Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΕΡΙΜ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΝΕΣΤΟ


Εδώ και αρκετές εβδομάδες, απο τότε δηλαδή που ο Ολυμπιακός έμεινε για δεύτερη και οριστική φορά εκτός πρωταθλήματος τα Ολυμπιακά ΜΜΕ οργίασαν για "τελειωμένη" συμφωνία με Βαλβέρδε, πως ο Κόκκαλης έβαλε νερό στο κρασί του και ...τον δέχεται πίσω και όλα τα σχετικά. Ακόμα και για ποιους παίκτες ενδιαφέρεται ο Βαλβέρδε διαβάσαμε. Τόσο σίγουρη είναι για αρκετούς η επιστροφή του Ερνέστου. Το γιατί αργεί είναι το θέμα.

Κάποιος θα σκεφτεί εύκολα πως ενόψει πλέι-οφς δε θέλουν στο Λιμάνι να προβληματίσουν τον Μπάντοβιτς και τους παίκτες με νέες αφίξεις. Αλλά κυρίως τον Μπόσκο. Είναι σα να τον έχουν αναλώσιμο. Μα, συγνώμη. Η προπονητολογία ξεκίνησε πριν καλά-καλά μπει ο Γενάρης. Και ο Μπάντοβιτς έμαθε να ζει με αυτήν. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Ένας προπονητής που ένιωθε τελειωμένος και ακόμα χειρότερα παίκτες που τον θεωρούσαν τελειωμένο.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Γιατί αργεί ο Ερνέστο; Τα πράγματα είναι απλά. Διακαής πόθος του προέδρου είναι ο Φατίχ Τερίμ. Και ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η ρίξη στις σχέσεις με τον Βαλβέρδε καλά κρατεί για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Στο επίπεδο που έχει φτάσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά απ'όλα όσα έχει κάνει για την ομάδα, δεν μπορεί να συγχωρέσει στον Βαλβέρδε -αλλά και σε άλλους- πως ολόκληρη τη φετινή χρονιά που η ομάδα ήταν για κλάματα στο μεγαλύτερο μέρος της -και αυτός εξαφανισμένος στην Αμερική- ο κόσμος έριχνε το ανάθεμα στον ίδιο αποθεώνοντας τον Βαλβέρδε σε κάθε ευκαιρία και σχεδόν σε κάθε αγώνα...

Όλα όσα γράφτηκαν ελαφρά τη καρδία για καλές σχέσης του Κόκκαλη με τον προπονητή από την Εξτρεμαδούρα ήταν εντελώς επιπόλαια. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έχει καλές σχέσεις με τον Βαλβέρδε. Ίσως να μην έχει καν σχέσεις. Και η πιθανότητα να έρθουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές θα γίνει πράξη μόνο όταν εξαντληθεί το άλλο σενάριο για τη θέση του προπονητή των ερυθρόλευκων.
Αυτό του Τούρκου Φατίχ Τερίμ. Περιληπτικά αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος προτιμά ανατολικά:

1. Είναι καινούριο όνομα, οτιδήποτε φρέσκο καλό κάνει. Η όποια αποτυχία είναι δικιά του, η όποια επιτυχία "δικιά μας που δε φέραμε πίσω τον Βαλβέρδε".

2. Πληροφορίες λένε πως στο Λιμάνι περιμένουν έναν ελαστικό Φατίχ Τερίμ όσον αφορά τις απαιτήσεις του για μεταγραφές καθώς είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα στοιχήματα. Ένα τέτοιο για τον φετινό Ολυμπιακό είναι το πως θα ορθοποδήσει με τις λιγότερες δυνατόν οικονομικές ...απώλειες.

3. Σε σχέση με τον Βαλβέρδε ο Τερίμ είναι πολύ αυστηρός στα αποδυτήρια. Κουβαλάει μία δόση τρέλας που αρέσει στον Σωκράτη Κόκκαλη και δύσκολα γίνεται φίλος με τους παίκτες. Έτσι αποκλείεται να επαναληφθούν οι σκηνές με τον Νικοπολίδη να βάζει χέρι δημόσια στον πρόεδρο τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές θέλουν την παραμονή του. Όπως έγινε με τον Ε.Β. δηλαδή.

4. Το επιχειρηματικό άνοιγμα του Σ. Κόκκαλη στην γείτονα χώρα πριν μερικά χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με αρκετούς επιφανής Τούρκους. Και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, γνώρισε και μάλιστα διατηρεί και προσωπική σχέση με τον Τερίμ.

Οι 4 αυτοί λόγοι καθώς και ο πρόλογος δίνουν μία εικόνα του τι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες στο θέμα του προπονητή. Υπάρχουν τα δεδομένα. Δηλαδή πως οι άνθρωποι του προέδρου ζαχαρώνουν τον Βαλβέρδε και ετοιμάζουν ήδη την επιστροφή του. Υπάρχουν οι φθηνότερες λύσεις. Αλλά υπάρχει και το υπαρκτό φλερτ του προέδρου με τον Φατίχ Τερίμ. Αναμένουμε...

4 σχόλια: