Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν να κελαηδάνε!



Μετά και το χθεσινό στραβοπάτημα (επιεικώς) των πρασίνων καθώς και το ξέσπασμα των φίλων του τριφυλλιού πολλές πληροφορίες ως δια μαγείας άρχισαν να σκάνε στην πιάτσα. Στόματα που μέχρι εχθές ήταν ερμητικά κλειστά, από τις πρώτες στιγμές της ήττας του ΠΑΟ από τον παθιασμένο μεν, αλλά άκρως αντιαθλητικό Ολ. Βόλου, άρχισαν να …κελαηδάνε!

Το να κάνει κάποιος λόγο για τις λεγόμενες «κλίκες» σε ελληνικές ομάδες είναι κοινός τόπος. Μόνο που οι πληροφορίες από Παιανία μεριά μιλάνε όχι μόνο για κλίκες αλλά για ολόκληρες παρατάξεις μέσα στην ομάδα. Προφανώς επειδή τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο πολλοί ήταν οι άνθρωποι της ομάδας που όχι και τόσο prive εχθές το βράδυ ξέσπασαν και έκαναν λόγο για άλλους ανθρώπους της ομάδας που εμφανίζονται αδιάφοροι μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνουν οι πράσινοι εκτός στόχων τη φετινή χρονιά. Ή καλύτερα, όχι αδιάφοροι, αλλά άκρως ενδιαφερόμενοι! Για τον σκοπό αυτό. Κανείς δεν λέει ποιον πραγματικά εξυπηρετεί και συμφέρει να χάσει τίτλο ή τίτλους ο Παναθηναϊκός τη συγκεκριμένη χρονιά. Σαν να αποτελεί ένα επτασφράγιστο μυστικό. Μα αλήθεια πόσο μυστικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της πράξης 1+1 ; Ένα και ένα ίσον δύο! Από παλιά δηλαδή. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, και κυρίως πίσω από τα δάχτυλά μας. Σαν Χορτάρι τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε. Όπως δεν το κάναμε και στην αντίστοιχη περσινή πορεία του αιώνιου αντίπαλου. Του ΟΣΦΠ. Για τα του Παναθηναϊκού πλέον μπορούμε να μιλάμε και δια της ατόπου απαγωγής. Ποιον ΔΕΝ συμφέρει δηλαδή αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Σίγουρα δεν συμφέρει τους ίδιους τους παίκτες. Που τον Μάιο ήταν καβαλάρηδες και μάγκες και τον Δεκέμβριο τους κυνηγάνε. Πάντως και αυτό είναι πολύ σημαντικό, από το βίντεο του χθεσινού ντου των οπαδών στο γήπεδο, αν παρατηρήσετε ποιοι φεύγουν περπατώντας και όχι τρέχοντας θα καταλάβετε και ποιοι έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους… Επίσης ΔΕΝ συμφέρει την τωρινή διοίκηση –και την επόμενη όπως όλα δείχνουν για την ώρα- να μην πετύχει η ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι σαν Χορτάρι, όχι για την κατάντια του ΠΑΟ βέβαια, αλλά γιατί πρώτοι τα γράψαμε. Από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Δεν ωφελεί ακόμα μία κουβέντα για την …παρακαταθήκη του καλοκαιριού.

Όμως όσο καλόπιστος κι αν είναι ένας distant observer που λένε και οι εγγλέζοι, πέρα από το αγωνιστικό πρόβλημα, μπορεί εύκολα να διακρίνει και πολλές εξωαγωνιστικές τρικλοποδιές. Με σκοπό; Δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτα σίγουρος. Πάντως η κατάσταση θυμίζει πρώτη χρονιά πολυμετοχικότητας. Με το πώς εκείνη εξελίχτηκε αλλά και το πώς ολοκληρώθηκε. Από όλες τις απόψεις.

Τον Ολυμπιακό δεν τον ξεχάσαμε τον τελευταίο καιρό. Αλλά όπως και να χει στους πράσινους η φτώχια φέρνει γκρίνια. Αλλά και για τους ερυθρόλευκους η κορυφή φέρνει γαλήνη. Και τα όποια προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Άσχετα αν με την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός την ώρα που γράφεται το κείμενο βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς μπροστά, έχοντας χάσει τα ντέρμπι…

8 σχόλια:

  1. ola apo thn arxh...mia krish idia me tou 2008(ton iounio)...kai auth edw h krish tha odhghsei se rizospastikes exelixeis!!!!!
    megalh euthunh o kosmos tou panathinaikou, me sumperifores analoges me thn tziger epoxh!!!as analogistoun mono to sas "...maei o pateras" kai ola ta alla pou allaxe oxi mono ston panathinaiko, alla kai sto ellhniko podosfairo!!!ntroph se oles tis klikes kai se osous genikotera feroun meridio euthunhs!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oloi mazi me vgeno patera sthn nea epoxh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!na fugoun oi tzigerikoi, oi klikes kai oi anikanoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    roufianoi autoi pou kathontai sthn 29 kai dhmiourgoun provlhmata sthn omada!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΚΑΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία φωτογραφία. Δεν ειναι μακρυά η παιανία... μια επισκεψούλα σε κάτι παικτάκια και κάτι παραγοντακια θα χρειαστεί μέσα στις γιορτές... το νου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προδοτες οι

    τζιγγερ, ο μεγαλυτερος προδοτης
    βγενο
    πατερας

    προδοτες ο βγενο και ο πατερας... ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ο λαος δεν ξεχνα , τους προδοτες τους ΚΡΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KAI OI MEGALYTEROI PRODOTES OLWN OI PRODOTO-POYLOI. KATARAMENH FARA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΖΙΓΚΕΡ ΠΟΥΛΑ!!!
    χαχαχαχα...

    πως το 'λεγε και ένας άλλος εδώ μέσα?
    ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΡΕ ΒΓΕΝΟ?

    ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΞΥΔΙ....?

    έναν Σισσέ το χρόνο
    ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές
    Μπαρτσελόνα
    Παναθηναϊκή Πολιτεία
    ανταγωνιστική ομάδα στο top επίπεδο

    και άλλα πολλά...

    τελικά όλα αυτά είναι μόνο να γελάς...
    μόνο κάνε μας μια χάρη και μην ξαναέρθεις στο γήπεδο. όχι ότι θα σου στερήσουμε και τίποτα σημαντικό, δεν σκόπευες έτσι κι αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή