Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Όπου πονούν οι Αετοί!

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε τα παρακάτω «λόγια» για τον Δικέφαλο πατήστε το play στο ένθετο video για να μπείτε στο κλίμα και να έχετε και μία κατάλληλη ηχητική υπόκρουση.



Από πού να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς για το φετινό –και όχι μόνον- κατάντημα της ΑΕΚ. Γράψαμε πρόσφατα κάποια πραγματάκια ( http://xortari.blogspot.com/2009/10/blog-post_5939.html ) για την Ένωση και μάλιστα αρχίσαμε γράφοντας πως «η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό». Που να φανταζόμασταν πως υπάρχουν και χειρότερα. Όπως ας πούμε ο χθεσινός αποκλεισμός της ΑΕΚ από τον Θρασύβουλο για το κύπελλο Ελλάδας. Έβλεπες χθες την ΑΕΚ και σου ερχόταν μία ανακατωσούρα στο στομάχι. Μία αηδία ρε παιδί μου. Πάλι καλά που σκόραρε ο Θρασύβουλος στην παράταση και δεν είδαμε και πέναλτι. Πάλι καλά για το στομάχι μας, όχι για την ΑΕΚ βέβαια. Αν και να πήγαινε στα πέναλτι το ματς (το να έβαζε γκολ η ΑΕΚ δε το συζητάμε καν) πάλι θα έχανε η ΑΕΚ. Για τέτοια κατάντια μιλάμε. Και να βλέπεις και έναν Μπάγεβιτς στον πάγκο να κοιμάται όρθιος. Από το 70’ και μετά μόνο ο Γεωργαμλής έδινε οδηγίες και φώναζε στους παίχτες. Ο Ντούσαν έριχνε ύπνο πριγκιπικό. Αμ οι παίχτες… Αυτοί κι αν κοιμόντουσαν. Υπάρχει βέβαια και η θεωρία που λέει «έλα μωρέ τώρα, χρειάζεται προπονητή η ΑΕΚ για να νικήσει τον Θρασύβουλα;». Ναι, εντάξει, μπορεί να στέκει. Αλλά και χωρίς προπονητή και χωρίς παίχτες δε στέκει. Τέλος πάντων τα περισσότερα θα τα έχετε διαβάσει για τον αγώνα, οπότε εμείς δε θα μιλήσουμε αγωνιστικά.

Βγήκε ο Ντούσαν και μίλησε για 5 παίχτες. Λίγα τα ψωμιά του στον πάγκο της ΑΕΚ. Η ποδοσφαιρική ιστορία δεν έχει πουθενά καταγεγραμμένο γεγονός, όπου προπονητής τα ρίχνει στους παίχτες και συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας. Τιμόνι; Μαξιλάρι θέλαμε να γράψουμε. Ποτέ μα ποτέ. Εκτός αν ο Μπάγιεβιτς έχει στο μυαλό του πως θα γίνει το deal με τον Μπομπ Κοζώνη. Και γιατί αυτό είναι σημαντικό; Διότι από την πλευρά του επιχειρηματία διαρρέει πως μία από τις βασικές εγγυήσεις που ζήτησε για να βάλει τα ζεστά του δολάρια στην Ένωση είναι ένας ισχυρός Μπάγιεβιτς στην ΑΕΚ. Είτε γίνει το deal είτε όχι πάντως ένα είναι σίγουρο, πως χρειάζονται βαθιές τομές στον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ για να συνέλθει η ομάδα. Από τη στελέχωση της ομάδας από ανθρώπους του ποδοσφαίρου μέχρι και τους φροντιστές των Θρακομακεδόνων.

Όπως και να έχει, μία εταιρία λαϊκής βάσης με εξέχοντα και μπροστάρη έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής είναι κάτι που ταιριάζει στην κουλτούρα της Ένωσης. Εκτός κι αν ο επιχειρηματίας Κοζώνης αγοράσει όντως το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και βάλει λεφτά. Το θέμα είναι ποιοι θα διαχειριστούν τα λεφτά, πως θα τα επενδύσουν κτλ κτλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου