Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μια ματιά στην Ευρώπη


Με αρκετές εκπλήξεις έχει ξεκινήσει η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν σε ότι αφορά την κορυφή του κάθε πρωταθλήματος. Ας ρίξουμε μία ματιά στα σημαντικότερα:

Σαμπιονά: Η Μπρεστ είναι η μεγάλη έκπληξη του Γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φίλιππου Δάρλα βρίσκεται στην πρώτη θέση ενός πρωταθλήματος, που η λέξη "ήττα" είναι πραγματικά μέσα στο πρόγραμμα. Με 3 ήττες και 3 ισοπαλίες, με έξι δηλαδή ανεπιτυχή αποτελέσματα σε 12 αγώνες η Σταντ Μπρεστ έχει αφήσει δεύτερη την Ρεν (!), τρίτη την Παρί και τέταρτη την περσινή πρωταθλήτρια Μαρσέιγ.

Πρέμιερ Λιγκ: Στην Αγγλία μετά από επίσης 12 αγωνιστικές οι μπλε του Λονδίνου βρίσκονται στην πρώτη θέση. Ξεκινώντας με τις γνωστές "εξάρες" (σε Γουέστ Μπρομ, Γουίγκαν), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, μπορεί να έχει στερηθεί για αρκετό καιρό τις υπηρεσίες των Τέρι και Λάμπαρντ, αλλά εξακολουθεί να οδηγεί το πρωτάθλημα. 4 βαθμούς πίσω της, η Γιουνάιτεντ, τρίτη η Άρσεναλ, τέταρτη η Σίτι και πέμπτη η Νιούκαστλ. Η Λίβερπουλ ισοβαθμεί με άλλες 5 ομάδες στην 6 θέση.

Καμπιονάτο: H Μίλαν εκμεταλλεύτηκε τις δύο συνεχόμενες ήττες της Λάτσιο από Ρόμα και Τσεζένα και πέρασε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Η ήττα στο Σαν Σίρο από τη Γιουβέντους αποτελεί παρελθόν και έτσι η ομάδα του Αλέγκρι φιγουράρει στην πρώτη θέση της Σέριε Α, με τις Λάτσιο, Νάπολι, Ίντερ, Γιουβέντους και Ρόμα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.


Μπουντεσλίγκα: H Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ήδη 7 βαθμούς (!) μπροστά από τη δεύτερη Μάιντς! H Λεβερκούζεν η Άιντραχτ και η Χόφενχάιμ συμπληρώνουν την πεντάδα. Ομάδες όπως η Βέρντερ η Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε βρίσκονται κάτω από την 9η θέση του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.


Ισπανία: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πάνε χεράκι-χεράκι με την Βασίλισσα να βρίσκεται με έναν βαθμό μπροστά. Λίγο πιο "σωστά" τα πράγματα στην "Λα Λίγκα" καθώς την πεντάδα συμπληρώνουν οι Βιγιαρεάλ, Εσπανιόλ, Σεβίλη και Βαλένθια. Λίγο πιο κάτω η Ατλέτικο του "άσφαιρου" φέτος αλλά και ξεζουμισμένου, Ντιέγκο Φορλάν. Πάντως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, αφού σε δύο αγωνιστικές αντιμετωπίζει την Μπάρτσα στο μεγάλο Ευρωπαϊκό ντέρμπι και στη συνέχεια τις Βαλένθια και Σεβίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου