Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δυνατός τελικός - αδύναμη κάλυψη και περιγραφή


Και αν ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ήταν ένα πολύ δυνατό ματς η κάλυψη και η περιγραφή του αγώνα δεν ήταν αυτή που άρμοζε. Και επειδή πολλοί αναγνώστες έχουν στείλει email τα οποία δεν είναι δυνατόν να τα αναρτήσουμε έτσι όπως είναι ...γραμμένα, θα συνοψίσουμε κάνοντας και το δικό μας σχόλιο.

Μετά τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ όπου η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης ΝΕΤ ήταν άκρως μεροληπτική και ανάγκασε τους φίλους της ΑΕΚ να προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, είχαμε ακόμα ένα φαινόμενο το οποίο προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς φιλάθλους.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για τον χθεσινό τελικό και την κάλυψη από το κανάλι Άλφα, που είχε και τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line. Καταρχήν το pre game show το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μισή ώρα (!) από τις 20.00 μέχρι τις 20.30. Με τις διαφημίσεις ο καθαρός χρόνος pre game ήταν-δεν ήταν 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια βγήκαν οι ομάδες για την παρουσίαση και τη σέντρα του αγώνα και οι υπεύθυνοι του καναλιού έβαλαν διαφημίσεις! Στο τέλος του αγώνα και για περίπου μιάμιση ώρα που κράτησε το post game show, απονομή κτλ, η διαδικασία είχε ως εξής. Εφτά λεπτά live από το ΟΑΚΑ και 5 λεπτά διαφημίσεις!

Και κάπου εδω θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε -πιο κόσμια από εσάς- τα παράπονά σας για τη μετάδοση του τελικού.

Ο χθεσινός τελικός έγινε μεταξύ δύο ελληνικών ομάδων. Του Παναθηναϊκού και του Άρη. Η μετάδοση όμως σε αρκετά σημεία θύμιζε περισσότερο το Άρης - ...Εφφές Πίλσεν στον τελικό του Τορίνο το 1993!!! Πέρα από την τηλεοπτική κάλυψη η οποία είχε τουλάχιστον 3 κάμερες καρφωμένες στους φίλους του Άρη, παρουσιάζοντας σαν κοσμογονικό το γεγονός πως βρέθηκαν 20.000 ταξιδιώτες για να δουν τον Άρη εντός Ελλάδος, λες και ο Άρης δεν έχει πάνω από 20.000 φίλους σε όλη την Ελλάδα, το σπικάρισμα του αγώνα ήταν πολύ κακό. Πολύ κακό για όσους κυρίως φίλους του Τριφυλλιού δεν κατάφεραν να βρεθούν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και το είδαν από την τηλεόραση. Η μεροληπτική μετάδοση υπέρ των κίτρινων σε αρκετά σημεία του αγώνα ήταν τόσο έντονη που ξέφευγαν και επιφωνήματα άγχους από τους σπίκερς όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε κάποια υποψία φάσης.

Διότι πέραν από το σουτ του Νασούτι που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τζόρβας δεν είχαν άλλη φάση οι Θεσσαλονικείς. Και σα να μην έφτανε όλο αυτό, όταν η κατοχή της μπάλας αποτυπώθηκε από το σχετικό γράφημα στο Β' ημίχρονο, κοντά στο 60%-40% υπέρ του ΠΑΟ αναγκάστηκαν να αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει ισορροπίσει και αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Ενώ η αλήθεια είναι πως μετά το πρώτο 10άλεπτο το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο και έγερνε προς την πράσινη πλευρά.

Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε και την τρίτη (και αναγκαστική) αλλαγή του και ενώ το σκορ είναι 1-0 υπέρ του, σε ένα σημείο του αγώνα που πλησιάζουμε το τελευταίο δεκάλεπτο και ο Άρης πλέον δεν έχει πολλές δυνάμεις για να γυρίσει το ματς, ο σπίκερ και ο σχολιαστής του αγώνα άρχισαν να συζητάνε για παρατάσεις και πέναλτι εκνευρίζοντας κι άλλο τους ήδη "φορτωμένους" πράσινους και όχι μόνο τηλεθεατές.

Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που κάποιο από τα "μεγάλα" κανάλια πάρει τα δικαιώματα μίας τέτοιας διοργάνωσης, ειδικά όπως ο Άλφα που καλύπτει και σκηνοθετεί τόσο καλά μεσημεριανά κουτσομπολίστικα πάνελ με όλες τις ξεβράκωτες και βλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια τα upskirts και τα ντεκολτέ των παρουσιαστριών που σκούζουν για τη Τζούλια, να καλύψει το ίδιο σωστά και το αθλητικό γεγονός για να μην σπάσουν κι άλλο τα νεύρα των τηλεθεατών.

10 σχόλια:

  1. το επομενο μεγαλο βημα που πρεπει να κανει ο πατερας απο το ποστο που πρεπει να παραμεινει,εκτος απο το να δυναμωσει κ αλλο την ομαδα,ειναι να καθαρισει ολες τις βρωμο πηγες προπαγανδας που εχει στησει τοσα χρονια ο κροκους.
    κ δυστυχως ειναι πολλες,σε αλφα,σε κρατικη,σε νοβα για να μη μιλησω για τους στημενους στα ραδιοφωνα που τρεφονται απο τις σαρκες του Παναθηναικου τοσα χρονια.
    αλλαζουν τα πραματα τωρα κ θα τρεχετε ομως να γλειψετε εκει που φτυνατε αλλα θα ειναι αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ALFA ROUFA ROUFIANE. ROUFATE OLOI SAS.

    PATERA TELEIWSE TOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτελους το εγραψε καποιος. επιτελους γιατι θα σπαγα τη τηλεοραση χθες. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ;;;

    ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστό άρθρο απέναντι σε μία λαίλαπα ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ οπαδικής δημοσιογραφίας.

    Θα θυμίζω πως αρκετά παλιότερα τις περισσότερες τηλεοπτικές μεταδόσεις τις σπικάριζε κυρίως ο Γιάννης Διακογιάννης.
    Σήμερα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ισάξιος του!

    Και αυτό οφείλεται πάνω απ όλα στην ημιμάθεια των περισσότερων δημοσιογράφων, στις γραμμές που πολλές φορές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν από τους εργοδότες τους, και τέλος στον άκρατο οπαδισμό τους που πολλές φορές καλύπτει το πραγματικό ρεπορτάζ που θα έπρεπε να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μουρούτσος σήμερα έχει συνέντευξη στην εφημερίδα veto που λέει οτι η ομοσπονδία θέλει να τον τελειωσει! Εχει σαπίσει τελείως το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dinatos telikos?
    re xortari mipos ides tin epanalipsi tou persinou telikou?

    Edo kai tosa xronia o alpha ta idia skata kanei...esi re xortari tora to katalabes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτον φίλε ο τελικός ήταν δυνατός. Παίζανε οι δύο πιο καλές ομάδες για φέτος στην Ελλάδα. Δυνατές άμυνες, μεγάλες μάχες στο κέντρο καθώς ΠΑΟ και Άρης έχουν πολύ καλό υλικό εκεί, και ο τελικός κρίθηκε στο γκολ. Τι ήταν, αδύνατος τελικός;

    Δεύτερον στον περσινό τελικό και σχετικά με την κάλυψη του Άλφα, δεν "υπήρχαμε" τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή