού σε δύο αγωνιστικές αντιμετωπίζει την Μπάρτσα στο μεγάλο Ευρωπαϊκό ντέρμπι και στη συνέχεια τις Βαλένθια και Σεβίλη.

«Ποιος στον π…ο είναι ο Mourinho», είπε ο προπονητής της Sporting Gijon! (video)

«Κανάγια» και «χαμένο εγωκεντρικό» αποκάλεσε τον Jose Mourinho ο προπονητής της Sporting Gijon, Manolo Preciado, ο οποίος έκανε απίστευτη λεκτική επίθεση στον Πορτογάλο τεχνικό δύο ημέρες πριν από την κυριακάτικη αναμέτρηση της Gijon με τη Real Madrid!
Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του παιχνιδιού, ο Preciado είπε όσα είχε κρατημένα για τον Mourinho εδώ και ενάμιση μήνα, από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε, μετά τον αγώνα Barcelona – Sporting Gijon, στον οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες, ο προπονητής των Μαδριλένων είχε υποστηρίξει ότι «…η Gijon χάρισε τη νίκη στους αντιπάλους. Μια ομάδα της Primera Division δεν μπορεί να χαρίζει κανένα παιχνίδι, πρέπει να τα παίζει όλα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Στην Αγγλία, μια τέτοια ενέργεια τιμωρείται. Μακάρι να κάνουν rotation και όταν παίξουν μ’ εμάς, βάζοντας τους αναπληρωματικούς». Μάλιστα, τις δηλώσεις αυτές επανέλαβε σε ραδιοφωνική εκπομπή χθες το βράδυ, δείχνοντας αμετανόητος.
Η απάντηση του Manolo Preciado ήταν ισοπεδωτική. «Είπε ότι χαρίσαμε ένα παιχνίδι. Ποιος στον π…ο είναι αυτός, που θα σκεφτεί έστω ένα τέτοιο πράγμα; Από πού κι ως πού; Από πού ξεφύτρωσε αυτός ο τύπος; Είναι ένας κανάγιας και ένας πολύ κακός συνάδελφος. Αφού κανείς στη Ρεάλ δεν λέει σ’ αυτό τον κύριο τι θα πει σεβασμός, θα του το πω εγώ από εδώ!», είπε εξοργισμένος ο έμπειρος Ισπανός προπονητής, που είχε κι άλλα να πει: «Όταν φτύνεις προς τα πάνω, τελικά αυτό επιστρέφει σ’ εσένα. Εκεί θέλω να τον δω… Πήγε στο Μιλάνο τις προάλλες δείχνοντας τα τρία δάχτυλά του στους οπαδούς. Είτε είναι ένας χαμένος εγωκεντρικός, είτε εγώ δεν καταλαβαίνω…».
Οι δύο προπονητές πιθανότατα δεν θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, λόγω της αποβολής του Jose Mourinho στο ματς Κυπέλλου Ισπανίας με τη Murcia, που είχε ως συνέπεια να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Έτσι, ο Πορτογάλος αναμένεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Κυριακής από την εξέδρα των επισήμων. Ο Manolo Preciado, πάντως, είχε μια διαφορετική ιδέα μέσα στο ξέσπασμά του: «Εγώ δε θα τον έβαζα στη θύρα των επισήμων, αλλά στο πέταλο των φανατικών της Gijon! Δεν εξαρτάται από μένα όμως…».

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη λεκτική επίθεση σε βάρος του Jose Mourinho:

Ο Jose Mourinho βρίζει το διαιτητή και πάει στην εξέδρα! (video)

Η φράση «άει στα σκ…ά» που είπε ο Jose Mourinho στο διαιτητή του επαναληπτικού αγώνα Real Madrid – Murcia για τους "32" του Κυπέλλου Ισπανίας, μετέτρεψε το παιχνίδι σε πρωτόγνωρη εμπειρία για τον Πορτογάλο προπονητή -αλλά και για πολλούς θεατές που βρέθηκαν στο «Santiago Bernabeu».
Περίπου πέντε λεπτά πριν από την ανάπαυλα, ενώ το σκορ ήταν στο «εύθραυστο» 1-0, η αδιάκοπη γκρίνια του Mou προς το διαιτητή Paradas Romero είχε ως κατάληξη την αποβολή του για εξύβριση. Ο τεχνικός των Μαδριλένων παρακολούθησε την υπόλοιπη αναμέτρηση από την εξέδρα, αλλάζοντας θέση στο ημίχρονο και αποτελώντας το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φιλάθλους που είδαν να κάθεται δίπλα τους ο Special One!
Εκείνος που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο απ’ όλους όμως, ήταν ο βοηθός του Mourinho, Aitor Karanka, ο οποίος έγινε… παιδί για τα θελήματα, αφήνοντας συχνά τον πάγκο για να πλησιάσει στην εξέδρα και να πάρει οδηγίες από τον απαιτητικό Πορτογάλο!

Δείτε το βίντεο με την αποβολή του Jose Mourinho, τους διαλόγους του με το διαιτητή και τις απίστευτες σκηνές που έζησε στην εξέδρα του γηπέδου:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/o-jose-mourinho-brizei-to-diaithth-apovalletai-kai-kooutsarei-apo-thn-exedra-video/

Ο Gerard Pique «επιτέθηκε» με σπόρια σε θεατή (video)

Τον… κάφρο που κρύβει μέσα του έβγαλε στην επιφάνεια ο Gerard Pique, στον επαναληπτικό αγώνα της Barcelona με την αδύναμη Ceuta για το Κύπελλο Ισπανίας. Την ώρα που οι αναπληρωματικοί παίκτες των Blaugrana επικρατούσαν εύκολα με 5-1, ο διεθνής Ισπανός αμυντικός βαριόταν αφόρητα στις εξέδρες του Camp Nou και έτρωγε σπόρια, αλλά δεν άργησε να βρει κάτι πιο διασκεδαστικό για να περάσει την ώρα του: Άρχισε να σημαδεύει με τα σπόρια έναν άλλο θεατή, που καθόταν στην παρακάτω σειρά, ενώ στο τέλος του πέταξε και το σακουλάκι! Για τις ενέργειές του, μάλιστα, προσπάθησε να «ενοχοποιήσει» τον Carles Puyol, ο οποίος καθόταν δίπλα του και μάταια προσπαθούσε να τον συγκρατήσει.
Μετά τη διαρροή του σχετικού βίντεο, πάντως, ο Pique έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και έγραψε στο Twitter ότι το «θύμα» της επίθεσης με τα σπόρια δεν ήταν κάποιος άγνωστος, αλλά ο φυσιοθεραπευτής της Barcelona και φίλος του, ονόματι Brau.

Δείτε το βίντεο με τη ρίψη σποριών από τον Gerard Pique:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/o-gerard-pique-epitethike-me-sporia-se-theati-video/

Η συνέντευξη του Djibril Cisse στην UEFA (υποτιτλισμένο video)

Αποκαλυπτική συνέντευξη στην ιστοσελίδα της UEFA παραχώρησε ο Djibril Cisse, μιλώντας για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται για τον ελληνικό σύλλογο.

Δείτε το υποτιτλισμένο βίντεο της συνέντευξης, το οποίο ετοίμασε το Sportena:

Ο απόλυτος τερματοφύλακας – καρτούν! (photos)

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλοί τερματοφύλακες που έχουν παραστήσει τον «κλόουν», με πολλούς και διάφορους τρόπους, αλλά κανείς δεν φτάνει το μεγαλείο του Pablo Aurrecochea. Ο εκκεντρικός Ουρουγουανός γκολκίπερ, που αγωνίζεται στην Guarani της Παραγουάης, έχει «βίτσιο» με τα καρτούν, αφού σε κάθε αγώνα φοράει διαφορετική εμφάνιση, αφιερωμένη σ’ έναν ήρωα κόμικ κάθε φορά.
«Μου αρέσει να ανανεώνω την εμφάνισή μου σε κάθε ευκαιρία. Ο κόσμος των κόμικ μου δίνει πάρα πολλές εναλλακτικές επιλογές. Είναι κάτι που μου αρέσει, προκαλεί το ενδιαφέρον και αρέσει στον κόσμο», έχει δηλώσει ο «Vasco», όπως είναι το προσωνύμιό του.
Τις πρωτότυπες στολές ράβει η σύζυγός του, Noelia Viera, η οποία είχε και την ιδέα να τολμήσει κάτι τέτοιο ο 29χρονος τερματοφύλακας. «Αν δεν υπήρχε η γυναίκα μου για να με παρακινήσει, εγώ δεν θα το είχα δοκιμάσει ποτέ. Κάθε εβδομάδα συζητάμε ποιος θα είναι ο επόμενος ήρωας που θα βάλω στη φανέλα μου», έχει εξηγήσει ο Ουρουγουανός γκολκίπερ, που κατά καιρούς έχει ντυθεί Batman, Superman, Homer Simpson, Garfield, Popeye, Roadrunner, Tom & Jerry, Krusty, Spiderman, Hulk και Mickey Mouse.
Ο Mickey ήταν και το μοναδικό καρτούν που του δημιούργησε… προβλήματα, λόγω κακής επιλογής χρωμάτων. Στο παιχνίδι με την Cerro Porteno για το πρωτάθλημα Παραγουάης επρόκειτο να φορέσει άσπρη στολή με μαύρες βούλες, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να αλλάξει απόφαση για να μην έχει μπελάδες με τους οπαδούς της Cerro, οι οποίοι μισούν οτιδήποτε ασπρόμαυρο επειδή τους θυμίζει τη μεγάλη αντίπαλό τους, Olimpia Asuncion.
Τον ήρωα του Disney τον «τίμησε» πάντως λίγες εβδομάδες αργότερα, έχοντας όμως τη φιγούρα του σε φανέλα μωβ και κίτρινης απόχρωσης…

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκκεντρικές και αστείες εμφανίσεις του Pablo Aurrecochea, στο http://www.sportena.com/2010/11/o-apolytos-termatofylakas-kartoun-photos/

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο Steven Gerrard σχεδίασε τα νέα παπούτσια του (video)

Πραγματικά μοναδικά είναι τα καινούργια παπούτσια του Steven Gerrard, αφού ο ηγέτης της Liverpool είχε τη δυνατότητα να τα σχεδιάσει μόνος του, βάζοντας το δικό του γούστο, με τη βοήθεια της «Adidas».
Ο διεθνής Άγγλος μέσος έδωσε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή την «παραγγελία», εγκαινιάζοντας τη νέα αυτή δυνατότητα που δίνει στον καθένα -επαγγελματία ποδοσφαιριστή ή απλό φίλαθλο- η συγκεκριμένη αθλητική εταιρεία. «Διάλεξα να έχουν τα παπούτσια χρυσή φτέρνα, επειδή νιώθω ότι το χρυσό είναι το χρώμα του νικητή. Έβαλα κόκκινες λεπτομέρειες για να κρατήσω ένα δέσιμο με τη φανέλα της Liverpool, έραψα επίσης το όνομά μου και το αγαπημένο μου νούμερο 8, ενώ στη φτέρνα έβαλα το έμβλημα του συλλόγου», τόνισε ο Gerrard στο βίντεο της σχετικής διαφήμισης, όπου παρουσιάζεται βήμα – βήμα η διαδικασία της δημιουργίας των παπουτσιών του…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς έφτιαξε τα καινούργια του «παπούτσια a la carte» ο Steven Gerrard:

Link: http://www.sportena.com/2010/11/o-steven-gerrard-sxediase-ta-nea-papoytsia-toy-video/

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Φωτιές άναψε η πάσα του Cristiano Ronaldo με την πλάτη (video)

Ακόμα βρίζουν τον Cristiano Ronaldo οι παίκτες της Atletico Madrid, εξαιτίας μιας εντυπωσιακής αλλά και προκλητικής ενέργειάς του στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι της Μαδρίτης. Ενώ το σκορ ήταν 2-0 και η νίκη της Real Madrid έμοιαζε βέβαιη, ο Πορτογάλος σταρ έδωσε μια πάσα με την… πλάτη στον Xabi Alonso, κίνηση που ερμηνεύθηκε από τους αντίπαλους παίκτες ως πρόκληση και «φιγούρα» εκ του ασφαλούς.

«Αυτά δεν τα κάνεις στο 0-0, ε; Άμα σου χώσω καμιά…!», του είπε εκνευρισμένος ο Raul Garcia αμέσως μετά την επίμαχη φάση, αλλά ο Cristiano Ronaldo απάντησε ακόμα πιο άσχημα, λέγοντας στον παίκτη των Rojiblancos «άντε γαμ…»!

Η κόντρα συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του παιχνιδιού, αφού ο Alvaro Dominguez της Atletico Madrid χαρακτήρισε την ενέργεια του Πορτογάλου ως «βλακεία» και «πρόκληση», ενώ αντίθετα ο Sergio Ramos των Merengues υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του τονίζοντας ότι «την ίδια ενέργεια είχε κάνει πριν από καιρό και ο Ibrahimovic και δεν είχε γίνει τίποτε. Ήταν μια ποιοτική ενέργεια».

Τη δική του εξήγηση έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ίδιος ο Cristiano Ronaldo, που ανέβασε στο Twitter του φωτογραφίες από την συγκεκριμένη περίτεχνη ενέργεια, μαζί με το σχόλιο: «Πάσα με την πλάτη. Μερικές φορές πρέπει να είσαι δημιουργικός». Αμετανόητος…

Δείτε σε βίντεο την προκλητική πάσα του Cristiano Ronaldo, τη λογομαχία του με τους αντιπάλους και τις δηλώσεις των δύο πλευρών μετά τη λήξη του ντέρμπι:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/fwties-anapse-h-pasa-toy-cristiano-ronaldo-me-thn-plath-video/

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστούμε!

Πριν το ντέρμπι είχαμε μια μικρή απορία από την εφημερίδα "γαύρος"...


http://xortari.blogspot.com/2010/10/blog-post_7288.html

Έστω και καθυστερημένα μας την έλυσαν!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μην πεις κάτι καλό...


...εκεί να βαλθούν να στο γυρίσουν μπούμερανγκ. Πάνω που λέγαμε για την στροφή των αναγνωστών στο "ΦΩΣ" αλλά και την σοβαρότητα που βγάζει η εφημερίδα σε σχέση με τις άλλες δύο ερυθρόλευκες, νάτο το παραλήρημα και η κοτσάνα μαζί. Μεγάλη ανάλυση του Γαβαθιώτη για τα αποτελέσματα του Συνδρομητικού σχετικά με το γκολ της αγωνιστικής. Ανάλυση των μηχανισμών της ψηφοφορίας, των προτάσεων για τα γκολ, των συσπειρωμένων "αντι-ολυμπιακών" δυνάμεων και άλλα τέτοια "Λιακοπουλικά"... Μόνο για την ανάμειξη του ΔΝΤ και για τα σπρεντς δεν διαβάσαμε. Και κάτι ακόμα, το γκολ "ίσως οφσάιντ" του Κοντρέρας ήταν μέσα στα υποψήφια; Διότι τη τριάδα για το γκολ της αγωνιστικής είμαστε σχεδόν σίγουροι πως συμπλήρωνε ο Λεοζίνιο και ο Λαζαρίδης εκτός από τον Μιραλάς...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτο σόου από 8χρονο στον αγώνα της Newcastle! (video)

Στόφα μεγάλου σταρ της μπάλας έδειξε ότι διαθέτει ο 8χρονος οπαδός – μασκότ της Newcastle, Jack McBride, ο οποίος έδωσε το δικό του σόου στο περιθώριο της αναμέτρησης με τη Sunderland για την Premier League.
Η Newcastle θριάμβευσε με 5-1, ωστόσο το πρόσωπο του αγώνα δεν ήταν ο Kevin Nolan που πέτυχε χατ τρικ, αλλά ο μικρός Jack, χάρη στα καμώματά του: Μοίρασε φιλιά στους θεατές με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε σε πέναλτι που εκτέλεσε στο ημίχρονο, επιδόθηκε σε μια σειρά από θεαματικούς πανηγυρισμούς και στο φινάλε σχημάτισε με τα δάχτυλά του μια καρδιά, την οποία αφιέρωσε στους οπαδούς του Toon Army. Φανταστείτε τι θα έκανε αν έβαζε και κανονικό γκολ…

Απολαύστε το βίντεο με τα καμώματα του 8χρονου Jack:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/apisteyto-sooy-apo-8xrono-ston-agwna-ths-newcastle-video/

Το παρασκήνιο του καυγά μεταξύ Guardiola και Solbakken (video)

Η συμπεριφορά του τερματοφύλακα της Barcelona, Jose Manuel Pinto, στο πρώτο παιχνίδι με την Copenhagen στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει καυγάς ανάμεσα στους προπονητές των δύο ομάδων. Το βράδυ της Τρίτης, με τη λήξη της αναμέτρησης στην Κοπεγχάγη, ο τεχνικός των γηπεδούχων Stale Solbakken είχε εντονότατο διάλογο με τον Pep Guardiola από απόσταση αναπνοής και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια κατά τη διάρκεια της λογομαχίας τους! Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα όταν ο Sergio Busquets μπήκε στη μέση και απώθησε βίαια τον Νορβηγό προπονητή, τον οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή ο Guardiola αρνιόταν να κοιτάξει στα μάτια και να του δώσει το χέρι.
Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Solbakken την παραμονή του παιχνιδιού, όταν χαρακτήρισε υπερβολικά επιεική την ποινή δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Pinto για το… πονηρό σφύριγμά του στο πρώτο ματς, έπειτα από καταγγελία της δανέζικης ομάδας στην UEFA. Μάλιστα, ο 42χρονος Νορβηγός τεχνικός αποκάλεσε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Blaugrana ως «σάπιο μήλο στο καλάθι του συλλόγου του».
Για το λόγο αυτό, ο Guardiola ήταν ψυχρός μαζί του μετά τη λήξη και προκλήθηκε το μεταξύ τους επεισόδιο, όπως τόνισε και στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, υπερασπιζόμενος την στάση του αλλά και την ηθική ακεραιότητα του Pinto: «Εγώ ποτέ δεν ζήτησα ως προπονητής να τιμωρηθεί κάποιος αντίπαλος. Αυτό το έκαναν. Αλλά εκείνο που δεν μπορεί να κάνει ο κύριος προπονητής της Κοπεγχάγης είναι να ζητά στην συνέντευξη Τύπου να επιβληθεί ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Pinto και να λέει ότι είναι το σάπιο μήλο μέσα στο καλάθι της ομάδας μας. Ο Pinto είναι ανώτερος από αυτόν και από πολλούς άλλους, στην συμπεριφορά και στο φερ πλέι».
Από την πλευρά του, ο Solbakken κράτησε χαμηλούς τόνους και προσπάθησε για άλλη μια φορά να εξηγήσει στον αμετάπειστο Καταλανό ότι είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης: «Αυτό που είπα χθες, ότι ο Pinto θα άξιζε να τιμωρηθεί με ποινή 5-6 αγώνων, ήταν ένα αστείο. Ένα νορβηγικό αστείο και ίσως πολύ κακό αστείο. Σέβομαι πολύ τον Guardiola, αλλά νομίζω ότι ίσως κάποιος του μετέφερε πράγματα που εγώ δεν είχα πει ποτέ».

Δείτε το βίντεο με τον καυγά των δύο προπονητών και τις εξηγήσεις που έδωσε ο καθένας από την πλευρά του αμέσως μετά:



Link: http://www.sportena.com/2010/11/to-paraskhnio-toy-kavga-metaxy-guardiola-kai-solbakken-video/

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ωραία τα γκολ!


Τα σχετικά βίντεο από το gazzetta.gr στο ρεπορτάζ του αγώνα Ηλιούπολη - Ολυμπιακός...! Ωραία τα γκολ - βίντεο της αναμέτρησης!

Γιάννη μου το, Γιάννη μου τ' ονομά σου...


Άμα είναι στο πλευρό του Γιάννη και όχι του Μέσι, μπορεί να το ξεπεράσει. Γιατί άμα του απευθύνουν τον λόγο αποκαλώντας τον Μέσι, δεν θα είναι εύκολο να ξεπεράσει την κακή απόδοση στο ντέρμπι. Μπορείτε να του πείτε "εντάξει Γιάννη πάμε παρακάτω" και σίγουρα κάτι θα γίνει. Γιάννης, είναι το όνομα του για όποιον δεν το γνωρίζει. Γιάννης, ούτε Μέσι, ούτε Φετφαμεσίδης, ούτε Φετφαγάσα, ούτε Ιμπαγατζίδης, ούτε Λιονέλ...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Παπαγαλάκια


Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν κάποιοι αθλητικοί δημοσιογράφοι πλέον. Άνθρωποι που με ελάχιστες γνώσεις σε σχέση με τα σπορ, παριστάνουν τους ειδήμονες. Ευτυχώς δεν θα πάνε τη μπάλα στο τμήμα για βόμβα αν τους τη δώσεις... αλλά είναι ικανοί να σπασουν τα νεύρα κάθε λογικού ανθρώπου που έχει την ατυχία... να ακούει ραδιόφωνο ή να διαβάζει μιά εφημερίδα ή ένα άρθρο σε ιστοσελίδα του ίντερνετ!



Πριν το ντέρμπι είχαμε γράψει για ένα "μαργαριτάρι" του Παντελή Διαμαντόπουλου στο Φως των Σπορ όπου έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αντέξει στο ντέρμπι την πίεση του Ολυμπιακού αφού μετά το 60ο λεπτό ξεμένει από δυνάμεις και δεν αντέχει την πίεση του αντιπάλου. Δε χρειάζεται να ησουν ειδήμων βέβαια για να δεις ότι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ανέβαζε την απόδοσή του στο β' ημίχρονο στα τελευταία παιχνίδια και ο Ολυμπιακός το αντίθετο. Απλά να παρακολουθούσες τους αγώνες των 2 ομάδων! Αυτή η κοτσάνα πλανώταν όλη τη βδομάδα πριν το ντέρμπι στις συζητήσεις των "αναλυτών" οι οποίοι σαν τα παπαγαλάκια την αναπαρήγαγαν ο ένας μετά τον άλλον! Ο λόγος; Eυνόητος...



Μετά το ντέρμπι λοιπόν η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε την κατευθυντήρια γραμμή για την ήττα του ΟΣΦΠ. Πως ευθύνονται οι διαιτητές του αγώνα! Και επειδή μιλάμε για άσχετους, παπαγαλάκια και χαλασμένα τηλέφωνα που ξεκινούν από το πουθενά και διογκώνουν αυτή τη βλακεία, πρώτος τον χωρό άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Η δήλωση "δεν είδα καλά αλλά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για διαιτητικά λάθη" είναι όλα τα λεφτά! Όλοι είδαν δηλαδή εκτός από τον Μαρινάκη και τους δημοσιογράφους του! Κατα τ'αλλα όμως εμείς πρέπει να πάμε να κοιτάξουμε τα μάτια μας! Γιατί αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες στις εφημερίδες πραγματικά μας έχουν κάνει ζημιά. Και στα μάτια και στην σκέψη! Τουλάχιστον όμως γελάμε και λιγάκι!



Το μενού λοιπόν μετά το ντέρμπι περιελάμβανε επιθετικά φάουλ αντι για πέναλτυ, οφσάιντ, κόκκινες κτλ. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Κώστα Καραπαπά όταν του ζητήθηκε το καθιερωμένο σχόλιο στον αέρα του Σέντρα μετά το ντέρμπι! "Το πέναλτυ ελέγχεται" λέει "αλλά δεν υφίσταται φάση πέναλτυ" συνεχίζει, "γιατί υπάρχει οφσάιντ στην αρχή της φάσης". Για να τον διακόψει ο ράδιοφωνικός παραγωγός του Σέντρα λέγοντας του! "Κώστα δεν υπάρχει οφσάιντ, κάνεις λάθος". Για να απάντήσει ο Καραπαπάς, "ΝΑΙ, αλλά εγώ κάνω το σχόλιο τώρα όχι εσείς". Με λίγα λόγια δηλαδή, εγώ θα πω τις βλακείες μου και όποιος τσιμπίσει!!! Τσίμπισαν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι που γράφουν για τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε το νέο ρεσιταλ το Σάββατο το βράδυ!



Αυτό κράτησε μέχρι και χθες αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να σταματήσει με δηλώσεις του (όπου αμύνθηκε του ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει ο ΟΣΦΠ) αυτή τη ατελειώτη συζήτηση περί διαιτησίας, αφού η πρώτη δήλωση του λίγα λεπτά μετά τη λήξη του ματς δεν εισακούστηκε! Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και όχι στη διαιτησία αλλά ποιος να τον ακούσει! Ποιος να τον ακούσει όπως γράψαμε και χθες όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει χαράξει το δικό της "γραφικό" δρόμο.



Υγ. Μπόνους δημοσίευμα που σε κάνει να φας την εφημερίδα αυτό το σημερινό πάλι του Παντελή Διαμαντόπουλου στο Φως! "ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ 10 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ". Δηλαδή με 11 οι Πειραιώτες ήταν Μπαρτσελόνα αλλά με ένα γκολ από ωραία ατομική προσπάθεια, μηδέν ευκαιρίες και 2 γκολ παθητικό και με 10 ήταν πάλι καλύτεροι όταν οι παίχτες του ΠΑΟ έκαναν τακουνάκια και γύριζαν τη μπάλα φλύαρα έξω από τη περιοχή αντί να επιτεθούν!

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γυρίζουν τις πλάτες τους στο μέλλον...

Το παραλήρημα συνεχίζεται από την εφημερίδα "Γαύρος" και στο σημερινό της πρωτοσέλιδο προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στη διαιτησία του Κάκου που αλλοίωσε το αποτέλεσμα όπως υποστήριξε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Καμία αναφορά σε αγωνιστικά θέματα, καμία αναφορά σε απόδοση παικτών, καμία αναφορά στο αν ο προπονητής χειρίστηκε σωστά το παιχνίδι ή όχι, καμία τέλος πάντων προσπάθεια να προσεγγιστεί το αποτέλεσμα του αγώνα με αγωνιστικά κριτήρια. Ενός Ολυμπιακού που μέσα σε 5 λεπτά δέχτηκε δύο γκολ και για ένα δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Πάλι "ατράνταχτα" επιχειρήματα με φωτογραφιούλεςστοπ-καρέ που προκαλούν απορία και σχόλια στυλ "μεσημεριανής εκπομπής" που θα ζήλευε η Επσρέσο και η Γάτα.


Εντύπωση προκαλεί πως η νέα διοίκηση του Ολυμπιακού με μπροστάρη τον κ. Μαρινάκη και οι επικοινωνιολόγοι της κ.κ. Πίκουλας Καραπαπάς και Νικολακόπουλος είναι λίγο άσχετοι με ποδόσφαιρο και δεν φτάνει που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά προσπαθούν να προσεγγίσουν τα δρώμενα με ύφος και στυλ Μάκαρου και Αλέφαντου. Αν και μεταξύ μας ο Αλέφαντος μια χαρά τα είπε σχετικά με το ντέρμπι. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνουν είναι να επισκιάσουν τους πρωταγωνιστές και την γνώμη τους. Που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Αφού μάλλον για τον Β. Μαρινάκη αυτά που είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ψιλά γράμματα. Ο μεν πρώτος δήλωσε πως πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και όχι στη διαιτησία και ο μεν δεύτερος απ' όσα διαβάζουμε παραδέχτηκε στο πλαίσιο του αντι-ντοπινγκ κοντρόλ πως έκανε πέναλτι και δικαίως αποβλήθηκε.


Πάντως τον κόσμο δεν γίνεται να τον κοροϊδεύεις και να τον υποτιμάς διαρκώς. Έτσι, μετά το καλοκαιρινό ξεπέταγμα της εφημερίδας σε πωλήσεις, τον τελευταίο καιρό η θέση της είναι αρκετά κάτω από εφημερίδες όπως το ΦΩΣ (ερυθρόλευκη εφημερίδα) αλλά και τις λεγόμενες αντικειμενικές. Παραθέτουμε το τελευταίο δελτίο τύπου από τα πρακτορεία διανομής σε Αττική και Περιφέρεια.




Δεν θα εκπλαγούμε, αν ο κόσμος των ερυθρόλευκων αναγνωστών, το γυρίσει στην προ δεκαπενταετίας κατάσταση. Τότε που σαν επίσημη Ολυμπιακή εφημερίδα υπήρχε μόνο το "ΦΩΣ". Αφού με την έλευση του Κόκκαλη δημιουργήθηκε μία νέα κατάσταση, με τον "Πρωταθλητή" που πήρε μεγάλο μέρος της "πελατείας" και στην μετά Σωκράτη εποχή, ο Β. Μαρινάκης με τον "Γαύρο" τα έχει κάνει θάλασσα. Καθόλου τυχαίο λοιπόν δε θα είναι αν ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του στην προσπάθεια αυτή.