Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γυρίζουν τις πλάτες τους στο μέλλον...

Το παραλήρημα συνεχίζεται από την εφημερίδα "Γαύρος" και στο σημερινό της πρωτοσέλιδο προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στη διαιτησία του Κάκου που αλλοίωσε το αποτέλεσμα όπως υποστήριξε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Καμία αναφορά σε αγωνιστικά θέματα, καμία αναφορά σε απόδοση παικτών, καμία αναφορά στο αν ο προπονητής χειρίστηκε σωστά το παιχνίδι ή όχι, καμία τέλος πάντων προσπάθεια να προσεγγιστεί το αποτέλεσμα του αγώνα με αγωνιστικά κριτήρια. Ενός Ολυμπιακού που μέσα σε 5 λεπτά δέχτηκε δύο γκολ και για ένα δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Πάλι "ατράνταχτα" επιχειρήματα με φωτογραφιούλεςστοπ-καρέ που προκαλούν απορία και σχόλια στυλ "μεσημεριανής εκπομπής" που θα ζήλευε η Επσρέσο και η Γάτα.


Εντύπωση προκαλεί πως η νέα διοίκηση του Ολυμπιακού με μπροστάρη τον κ. Μαρινάκη και οι επικοινωνιολόγοι της κ.κ. Πίκουλας Καραπαπάς και Νικολακόπουλος είναι λίγο άσχετοι με ποδόσφαιρο και δεν φτάνει που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά προσπαθούν να προσεγγίσουν τα δρώμενα με ύφος και στυλ Μάκαρου και Αλέφαντου. Αν και μεταξύ μας ο Αλέφαντος μια χαρά τα είπε σχετικά με το ντέρμπι. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνουν είναι να επισκιάσουν τους πρωταγωνιστές και την γνώμη τους. Που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Αφού μάλλον για τον Β. Μαρινάκη αυτά που είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ψιλά γράμματα. Ο μεν πρώτος δήλωσε πως πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και όχι στη διαιτησία και ο μεν δεύτερος απ' όσα διαβάζουμε παραδέχτηκε στο πλαίσιο του αντι-ντοπινγκ κοντρόλ πως έκανε πέναλτι και δικαίως αποβλήθηκε.


Πάντως τον κόσμο δεν γίνεται να τον κοροϊδεύεις και να τον υποτιμάς διαρκώς. Έτσι, μετά το καλοκαιρινό ξεπέταγμα της εφημερίδας σε πωλήσεις, τον τελευταίο καιρό η θέση της είναι αρκετά κάτω από εφημερίδες όπως το ΦΩΣ (ερυθρόλευκη εφημερίδα) αλλά και τις λεγόμενες αντικειμενικές. Παραθέτουμε το τελευταίο δελτίο τύπου από τα πρακτορεία διανομής σε Αττική και Περιφέρεια.




Δεν θα εκπλαγούμε, αν ο κόσμος των ερυθρόλευκων αναγνωστών, το γυρίσει στην προ δεκαπενταετίας κατάσταση. Τότε που σαν επίσημη Ολυμπιακή εφημερίδα υπήρχε μόνο το "ΦΩΣ". Αφού με την έλευση του Κόκκαλη δημιουργήθηκε μία νέα κατάσταση, με τον "Πρωταθλητή" που πήρε μεγάλο μέρος της "πελατείας" και στην μετά Σωκράτη εποχή, ο Β. Μαρινάκης με τον "Γαύρο" τα έχει κάνει θάλασσα. Καθόλου τυχαίο λοιπόν δε θα είναι αν ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του στην προσπάθεια αυτή.


11 σχόλια:

  1. χορταρι εχεις πολυ καυστικα αρθρα τελευταια για τους γαυρους και δε βλεπω να μιλανε...

    η αληθεια ποναει? ρε τι γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγραψα κάτι στο από κάτω θέμα. Και συνεχίζω εδώ. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ του κειμένου αυτού και κυρίως την αντίθεση στις δηλώσεις Βαλβέρδε - ΠΑΕ τα ανέφερε μόλις ο Βέργης επίσης στο ράδιο. Καιείπε ακόμα οτι πρέπει η διοίκηση να παραδειγματιστεί από τον προπονητή... Και ξαναρωτάω, χορτάρι μήπως βρήκαμε την ταυτότητα σου; Για πες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NA KLEISOUN OLES KAI NA YPARXEI MIA ATHLHTIKH EFHMERIDA!!!!KAI FUSIKA H EXEDRA!!!!!!!!
    KAI GENIKA O,TI OPADIKO NA KATARGHTHEI!!!! OI OPADOI DEN DIAVAZOUN EFHMERIDES KAI UPARXOUN MONO STO GHPEDO!!!!!!!GURISTE TIS PLATES SAS STA AISXH THS XWRAS MAS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα διαφωνήσω σε ότι γράφετε αλλά λέτε τη μισή αλήθεια. Οι οπαδικές εφημερίδες είτε κόκκινες είτε πράσινες είτε κίτρινες στο ίδιο μήκος κύματος είναι. Ακόμα και οι «αντικειμενικές» Sportday, Goal και Εξέδρα είναι όπου φυσάει ο άνεμος πολλές φορές. Σύντομα ο συνάδελφός μου Δρ. Φρόυντ θα ανακοινώσει ενδελεχή μελέτη στον αθλητικό Τύπο και δη στον οπαδικό.

    Dr. Jekyll
    http://sportscientist.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε παιδια ηθελα να ρωτησω...στις εσωτερικες σελιδες, γραφουν τουλαχιστον τιποτα αξιολογα αρθρα με αγωνιστικες αναλυσεις?? ή οτι βλεπουμε στο περιτυλιγμα ειναι και το μεσα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέσα είναι συνήθως χειρότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala o gauros idiws ama mpeis sto site sthn prwth selida exeis diavasei olh thn efhmerida apo thn prohgoumenh mera. afou oi anthrwpoi den einai dhmosiografoi re, den kseroun ti na grapsoun, na kanoun reportaz ktl. phran ekei ton karapapa na grafei gia lagous tromara tou o xontros, ton pikoula na leei ston marinakh ti na pei kai ton nikolakopoulo gia na grafei tis vlakeies tou me ta statistika kai na kunhgaei fantasmata stous arithmous. auta pou ekane kai sto fws. oi anthrwpoi einai asxetoi teleiws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως από τις πωλήσεις των εφημεριδών καταλαβαίνεις πολλά.. Οι κολλημένοι γαύροι (πρόβατα) είναι πολύ περισσότεροι από τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ κλπ.. Βέβαια το όλο γεγονός είναι και απόρροια των διοικήσεων, οπότε σαφώς οι Παναθηναϊκοί και οι ΑΕΚτζήδες δεν είναι ακόμα διατεθιμένοι να "προβατοποιηθούν" πίσω από μια διοίκηση, όπως έκαναν οι γαύροι με τον Κόκκαλη αρχικά και πλέον με τον Μαρινάκη.. Κάτι (φοβάμαι ότι) πάει να γίνει με τους Παναθηναϊκούς και τον Πατέρα.. Ευτυχώς πάντως τα φάουλ των πράσινων εφημερίδων είναι αρκετά έτσι ώστε να είναι προς το παρών δύσκολο να διαμορφώσουν άποψη στους οπαδούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tpt den paei na ginei ston panathinaiko me ton patera. auta asta file.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (οργανωμένοι) οπαδοί που αποθεώνουν τον Πατέρα και βρίζουν όλο το καλοκαίρι τον Τζίγγερ.. Συνθήματα στο φιλικό με την Τζένοα και αλλαγή του "ΠΑΟ" σε σύνθημα με το "πούλα"... Εμένα όλα αυτά που φαίνονται παράξενα.. Οι οπαδοί μιας ομάδας γλυκαίνονται εύκολα από τους προέδρους, έτσι την πάτησαν οι γαύροι και έχουν γίνει πρόβατα, πιθανόν το ίδιο να θέλουν να κάνουν και ο Πατέρας με τον Βγενόπουλο.. Δημιουργία στρατού και τυφλή υπακοή των φανατικών υπέρ τους.. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπόλοιποι οπαδοί-φίλαθλοι διαφωνούν με τους οργανωμένους.. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αυτά βλέπω..

    (ο παραπάνω ανώνυμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή